Arii şi duete din Opere celebre: Dragoste, speranţă şi pasiune
https://www.ziarulmetropolis.ro/arii-si-duete-din-opere-celebre-dragoste-speranta-si-pasiune/

Miercuri, 29 octombrie, în Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Naţional, va avea loc un recital de Arii celebre din operele marilor compozitori.

Un articol de Elena Simion|29 octombrie 2014

Acest eveniment de gală vă oferă șansa să vă bucurați de vocea extraordinară a sopranei de coloratură Andreea Mădălina BARBU, solistă considerată de dirijorul Tiberiu Soare drept una dintre cele mai speciale voci din tânăra generație. Tinerii soliști au nevoie de sprijinul publicului pentru a-și construi un drum în lumea muzicală națională și internațională, iar Fundaţia Calea Victoriei îi sprijină prin concerte de acest fel.

Soprana Mădălina Andreea Barbu va cânta împreună cu baritonul Alexandru Chiriac, acompaniați la pian de doamna Lidia Butnariu.

Programul recitalului este următorul:

Madalina Andreea Barbu va interpreta ariile:

– Les Oiseaux Dans la Charmille – Olympia, din opera “Povestirile lui Hoffmann” de Jacques Offenbach
– Una Voce Poco Fa – Rosina, din opera “Bărbierul din Sevilla” de  Gioachino Rossini
– Je veux vivre – Julieta, din opera “Romeo şi Julieta” de Charles  Gounod
– Quel guardo il cavaliere – Norina, din opera “Don Pasquale” de Gaetano Donizetti
– Où va la jeune Hindoue (Aria clopoteilor) – Lakme, din opera “Lakme” de Leo Delibes

Alexandru Chiriac va interpreta ariile:

– Per me giunto – din opera “Don Carlos” de Giuseppe Verdi
– Bella siccome un angelo – din opera “Don Pasquale” de Gaetano Donizetti
– Dicitencello vuie – de Rodolfo Falvo

Cei doi soliști vor interpreta împreună:

– Duet Rosina – Figaro: Dunque io son tu non m’ inganni – din opera “Barbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini

– Duet Norina – Malatesta: Pronta io son – din opera “Don Pasquale” de Gaetano Donizetti

Alexandru Chiriac este un tânăr bariton talentat, masterand în anul I la Universitatea Națională de Muzică din București (UNMB), Facultatea de Interpretare Muzicală, Departamentul de Canto Clasic; Prof. Dr. Eleonora Enăchescu. A obținut Premiul II la concursul “Victor Giuleanu”, desfășurat în București.

De-a lungul timpului, a interpretat roluri variate în opere: G. Donizetti – L’elisir d’amore, în rolul lui Belcore; Ch. Gounod – Faust, în rolul lui Valentin; G. Puccini – Madama Butterfly, în rolul lui Mr. Sharpless. A cântat pe scena Ateneului Roman și a susținut concerte la Universitatea Națională de Muzică din București.

Foto: Valentina Bălașa-Aric

08
/03
/22

Dirijorul britanic LEO HUSSAIN – care debuta în 2016 pe prestigioasa scenă a Operei Regale (Covent Garden) din Londra cu Oedipe de George Enescu, bucurându-se de un mare succes de public - revine vineri, 11 martie 2022 (19.00), la Sala Radio.

07
/03
/22

În 8, 9 și 10 iulie, aeroportul din Arad va găzdui din nou artiști îndrăgiți și fanii lor, iubitorii de muzică bună, distracție și dans până la răsărit. Arad Open Air Festival se află deja la cea de-a șasea ediție, oferind publicului întâlniri cu nume celebre, activități de neuitat, scene pentru toate gusturile. Festivalul promite și anul acesta trei zile magice.

03
/03
/22

Corul de cameră Preludiu dirijat de Andrei Stănculescu invită publicul la un concert special pe data de 9 martie, ora 19.00, la Sala „George Enescu” a Universităţii Naționale de Muzică din București (UNMB), concert realizat în colaborare de Centrul Național de Artă Tinerimea Română (CNATR), Radio România Muzical și Universitatea Națională de Muzică din București.

03
/03
/22

Opera Națională București continuă seria de evenimente care marchează Stagiunea Centenară „Opera 100” și organizează, în perioada 2-6 aprilie, Masterclass-ul Nelly Miricioiu, care se va încheia cu „Belcanto Gala”, în data de 6 aprilie, în cadrul căreia cursanții vor fi acompaniați de Orchestra Operei Naționale București.

01
/03
/22

Concertele 𝑬𝒀𝑬𝑫𝑹𝑶𝑷𝑺 au fost descrise ca fiind, în mod paradoxal, energizante și generatoare ale unei stări de puternică melancolie. Trupa și-a început povestea în 2012, cu piese în limba engleză. Odată cu anul 2015 și cu îmbrățișarea limbii române ca mediu de exprimare, și-au consolidat propria poziție pe piața românească de muzică alternativă, lansând piese ca „Spre Soare”, „Prezent”, „Bicicleta” sau „Mai Stai".

24
/02
/22

Între 13 și 19 februarie 2022, la Iași a avut loc cea de-a treia ediție a Classix Festival, un demers organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Peste 60 de artiști din 13 țări au fost prezenți în cadrul celor 8 concerte care au alcătuit programul festivalului, alături de 7 proiecții de film, un vernisaj, o expoziție, o dezbatere, o prelegere și 10 masterclass-uri.

16
/02
/22

Orchestra Română de Tineret (ORT) dirijată de Cristian Măcelaru – care poate fi ascultat pentru prima oară în România după momentul în care a fost numit director artistic al Festivalului Internaţional “George Enescu” – va concerta sâmbătă, 26 februarie 2022, ora 19, la Ateneul Român, într-o seară care are în program două superbe capodopere ale muzicii ruse : Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 35 de Ceaikovski, solistă violonista franceză de origine română Sarah Nemţanu şi Simfonia nr. 10 în mi minor op. 93 de Șostakovici.

15
/02
/22

„Aller guten Dinge sind drei/Lucrurile bune vin câte trei”, spune o expresie din limba germană. Pentru a marca cel de-al treilea an al colaborării lor, Forumul Cultural Austriac și Classix Festival din Iași își duc parteneriatul la un nivel superior propunând, între 13 si 18 februarie, nu mai puțin de trei evenimente cu clasă – două concerte ale instrumentiștilor Auner Quartett și o serie de proiecții, în premieră ieșeană, ale documentarului #newTogether, regizat de Carmen Lidia Vidu.

15
/02
/22

„Jack of all Trades“ este o formație de rock alternativ, care susține că oferă publicului un produs muzical „autobiografic și complet sincer de la cap la coadă”. În noiembrie 2014, aceștia au lansat primul videoclip, „Cum vrei să fiu”, marcând totodată și începutul activității de concerte live.

15
/02
/22

Joi, 17 și vineri, 18 februarie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul britanic Alexander Walker, prezintă publicului Nocturna în si major pentru orchestră de coarde , op.40 de Antonín Dvořák, Rapsodiile pentru vioară şi orchestră nr. 1 și 2 de Béla Bartók, cu violonistul Mircea Călin în ipostaza solistică, și Simfonia nr. 7, în la major, op. 92 de Ludwig van Beethoven.

14
/02
/22

Câștigător al ultimei ediții a Concursului Internațional „George Enescu” (2021), violonistul VALENTIN ȘERBAN este un artist care atrage atenția în peisajul cultural românesc. Membru al cunoscutei orchestre Les Dissonances din Paris și concertmaestru invitat al Orchestrei Române de Tineret, Valentin Șerban a fost protagonistul proiectului inovator „Eyes Wide Shut”: 60 de minute de recital solo, cu piese semnate de mari compozitori ca Bach, Paganini sau Enescu, interpretate în întuneric complet.

14
/02
/22

Cu un sunet senzual, amplu și catifelat, ușurință aristocratică în interpretare și grație, Marc Coppey se înscrie în marea tradiție a violonceliștilor francezi. Însoțit de violoncelul său, Goffriller, din 1711, Marc Coppey va fi prezent săptămâna această în România, pentru a susține două concerte, pe scenele filarmonicilor din București și Sibiu.

10
/02
/22

Sala Mare de spectacole a Operei Naționale București este gazda spectacolului de foaier „Mozart și Salieri”, spectacolelor de operă „Madama Butterfly” de Puccini, „Evgheni Oneghin” de Ceaikovski, „Nunta lui Figaro” de Mozart, spectacolului coupé de dans contemporan „Tango. Radio & Juliet” de Edward Clug și a spectacolului de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Ceaikovski, toate făcând parte din repertoriul actual.