Anonimul 14. Programul integral
https://www.ziarulmetropolis.ro/anonimul-14-programul-integral/

Cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL propune publicului proiecţii speciale şi concerte de calitate.

Un articol de Petre Ivan|7 august 2017

Programul integral al ediției este disponibil aici.

Între highlight-urile ANONIMUL 14, amintim următoarele:

SONG TO SONG, cel mai recent film semnat Terrence Malick, prezentat în proiecție unică în România, la ANONIMUL, vineri, 11 august.

O poveste de dragoste modernă care se desfașoară pe scena muzicală din Austin, Texas, filmul urmărește poveștile întrepătrunse a două cupluri: compozitorul BV—Ryan Gosling și cântăreața aspirantă Faye—Rooney Mara, alături de mogulul Cook—Michael Fassbender și chelnerița Rhonda—Natalie Portman.

Nume importante din lumea muzicii se alătură distribuției: Iggy Pop, Patti Smith, Anthony Kiedis—solistul trupei Red Hot Chili Peppers, Florence Welch—Florence and the Machine, John Lydon—The Sex Pistols.

GOOD TIME, regia Josh Safdie și Benny Safdie, prezentat în proiecție specială la ANONIMUL, joi, 10 august și respectiv sâmbătă, 12 august.

Prezentat în premieră în cadrul Competiției Oficiale Cannes 2017, filmul îi are în rolurile principale pe actorul Robert Pattinson—cunoscut publicului din seria The Twilight Saga—și pe actrița Jennifer Jason Leigh—The Hateful Eight, regia Quentin Tarantino.

Serile de proiecție vor debuta și anul acesta cu concerte susținute de Aeon Blank, Cvartetul Pontica, The Amsterdams și Gojira.

ANONIMUL 14 se va desfășura în perioada 7—13 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Proiect cultural co-finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Centrul Național al Cinematografiei, Administrația Fondului Cultural Național, Uniunea Cineaștilor din România și Consiliul Județean Tulcea.

Foto: Anonimul 14 – facebook

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.