Atelier gratuit de artă video cu mobilul pentru liceeni
https://www.ziarulmetropolis.ro/atelier-gratuit-de-arta-video-cu-mobilul-pentru-liceeni/

Academia Motanov organizează în perioada 18 iunie – 13 iulie, la Bucureşti, un atelier de artă video cu mobilul pentru liceenii din familii cu venituri modeste. Atelierul de artă video este susţinut de artistul Regele IONESCU şi are două întâlniri pe săptămână, luni şi joi de la 11:00 la 12:30, timp de 4 săptămâni.

Un articol de Petre Ivan|26 mai 2015

Pe durata atelierului, participanții vor învăța cum să obțină filmări de calitate cu telefonul mobil și cum să spună o poveste video.

Atelierul este gratuit, pot participa liceenii din familii cu venituri modeste care au un telefon mobil cu cameră video/o tabletă care filmează. Locurile sunt 10 și se ocupă după regula primul venit, primul servit.

Deadline-ul pentru înscriere este 10 iunie, vârsta minimă este 14 ani. Pentru înscriere, doritorii sunt invitați să trimită un mail la adresa simina [at] motanov.ro, care să conțină numele și vârsta, exemple de cărți/desene/jocuri/filmele care le plac și câteva rânduri despre cum s-a întâmplat ca familia să intre într-o perioadă financiară proastă.

Atelierul este orientat pe practică, așa că multe ședințe vor avea loc în aer liber.

Participanții vor învăța despre compoziție, storytelling, editare, tipuri de subiecte (portret, eveniment, etc), vor face câte un filmuleț pentru fiecare întâlnire și vor primi feedback de la antrenor.

Regele IONESCU este un artist video consacrat, cu numeroase expoziții în țară și în străinătate, cu lucrări în colecții private, absolvent UNARTE București, cu un master în arta video și unul în pedagogia artei, dornic să transmită și altora pasiunea pentru arta video și să le îndrume primii pași.

Academia Motanov organizează ateliere creative pentru copii și tineri, gândite de un motan imaginar.

Foto: Atelier – facebook

25
/07
/16

București Mall prezintă expoziția Instalart/ Obiect/ 004, ce reunește șase proiecte de design destinate mediului urban, realizate de cunoscuți designeri și arhitecți români. Expoziția, lansată în cadrul unui vernisaj pe 21 iulie, rămâne la București Mall până pe 9 august, când se va muta în Plaza România, pentru alte 3 saptamani.

22
/07
/16

O expoziţie de fotografii intitulată “Pe urmele eroilor din Primul Război Mondial” va fi organizată, în perioada 25-31 iulie, de către Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, în foaierul Sălii Eforie a Cinematecii Române. Evenimentul se înscrie în seria de manifestări prilejuite de aniversarea împlinirii unui secol de la intrarea României în prima conflagraţie mondială. Intrarea este liberă.

08
/07
/16

Sâmbată și duminică, pe 16 și 17 iulie, cele mai înverzite locuri din centrul capitalei, Grădina Verona, J’ai Bistrot și Grădina Sticlarilor, se deschid pentru publicul din oraș cu activități informative și reacreative, produse și meșteri care manifestă alternativa organică a vieții de oras: ORGANIC DAYS – festival de trai simplu, frumos și sănătos.

30
/06
/16

Două lucrări ale românului Adrian Ghenie au fost vândute, zilele trecute, cu o sumă totală care depășește 2 milioane de lire sterline, în cadrul unei licitații de artă contemporană organizate de Casa Sotheby's din Londra.

29
/06
/16

În campania de susținere a subscripției naționale pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși „Cumințenia pământului” se implică, începând de astăzi, trei celebrități de calibru din sportul românesc: Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi și Ilie Năstase. Celor trei legende li se alătură în acest demers vedeta de televiziune Virgil Ianțu

27
/06
/16

Noul proiect cinematografic al lui Radu Jude, un documentar dedicat colecției Costică Acsinte , combină aproximativ 2000 de fotografii din cele 7500 ale colecției lui Acsinte și diverse materiale din Arhiva Națională de Filme și din Arhiva Societății Române de Radiodifuziune. Născut la 4 iulie 1897, în comuna Perieți, județul Ialomița, Costică Acsinte este unul din eroii Primului Război Mondial.

27
/06
/16

În urmă cu un secol, în noaptea de 27 spre 28 iunie (1916), în camera-atelier de la parterul casei sale de pe actuala stradă Mendeleev, se stingea din viaţă pictorul Ştefan Luchian. Era casa pe care reuşise să o cumpere din banii câştigaţi de pe urma profesiei sale de „proletar al penelului” sau de „zugrav” după cum singur se definea.

24
/06
/16

"Femme Assise" (1909), una dintre primele picturi cubiste ale lui Pablo Picasso, s-a vândut, zilele trecute, cu suma de 43,2 de milioane de lire sterline (63,4 milioane de dolari) în cadrul unei licitații organizate de casa Sotheby's din Londra, cu aproape 20 de milioane de dolari mai mult decât estimarea inițială