Au mai rămas 4 zile până la cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional ,,Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului”
https://www.ziarulmetropolis.ro/au-mai-ramas-4-zile-pana-la-cea-de-a-patra-editie-a-festivalului-international-marile-serate-muzicale-ale-bucurestiului/

În zilele de 6, 7 şi 8 iulie, începând cu ora 19:00, bucureştenii melomani se vor putea delecta cu un regal de muzică clasică la Sala Majestic a Teatrului Odeon, în interpretarea unor muzicieni de renume internaţional.

Un articol de Petre Ivan|2 iulie 2018

Pe scenă vor urca soprana Felicia Filip, pianiștiiBruno Canino și Koichiro Kanno, violoniștii Mario Hossen și Alexandru Tomescu, violiștii Vladimir Mendellssohn și Marian Movileanu, flautista Luisa Sello, pianistul Andrei Licarețși Cvartetul Enescu.Directorul artistic al Marilor Serate Muzicale este maestrul Anton Niculescu, iar evenimentul este moderat de regizorul de operă Cristian Mihăilescu.

,,La a IV-a ediție a Marilor Serate Muzicale ale Bucureștiului, eveniment de referință în stagiunea estivală a capitalei noastre, vin invitati la „ceaiul de la ora 19:00”  Brahms, Haydn, Schumann, Paganini și alți titani ai muzicii clasice, pe care îi însuflețesc instrumentiști și soliști de talie internațională, de pe trei continente. Ce spuneți despre această infuzie de frumos și armonie? Ce spuneți de așa o invitație?”, a declarat Felicia Filip, director general, Opera Comică pentru Copii.

Ediția a IV-a a ,,Marilor Serate Muzicale ale Bucureștiului” aduce în atenția publicului unele dintre cele mai frumoase lucrări ale unor compozitori celebri precum Robert Schumann, Johannes Bhrams, Joseph Haydn, Felix Mendelssohn Bartholdy, A. Dvorak, Franz Schubert, Serghei Rachmaninov, Philippe Gaubert, C. Saint-Saens, P. I. Ceaikovski, Niccolo Paganini sau Fritz Kreisler. Programul va fi completat de creații ale altor compozitori precum A. Caplet, R. Scedrin și Alfred Schnittke. Biletele sunt disponibile în rețeaua Bilete.ro. Evenimentul este susținut de Magic FM.

Participare de excepție la Concursul Internațional de Pian ,,Mihaela Ursuleasa”

Opera Comică pentru Copii îi invită pe iubitorii muzicii clasice să urmărească concertele din cadrul celor două gale ale Concursului Internațional de Pian „Mihaela Ursuleasa”, ediția I. Pe 1 iulie, competiția se va deschide cu un concert pe scena Sălii Mari a Operei Comice pentru Copii susținut de surorile pianiste Ferhan Önder și Fersan Önder din Elveția, prietene din copilărie ale Mihaelei Ursuleasa. În perioada 2 – 6 iulie va avea loc concursul propriu-zis în Salonul Mozart al Operei Comice pentru Copii, cu accesul liber al publicului.31 de tineri pianiști din România, Austria și Australia, vor fi evaluați de un juriu internațional din care fac parte, Heinz Medjimorec, primul profesor al Mihaelei de la Viena și președinte al juriului, Pierre Doueihi, profesor la Conservatorul din Berna, pianista Ferhan Önder și pianistul Viniciu Moroianu.

Concursul Internațional de Pian „Mihaela Ursuleasa” se va încheia în 7 iulie cu o gală în cadrul căreia cei mai talentați pianiști vor primi premii în valoare de 4.000, 3.000 și respectiv 2.000 de euro, plus Marele Premiu „Mihaela Ursuleasa”, în valoare de 5.000 de euro și un premiu special de 500 de euro oferit de cea mai bună prietenă a marii pianiste, violonista Patricia Kopatchinskaja.

 Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar aproape 15.000 de spectatori, iar în stagiunea 2017-2018 a fost depășită bariera de 600 de reprezentații, dintre care 19 premiere.

Foto: Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului, Felicia Filip – Alexandra Jitariuc

16
/07
/15

TVR prezintă concertul Filarmonicii din Viena de la Palatul Schönbrunn, dirijat pentru a doua oară de Zubin Mehta. Evenimentul este difuzat în două părţi, pe 18 iulie, de la ora 22.45, respectiv 25 iulie, de la 23.15, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

16
/07
/15

Se spune că au existat mulți dirijori legendari, dar un singur Herbert von Karajan. Probabil cel mai bine vândut artist de muzică clasică al tuturor timpurilor, Karajan s-a născut în Salzburg, în Austria, pe 5 aprilie, 1908, și a murit pe 16 iulie, 1989, în orașul în care a venit pe lume. Discurile lui s-au vândut în peste 200 de milioane de exemplare.

16
/07
/15

Trupa Byron concertează vineri, 17 iulie, de la ora 20.00, în Parcul Al.I.Cuza, la Foișorul de lemn. Evenimentul face parte din programul celei de-a X-a ediții a Stagiunii muzicale estivale, organizată de Primăria Sectorului 3. Intrarea publicului este liberă, iar accesul se face din strada Baba Novac, intersecție cu strada Câmpia Libertății.

15
/07
/15

Institutul Cultural Român de la Viena organizează duminică, 19 iulie, începând cu ora 10.30, un tur ghidat prin câteva locuri din capitala Austriei legate de biografia compozitorului român George Enescu, care a locuit şi studiat în Viena în perioada 1888-1894.

10
/07
/15

Orchestra Română de Tineret va participa, cu sprijinul ICR, la un turneu în Italia, Germania, Franța şi Austria în perioada 18 iulie -28 octombrie. Concertele vor avea loc la Dobbiacco pe 18 iulie, la Berlin pe 19 august, la Aix-en-Provence pe 2 septembrie și la Viena pe 28 octombrie 2015. Orchestra Română de Tineret este prima orchestră românească invitată să concerteze în celebra Konzerthaus din Viena.

09
/07
/15

La sfârşitul lunii septembrie, cel mai renumit cor din lume, Corul Armatei Roşii, ajunge în Capitală pentru a cuceri publicul bucureştean. Artiştii au adăugat în agenda turneului internaţional cel de-al doilea spectacol la Bucureşti, eveniment ce se va desfăşura pe 22 Septembrie, în aceeaşi locaţie - Sala Palatului.

08
/07
/15

Şapte orchestre din top 20 cele mai bune ale lumii în acest an vor concerta pe scena ediției 2015 a Festivalului Internațional George Enescu (30 august - 20 septembrie, București). Mai mult, publicul Festivalului se va putea bucura chiar de primele patru cele mai bine cotate orchestre ale lumii, conform unui top realizat de prestigioasa publicație britanică “Gramophone”.

07
/07
/15

Jazz in the Park 2015 a adunat peste 50 de mii de participanți, mai mult decât dublu față de ediția anterioară, iar Fondul Jazz in the Park s-a bucurat de un succes peste așteptări, au anunțat organizatorii festivalului.

07
/07
/15

Corurile reunite Cantus Mundi din Ucraina, Republica Moldova și România au cântat împreună sub bagheta Annei Ungureanu, dirijorul Corului Naţional de Cameră Madrigal - Marin Constantin, pe scenele ieșene, marcând inaugurarea secțiunii de concurs Cantus Mundi din cadrul Festivalului – Concurs Coral Internațional pentru Tineret "Gavriil Musicescu", ediția a III-a, desfășurată pe 4 iulie la Casa de Cultură a Studenților, Sala Gaudeamus.

05
/07
/15

Ediția cu numărul 3 a festivalului timișorean de jazz, JazzTM, a început în forță. De la artiști locali, până la nume mari din industrie, toți au oferit publicului un spectacol pe cinste.

01
/07
/15

CORUL DE COPII RADIO, ce aniversează anul acesta 70 de ani de la înfiinţare, un ambasador artistic al României peste hotare, participă ca invitat special pe 4 şi 5 iulie la IAŞI, la a III-a ediţie a Festivalului Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu”, în cadrul căruia s-a organizat şi Concursul Internaţional Coral „Cantus Mundi”.