Arte TV a lansat un site de cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/arte-tv-a-lansat-un-site-de-cinema/

Televiziunea culturală europeană ARTE a lansat un site dedicat celor pasionaţi de cinematografie, pe care pot fi vizionate filme, scurtmetraje şi emisiuni despre pelicule, potrivit broadbandtvnews.com.

Un articol de Petre Ivan|30 august 2014

Noul site, intitulat „ARTE Cinéma”, le oferă internauţilor şi informaţii despre filme şi despre programele difuzate de televiziunea ARTE.

Portalul conţine şi articole, interviuri şi informaţii despre festivalurile de film. ARTE Cinéma este cel de-al cincilea portal online lansat de televiziunea franco-germană Arte, după ARTE Creative, ARTE Future, ARTE Concert şi ARTE Info.

ARTE (Association Relative à la Télévision Européenne), creată printr-un parteneriat între Franţa şi Germania datând din 1988, s-a lansat pe 30 mai 1992. Cu sediul central la Strasbourg, ARTE are doi membri responsabili de producţia de programe şi distribuţie – ARTE France în Paris şi ARTE Deutschland TV GmbH în Baden-Baden.

De-a lungul timpului, ARTE s-a asociat cu alte televiziuni publice din Europa – RTBF în Belgia, TVE în Spania, TVP în Polonia, ORF, BBC etc. – şi este retransmisă în limbile germană şi franceză, în întreaga Europă.

Televiziunea ARTE a fost retransmisă şi în România la începutul anilor ’90, pentru o perioadă scurtă de timp. Potrivit unor surse din industria media, preţul pe abonat cerut companiilor româneşti pentru retransmisia ARTE în reţelele lor de cablu a fost unul mare, fapt care i-a făcut pe operatori se renunţe să mai difuzeze televiziunea franco-germană.

arte tv

În ultimii ani, ARTE şi-a manifestat în mai multe rânduri disponibilitatea de a reintra pe piaţa audiovizualului din România, oficialii televiziunii purtând discuţii cu unii operatori de cablu români şi cu reprezentanţii autorităţilor, inclusiv cu Consiliul Naţional al Audiovizualului, care au încurajat, fără succes, cabliştii să retransmită acest canal.

Foto Arte TV – facebook

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.