Antonio Banderas va fi Pablo Picasso în două roluri diferite
https://www.ziarulmetropolis.ro/antonio-banderas-va-fi-pablo-picasso-in-doua-roluri-diferite/

Antonio Banderas îl va interpreta pe Pablo Picasso în serialul de televiziune despre viaţa pictorului (proiectul National Geographic „Genius”) şi într-un film care prezintă perioada de 33 de zile în care artistul a lucrat la tabloul „Guernica”. Antonio Banderas şi Pablo Picasso s-au născut în acelaşi oraş din Spania, Málaga.

Un articol de Petre Ivan|12 februarie 2018

„Genius Picasso” va avea 10 episoade şi va fi realizat de Ron Howard, iar filmul (Guernica 33 Days) va fi regizat de Carlos Saura, care va contribui şi la scenariu.

Banderas, în vârstă de 57 de ani, a spus că se aşteaptă să fie criticat pentru interpretarea pictorului. „Cu cineva ca Picasso, indiferent de cât de bine interpretezi, vei fi criticat”.

Antonio Banderas a povestit că a cunoscut-o pe fiica lui Picasso, Paloma, atunci când a ajuns pentru prima dată în Los Angeles, iar ea i-a spus că vorbeşte cu acelaşi accent ca tatăl ei. Actorul a mai spus că petrece cinci ore pe zi la machiaj, înainte de a începe filmările.

Serialul, care va fi difuzat de National Geographic Channel, filmat parţial în Budapesta, nu prezintă cronologic viaţa pictorului. „Mergem înainte şi înapoi prin evenimentele din viaţa lui. Începem cu bombardamentul din Guernica”, a mai mărturisit Banderas, care consideră că cea mai mare provocare în interpretarea lui Picasso este aceea de a reuşi să îl înţeleagă pe artist, atât cu privire la alegerile sale politice şi artistice, cât şi la relaţiile pe care le-a avut cu femeile din viaţa sa.

Pentru a se documenta, Banderas a vorbit şi cu nepotul artistului, Olivier Widmaier, care va publica în martie cartea „Picasso: An Intimate Portrait”. Actorul spaniol a rămas implicat şi în proiectul lui Saura, filmul „Guernica 33 Days”, amânat timp de peste şase ani.

Guernica 33 Days este complet diferit faţă de serial. Este dedicat tabloului «Guernica», a modului grandios în care a reprezentat violenţa şi războiul civil. Carlos Saura vrea să se îndepărteze de realism şi să facă o pictură în sens propriu. Sunt interesat de acest proiect şi încă este posibil să lucrez la el. – Antonio Banderas.

 

Potrivit imdb.com, episodul „Picasso: Chapter One” din proiectul „Genius” va avea premiera în aprilie

Foto: Antonio Banderas, Genius, Pablo Picasso – facebook

02
/11
/14

INTERVIU Adolf Hitler și Joseph Goebbels erau fani ai filmului de animație, ai lui Walt Disney și ai lui Mickey Mouse, afirmă, într-un interviu pentru Ziarul Metropolis, Ulrich Wegenast, director artistic şi programator al Festivalului de Film de Animaţie de la Stuttgart și invitat special al celei de-a patra ediții a Anim’est Chișinău.

31
/10
/14

Puține filme ar fi fost mai potrivite pentru a deschide noua ediție Anim’est Chișinău decât simpaticul „Minuscule - La Vallée des fourmis perdues” („Minuscule: Valea furnicilor pierdute”), o producție franceză din 2013 realizată de Thomas Szabo și Hélène Giraud.

30
/10
/14

Invitatul emisiunii Nocturne de vineri, 31 octombrie, este regizorul de film şi scenaristul Radu Mihăileanu. Discuţia dintre Marina Constantinescu şi Radu Mihăileanu este un regal de spiritualitate, filosofie şi umanitate, chiar la ore târzii, emisiunea fiind programată la TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 24.00.

30
/10
/14

Câteva din cele mai apreciate lungmetraje de animație recente, o retrospectivă a unui animator celebru, scurtmetraje și o conferință despre animație și propagandă sunt câteva din atracțiile celei de-a patra ediții a Festivalului Anim’est Chișinău, care are loc de joi până duminică la Cinema Odeon și Re:Animation Hub – Tipografia 5.

29
/10
/14

După ce a debutat ca lider în box office-ul american, Furia: Eroi anonimi conduce detaşat şi clasamentul încasărilor din România, unde a generat venituri de 557.000 RON, fiind vizionat în weekendul de lansare de aproximativ 30.000 de spectatori.

29
/10
/14

CRONICĂ DE FILM. „Maidan”, cel mai nou film de non-ficțiune al regizorului ucrainean Serghei Loznița, despre recentele revolte istorice de la Kiev, este o operă puternică, solicitantă, extrem de fin lucrată la nivelul imaginii și, mai ales, al sunetului.

27
/10
/14

Săli arhipline, întâlniri cu nume mari din lumea filmului și peste 8000 de bilete vândute deja la proiecțiile din festival – acesta este bilanțul primelor zile la Les Films de Cannes à Bucarest. Datorită cererii mari de bilete, au fost programate două proiecții suplimentare pentru filmele Leviathan și The Tribe

27
/10
/14

Câștigătorul Ursului de Argint pentru cel mai bun scenariu și al Premiului Juriului Ecumenic din cadrul Festivalului Internațional de la Berlin 2014, “Patimile Mariei / Stations of the Cross / Kreuzweg” în regia lui Dietrich Brüggemann are avanpremiera în cadrul Zilelor Filmului German, organizate de Goethe-Institut la București.

27
/10
/14

CRONICĂ DE FILM Inspirat de povestiri ale lui Cehov, „Winter Sleep” (Palme d`Or la Cannes) este, probabil, filmul lui Nuri Bilge Ceylan în care se vorbeşte cel mai mult. Este o uşoară schimbare de accent, pentru că precedentele sale şase opere privilegiau tăcerile, cadrele lungi şi contemplative, imaginile poetice, natura.

27
/10
/14

"Kowalski", de Andrei Creţulescu, a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Zagreb, care a avut loc în perioada 19 - 26 octombrie. Potrivit juriului regizorul român a câştigat premiul Căruciorul de Aur pentru "15 minute de plăcere pură a unui superb dialog, a unei interpretări şi regii mari. Şi pentru demonstrarea faptului că cinema-ul românesc este încă viu şi la înălţime".

24
/10
/14

CRONICĂ DE FILM Pentru un film care se vrea o comedie de succes, „Cuscrii”, de Radu Potcoavă, mizează prea puţin pe regie şi prea mult pe reflexele actorilor. Însă nici potenţialul comic al interpreţilor nu este fructificat la un nivel satisfăcător, din cauza scenariului rudimentar și a execuției lipsite de creativitate.