Ajunul Crăciunului la Palatul Bragadiru – operă, operetă, musical și un concept coregrafic inedit
https://www.ziarulmetropolis.ro/ajunul-craciunului-la-palatul-bragadiru-opera-opereta-musical-si-un-concept-coregrafic-inedit/

Palatul Bragadiru vă invită vineri, 23 decembrie, de la ora 19:00, la concertul extraordinar „Din suflet, de Crăciun” – o producţie originală în care repertoriul şi coregrafia se îmbină graţios, alături de o experienţă wine-tasting de neuitat, pentru a putea savura Ajunul Crăciunului în atmosfera sofisticată a unui palat, monument istoric, fondat în anul 1905.

Un articol de Petre Ivan|22 decembrie 2022

Vă așteptăm la Palatul Bragadiru pentru a vă bucura de spiritul unui Crăciun aristocratic, dar și de frumusețea și claritatea sunetului, într-o sală de concerte cu o acustică deosebită, construită la începutul secolului trecut, în care vor răsuna vocile înălțătoare ale sopranelor Cristina Fieraru și Teodora Constantinescu, alături de tenorul Daniel-Andrei Găină-Cojuharov și baritonul Andrei Ovidiu Hâncuș, acompaniați la pian de Ioana Găină-Cojuharov, după un concept coregrafic semnat de Irina Florea, Iulia Vasile și Alexandru Daniel Bãrbieru.

Repertoriul va fi interpretat de solişti ce în prezent îşi desfăşoară activitatea în instituții dedicate artei cântului, ce îşi doresc pe această cale să transpună publicul în universul spectaculos al operei, operetei şi al musicalului, al frumoaselor poveşti de dragoste, dar şi al situaţiilor comice. De asemenea interpreții vor aduce pe scena Palatului Bragadiru colinde româneşti, dar şi internaționale cu care vă vor introduce în atmosfera feerică a sărbătorilor de iarnă.

Cumpără bilete aici
Bilete Regular | 70 lei
Bilete Front Seat | 100 lei
Bilete Palace Experience | 290 lei

Soprana Cristina Fieraru, în vârstă de 23 de ani, masterandă a Universității Naționale de Muzică București, este o prezență constantă pe scenele bucureștene și de prin țară în recitaluri și concerte vocal-simfonice. Din anul 2021 este de asemenea membră a Corului de cameră “Preludiu”.

Teodora Constantinescu a absolvit cursurile de licență și master la Universitatea Națională de Muzică din București, secția Canto.. A susținut concerte și recitaluri la Filarmonica Pitești, Biserica Sf. Iosif din București, Muzeul „George Enescu”, Centrul Comunitar Evreiesc, Sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic (Cluj-Napoca), Biserica Ursulinelor (Sibiu), etc. Între octombrie 2017-martie 2020 a fost membră a Corului de Cameră „Preludiu”,condus de maestrul Voicu Enăchescu.

Daniel-Andrei Găină-Cojuharov este tenor, absolvent al studiilor de canto la Universitatea Națională de Muzică din București și doctorand în cadrul aceleași instituții. Colaborează în calitate de asistent de regie cu lect. univ. dr. Daniel-Prallea Blaga și activează la Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” din București încă din anul 2019. A interpretat numeroase roluri solistice printre care se numără Don Basilio din opera„ Nunta lui Figaro”, Il Podestà din opera „La Finta Giardiniera” de Woflgang Amadeus Mozart, sau Rică Venturiano din opera „O noapte furtunoasă” de Paul Constantinescu.

Andrei-Ovidiu Hâncu este colaborator al Operei Comice pentru Copii și al Corului Academic Divina Armonie. A susținut numeroase spectacole și recitaluri în locații precum Sălile Studio, George Enescu și Auditorium ale Universității Naționale de Muzica București, dar de departe cea mai îndrăgită sală a fost cea a Ateneului Român unde a susținut spectacolul „Motanul Încălțat” de Corneliu Trăilescu, în regia lui Daniel Prallea-Blaga.

Ioana Valentina Cojuharov a absolvit studiile doctorale la Universitatea Națională de Muzică din București, urmând ca în anul 2020 să publice volumul intitulat „Borne ale traseului pianistic în creația lui Rahmaninov”, la Editura Muzicală. Activitatea pianistică a acesteia se poate remarca prin fondarea ansamblului Trio Equilibrium – pian la 6 mâini cu care a obținut numeroase distincții la concursuri internaționale. Printre cele mai recente premii se numără Marele Premiu la concursul International Youth Music Competition, Atlanta, Statele Unite ale Americii și Gold Award la concursul internațional World Classical Music Awards pentru compoziția Suita pentru pian Parabole din Bucovina și Basarabia, dar şi pentru Suita pentru pian Sinidisis bulgăresc.

Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul Teatrului GodotPalatul Bragadiru, dar și pe platformele de ticketing – iabilet.ro, bilete.ro, mystage.ro, eventbook.ro.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.