Anul 2021 la Curtea Veche Publishing: un mesaj pentru lectura
https://www.ziarulmetropolis.ro/anul-2021-la-curtea-veche-publishing-un-mesaj-pentru-lectura/

Pentru Curtea Veche Publishing, 2021 a insemnat un an cu un puternic mesaj de intoarcere la lectura si educatie. Fiecare dintre titlurile publicate, de la noutati care s-au impus puternic pe piata, pana la editii de colectie ale bestsellerurilor care au consacrat editura in cei 23 de ani de existenta, fiecare dintre campaniile realizate au fost si sunt toate argumente pentru intoarcerea la citit intr-o perioada deloc usoara.

Un articol de Petre Ivan|10 ianuarie 2022

In cele mai dificile momente, ne intoarcem la carti. Surse de intelepciune, de relaxare, de sanatate, arme impotriva dezinformarii. Anul acesta, editura a promovat antrenamentul mintii prin lectura, posibil la orice varsta si necesar mai ales intr-o pandemie. #SummerBrain, #CarteaPerfecta care exista pentru fiecare, Maratonul anti-dezinformare/pro-vaccinare „Book-a-vax” (prima campanie de brand din Romania de sustinere a vaccinarii ca decizie informata corect) au atras atentia asupra importantei cititului si a sustinerii culturii, a cartilor, a educatiei.

Cartea anului la Curtea Veche Publishing este fara indoiala volumul renumitului medic Gabor Maté, „Cand corpul spune nu”, al carei prim tiraj a reusit performanta de a se epuiza inca din perioada de precomanda, inainte ca volumul sa vina din tipar. Cartea este un studiu aprofundat, revelator, plin de informatii utile despre stres si influenta lui asupra sanatatii noastre psihice si fizice.

Printre cele mai cautate noutati s-au numarat cartea pentru copii „Tup in lumea noua” de Alex Donovici – parte din prima serie de carti pentru copii din Romania tradusa sau in curs de traducere in 7 limbi, cartea de educatie financiara „Draga, unde-s banii?” de Adrian Asoltanie, „Astazi, aici, acum” – noua carte biografica a Mirelei Retegan, „Padurea” de Marian Godina, „Imblanzirea anxietatii” de Judson Brewer (cunoscut ca Dr. Jud), cea mai recenta carte a bloggerului Radu F. Constantinescu – „69. Q&A” si multe altele.

In anul ce tocmai se incheie, editura si-a consolidat portofoliul cu editii de colectie ale celor mai populare titluri: „Secretele succesului” de Dale Carnegie; „Puterea prezentului” de Eckhart Tolle; „Cele cinci limbaje ale iubirii” de Gary Chapman; „Inteligenta emotionala” de Daniel Goleman; „Tata bogat, tata sarac” de Robert T. Kiyosaki; „De la idee la bani” de Napoleon Hill; „Copilul invizibil” de Gáspár György.

Proiecte pentru 2022

Pentru 2022, Curtea Veche Publishing are in pregatire multe titluri care vor trezi cu siguranta interestul cititorilor, printre care:

  • „Fantome” (“Ghosts”) – noua carte semnata de Dolly Alderton, aflata in top 10 Sunday Times Bestseller, plina de umor, intelepciune, delicatete si autenticitate.
  • „O minte libera” de Steven C. Hayes – o carte esentiala de la initiatorul terapiei bazata pe acceptare si asumare („Acceptance and Commitment Therapy” – ACT) care ne propune solutii pe cat de neobisnuite, pe atat de simple, prin care vom invata sa actionam in acord cu adevaratele noastre idealuri.
  • „Evolutia sinelui” de Mihaly Csikszentmihalyi – o lucrare clasica despre cum mostenirea genetica si culturala din istoria evolutiei omenirii, corect directionata, poate conduce la un echilibru colectiv si, implicit, la o evolutie pozitiva a sinelui, pentru o mai buna societate a viitorului.
  • „Calea catre independenta ta financiara” – aflata pe primul loc in lista New York Times Bestselling Authors si scrisa de Peter Mallouk (numit cel mai bun consultant financiar independent din SUA timp de trei ani consecutivi, de catre publicatia Barron’s) si Tony Robbins (renumitul strateg de business si speaker motivational).

Mai jos gasiti topurile celor mai indragite titluri de la Curtea Veche Publishing in 2021.

Top 10 cele mai vandute titluri in 2021:

1. „Tata bogat, tata sarac” de Robert T. Kiyosaki
2. „Cele cinci limbaje ale iubirii” de Gary Chapman
3. „Cand corpul spune nu” de Gabor Maté
4. „Inteligenta emotionala” de Daniel Goleman
5. „Secretele succesului” de Dale Carnegie
6. „Puterea prezentului” de Eckhart Tolle
7. „Antreneaza-ti creierul!” de Joe Dispenza
8. „Atitudinea este totul” de Jeff Keller
9. „Curajul de a fi vulnerabil” de Brené Brown
10. „De la idee la bani” de Napoleon Hill

Top 10 noutati in 2021:

1. „Cand corpul spune nu” de Gabor Maté
2. „Tup in lumea noua” de Alex Donovici, cu ilustratii de Stela Damaschin-Popa
3. „Astazi, aici, acum” de Mirela Retegan
4. „Draga, unde-s banii?” de Adrian Asoltanie
5. „Padurea” de Marian Godina
6. „Imblanzirea anxietatii” de Judson Brewer
7. „69. Q&A” de Radu F. Constantinescu
8. „Manualul limbajului trupului” de Allan si Barbara Pease
9. „De neimblanzit” de Glennon Doyle
10. „Biblia vaginului” de Dr. Jen Gunter

Top 10 autori straini:

1. Robert T. Kiyosaki
2. Gary Chapman
3. Daniel Goleman
4. Eckhart Tolle
5. Dale Carnegie
6. Gabor Maté
7. Joe Dispenza
8. Napoleon Hill
9. Brian Tracy
10. Brené Brown

Top 10 autori romani:

1. Alex Donovici
2. Cristina Donovici
3. Ramona si Radu F. Constantinescu
4. Mihaela Bilic
5. Geanina Staicu-Avram
6. Gáspár György
7. Mirela Retegan
8. Adrian Cioroianu
9. Adrian Asoltanie
10. Irina Forgaciu

 

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.