Paradisul imaginat de Borges. Variantă
https://www.ziarulmetropolis.ro/asa-arata-paradisul-imaginat-de-borges/

Un teatru vechi de 100 de ani din Buenos Aires a fost transformat într-o librărie mai spectaculoasă ca un muzeu. “Eu mi-am imaginat întotdeauna Paradisul sub forma unei biblioteci, alte persoane consideră ca ar fi o grădină, alţii şi-l pot închipui ca un palat, eu l-am imaginat întotdeauna ca o bibliotecă şi aici mă aflam eu…” – Jorge Luis Borges.

Un articol de Petre Ivan|25 iulie 2016

Librăria unică în lume – El Ateneo Grand Splendid, a fost deschisă în interiorul unui teatru vechi de un aproape secol – Grand Splendid Theater, construit în 1919.

Teatrul părăsit a fost transformat în magazin de carte de arhitectul Fernando Manzone, care a păstrat foarte multe din elementele originale ale interiorului teatrului, inclusiv scena, balcoanele, detaliile arhitecturale uimitoare, precum şi cortina roşie.

Atmosfera teatrală a acestei librării nu poate fi întâlnită în altă parte. Într-un astfel de magazin pur şi simplu nu poţi să nu iubeşti cartea. Vă prezentăm câteva imagini din acest loc splendid. Anual, librăria din Buenos Aires atrage aproape un milion de vizitatori.

Foto: Librărie, El Ateneo Grand Splendid, Buenos Aires, Borges

12
/04
/13

Citești „ca să înţelegi cum merge treaba, pentru că o carte nu-ți cere nimic și nu te bate la cap...“. Într-o prezentare neobişnuită, jurnalistul Tudor Călin Zarojanu le-a răspuns studenților la Marketing, cu ocazia centenarului ASE, la întrebarea „De ce-aș citi?“

01
/04
/13

În perioada 3-7 aprilie, Grupul Editorial ALL va fi prezent la Festivalul Internaţional de Film DaKINO, ediţia a 22-a, cu o ofertă de 50 de titluri, majoritatea având ecranizări nominalizate şi premiate la importante festivaluri internaţionale de film.

15
/03
/13

Aflat la cea-a de-a IV-a ediţie, Evenimentul „Modele pentru tineri“ a reunit în Aula Magna a Universităţii Româno-Americane idei inspiraţionale din două domenii opuse: artă şi sport, avându-i ca invitaţi pe Mihai Leu, Vişinel Costel Bălan, Andreea Răducanu şi George Ivaşcu