Atenţie, spectacol FRAGIL! Vineri, 27 iunie, la Godot Café-Teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/atentie-spectacol-fragil-vineri-27-iunie-la-godot-cafe-teatru/

Fragil, o comedie despre viaţa de cuplu, cu Mirela Zeţa, Radu Iacoban, Andreea Gramoşteanu şi Marin Grigore, în regia lui George Dogaru, se va juca vineri seară, de la ora 19, la Godot Cafe-Teatru (str. Blănari nr. 14).

Un articol de Petre Ivan|26 iunie 2014

În spectacolul Fragil, Greg (Radu Iacoban) o iubeşte pe Steph (Andreea Gramoşteanu) cu adevărat, chiar dacă nu crede că e cea mai frumoasă femeie din lume. Steph însă vede altfel lucrurile când vine vorba de ea însăşi…

O piesă despre cât de imposibilă poate fi dragostea când nesiguranţa şi lipsa de încredere în tine şi în cel de lângă tine pun stăpânire pe oameni. Fragil este o comedie despre iubire în forma brută, despre “lipsa de menajamente” cu care ne confruntăm atunci când suntem într-o relaţie, despre fericirea sau dezamăgirea pe care o primim chiar de la omul de lângă noi.

Fragil face parte dintr-o trilogie scrisă de Neil LaBute (51 de ani, regizor, scenarist şi dramaturg american), care conţine piesele: Reasons to Be Pretty (după care a fost tradusă Fragil), The Shape of Things şi Fat Pig. Trilogia abordează tema stilului de viaţă american.

În America, spectacolul s-a jucat cu succes pe Broadway şi a fost nominalizat în 2011 la premiul Tony la trei categorii – Cel mai bun spectacol, Cel mai bun actor, Cea mai bună actriţă în rol secundar.

Montarea de la Godot Café-Teatru este realizată cu ajutorul decorului multifuncţional creat de Corina Gramoşteanu.

Şi ultimele două piese ale trilogiei au fost traduse şi jucate pe scenele româneşti: Forma lucrurilor (The Shape of Things) şi XXL (Fat Pig) se joacă tot la Godot Café-Teatru.

De la Mondenii, pe scena Godot Café-Teatru

Regizorul piesei, George Dogaru, este cel care a realizat show-ul de televiziune Mondenii, de la Prima TV, iar Mirela Zeţa, Andreea Gramoşteanu şi Marin Grigore sunt trei actori care fac parte din emisiunea respectivă. Radu Iacoban este actor, regizor şi scenarist cu piese scrise şi regizate care se joacă acum pe scenele teatrelor româneşti, cele mai recente fiind Carpathian Garden şi În parc, la Godot Café-Teatru.

Mirela Zeţa

Mirela Zeţa

Mirela Zeţa, actriţa care interpretează unul din personajele feminine în piesa Fragil spune: “Cred că, de obicei, oamenii aleg calea cea mai uşoară. Piesa vorbeşte despre nişte tineri, despre alegerile lor… Părerea mea e că trebuie să ne asumăm tot, şi minciuna şi adevărul şi ăsta e un lucru foarte greu. Dar ăştia suntem… cu de toate. Cred că toţi oamenii au trecut mai mult sau mai puţin prin această fază: a maturizării, a alegerilor. Alegeri care au consecinţe.”

Actorul Radu Iacoban crede că piesa nu oferă soluţii, oferă situaţii. “Tu, ca individ, îţi alegi ce vrei. Nu există oameni care să aibă opţiuni proaste sau opţiuni bune. Există doar probleme de perspectivă şi de auditoriu”.

Andreea Gramoşteanu: “În orice căutare a adevărului nu cred că poţi să spui vreodată: da, l-am găsit, ăsta e, merg cu el mai departe! E foarte interesant că, deşi ea (Steph, unul din personajele feminine – n. red.) caută sinceritatea cu orice chip, tot sinceritatea este cea care o distruge.”

Atenţie! Spectacolul conţine un limbaj licenţios, nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

INFO Fragil:

Data şi ora: vineri, 27 iunie, ora 19

Durata spectacolului: o oră şi patruzeci de minute

Preţul biletului: 35 de lei

Rezervări: 021.31.61.682, 0736.414.244 | [email protected]

Regia: George Dogaru

Cu: Andreea Grămoșteanu, Radu Iacoban, Mirela Zeța, Marin Grigore

Traducerea și adaptarea: Radu Iacoban

Decor și costume: Corina Grămoșteanu

Foto cu Fragil şi Mirela Zeţa – Godot Café-Teatru şi facebook,

15
/02
/24

Warner TV transformă weekend-ul de dinaintea galei de decernare a premiilor Academiei americane de film într-un maraton de filme de Oscar®, cu șapte producții reprezentative, nominalizate sau recompensate cu mult-râvnita statuetă. În serile de 8, 9 și 10 martie vor putea fi urmărite drame și filme de acțiune lansate pe parcursul a șapte decenii.

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

13
/02
/24

CRONICĂ DE FILM “Zona de interes” (2023), de Jonathan Glazer, este un film aproape conceptual, a cărui forţă e dată de contrastul dintre ce vedem în prim-plan, de o parte, şi ce se întâmplă în plan îndepărtat şi ce auzim pe coloana sonoră, de cealaltă parte.