Arii şi duete din Opere celebre: Dragoste, speranţă şi pasiune
https://www.ziarulmetropolis.ro/arii-si-duete-din-opere-celebre-dragoste-speranta-si-pasiune/

Miercuri, 29 octombrie, în Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Naţional, va avea loc un recital de Arii celebre din operele marilor compozitori.

Un articol de Elena Simion|29 octombrie 2014

Acest eveniment de gală vă oferă șansa să vă bucurați de vocea extraordinară a sopranei de coloratură Andreea Mădălina BARBU, solistă considerată de dirijorul Tiberiu Soare drept una dintre cele mai speciale voci din tânăra generație. Tinerii soliști au nevoie de sprijinul publicului pentru a-și construi un drum în lumea muzicală națională și internațională, iar Fundaţia Calea Victoriei îi sprijină prin concerte de acest fel.

Soprana Mădălina Andreea Barbu va cânta împreună cu baritonul Alexandru Chiriac, acompaniați la pian de doamna Lidia Butnariu.

Programul recitalului este următorul:

Madalina Andreea Barbu va interpreta ariile:

– Les Oiseaux Dans la Charmille – Olympia, din opera “Povestirile lui Hoffmann” de Jacques Offenbach
– Una Voce Poco Fa – Rosina, din opera “Bărbierul din Sevilla” de  Gioachino Rossini
– Je veux vivre – Julieta, din opera “Romeo şi Julieta” de Charles  Gounod
– Quel guardo il cavaliere – Norina, din opera “Don Pasquale” de Gaetano Donizetti
– Où va la jeune Hindoue (Aria clopoteilor) – Lakme, din opera “Lakme” de Leo Delibes

Alexandru Chiriac va interpreta ariile:

– Per me giunto – din opera “Don Carlos” de Giuseppe Verdi
– Bella siccome un angelo – din opera “Don Pasquale” de Gaetano Donizetti
– Dicitencello vuie – de Rodolfo Falvo

Cei doi soliști vor interpreta împreună:

– Duet Rosina – Figaro: Dunque io son tu non m’ inganni – din opera “Barbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini

– Duet Norina – Malatesta: Pronta io son – din opera “Don Pasquale” de Gaetano Donizetti

Alexandru Chiriac este un tânăr bariton talentat, masterand în anul I la Universitatea Națională de Muzică din București (UNMB), Facultatea de Interpretare Muzicală, Departamentul de Canto Clasic; Prof. Dr. Eleonora Enăchescu. A obținut Premiul II la concursul “Victor Giuleanu”, desfășurat în București.

De-a lungul timpului, a interpretat roluri variate în opere: G. Donizetti – L’elisir d’amore, în rolul lui Belcore; Ch. Gounod – Faust, în rolul lui Valentin; G. Puccini – Madama Butterfly, în rolul lui Mr. Sharpless. A cântat pe scena Ateneului Roman și a susținut concerte la Universitatea Națională de Muzică din București.

Foto: Valentina Bălașa-Aric

06
/01
/23

Tenorul Rolando Villazón este invitatul special al celor două reprezentații ale spectacolului „Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti, în regia lui Andrei Șerban, conducerea muzicală Ciprian Teodorașcu, de pe scena Operei Naționale București. Reprezentațiile vor avea loc joi, 12 ianuarie, și sâmbătă, 14 ianuarie, ora 18:30.

04
/01
/23

Filarmonica "George Enescu" celebrează Anul Nou în concertele de joi 5 și vineri 6 ianuarie 2023, ora 19.00, pe scena Ateneului Român. Sub bagheta maestrului David Crescenzi, vor evolua Orchestra Simfonică și Corul Filarmonicii, într-un program ce cuprinde lucrări de Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi, Pietro Mascagni, Gaetano Donizetti, Amilcare Ponchielli, Johann Strauss-fiul și Emile Waldteufel. Dirijorul corului: Iosif Ion Prunner.

22
/12
/22

Palatul Bragadiru vă invită vineri, 23 decembrie, de la ora 19:00, la concertul extraordinar „Din suflet, de Crăciun” - o producție originală în care repertoriul și coregrafia se îmbină grațios, alături de o experiență wine-tasting de neuitat, pentru a putea savura Ajunul Crăciunului în atmosfera sofisticată a unui palat, monument istoric, fondat în anul 1905.

22
/12
/22

Corul Filarmonicii „George Enescu", pregătit de maestrul Ion Iosif Prunner, susţine la Berlin un concert extraordinar pe 23 decembrie, de la ora 20 (Ora României), concert transmis live de Radio România Muzical. Deplasarea în Germania şi partea de tour management pentru acest eveniment sunt asigurate de Artexim, organizatorul Festivalului Internaţional George Enescu.

21
/12
/22

În perioada 4 – 20 decembrie 2022 Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a susținut 9 spectacole care s-au desfășurat cu casa închisă, în cadrul turneului național „Pe drumul Crăciunului”, care a avut loc la Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Timișoara, Craiova, Suceava, Iași și București. Invitați speciali ai Corului Madrigal au fost actorii Ofelia Popii și Marius Turdeanu.

21
/12
/22

Strălucita atmosferă plină de fervoare a muzicii clasice este rezervată celor care vor alege să se bucure de trecerea dintre ani la Sibiu. Aflat la cea de-a 14-a sa Ediție, Concertul de Anul Nou de la Sibiu continuă să inoveze formula vieneză și propune publicului tema sonoră a unui «City Break».

20
/12
/22

În preajma Crăciunului, Filarmonica "George Enescu" invită publicul în zilele de joi, 22 decembrie şi vineri, 23 decembrie la ultimele concerte programate în stagiunea simfonică din anul 2022. La pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii se va afla dirijorul francez Nicolas Simon, iar ca soliste vor evolua violonistele Sarah şi Deborah Nemţanu, născute la Bordeaux într-o familie de muzicieni de origine română, cu remarcabile cariere internaţionale.

19
/12
/22

Prima parte a stagiunii 2022-2023 se încheie la Sala Radio cu un eveniment de cea mai înaltă ținută artistică! Vineri, 23 decembrie (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio, în primă audiție în România, Swing Symphony, lucrare compusă de celebra personalitate a jazz-ului mondial Wynton Marsalis. Acesta este deținător a 9 premii Grammy și director artistic de jazz al cunoscutului Lincoln Center – New York, una dintre cele mai importante scene ale Americii. O altă creație semnată de artistul american (Blood on the Fields) este prima compoziție de jazz care a obținut vreodată Premiul Pulitzer pentru muzică.

16
/12
/22

Folclor românesc și argentinian, muzică clasică și jazz, operă și musical, colinde și o expoziție de artă cu vânzare, toate acestea pentru a sărbători un Crăciun de neuitat, într-un palat cu aer interbelic, monument istoric, fondat în anul 1905.

09
/12
/22

Teatrul Nottara a lansat în această toamnă proiectul „Dialoguri fără mască”, o serie de întâlniri cu personalități ale vieții culturale din România, artiști, medici, scriitori, oameni care în domeniul lor au schimbat lumea.