Ziua cartierului Cotroceni, sărbătorită cu muzică, filme şi ateliere de creaţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-cartierului-cotroceni-sarbatorita-cu-muzica-filme-si-ateliere-de-creatie/

Ziua cartierului Cotroceni este sărbătorită sâmbătă, începând cu ora 10.00, în casa şi curtea Ota din cartierul central al Capitalei, unde vor avea loc diferite ateliere pentru adulţi şi copii, concerte şi proiecţii de film.

Un articol de Liliana Matei|4 iulie 2015

O expoziţie colectivă de fotografie, ce poartă titlul “Oameni şi Poveşti din Cotroceni“, va putea fi vizitată pe tot parcursul zilei, la fel şi cea de pictură a artistului Nicolae Comănescu, expusă la Galeria 26.

În plus, un târg cu obiecte lucrate manual va fi deschis până la ora 19.00, iar în jurul prânzului se vor desfăşura mai multe ateliere de creaţie pentru copii – pictură, explorare creativă, dar şi pentru adulţi – atelier motivaţional.

În aer liber, la orele prânzului, va avea loc un concert de muzică braziliană şi românească interbelică, cu Gabriela Costa & Alex Man, pentru ca seara să fie dedicată jazzului instrumental, interpretat de Alexandru Arcuş şi Adi Stoenescu.

Seara va fi încheiată cu proiecţia a două scurtmetraje documentare în aer liber – “Vibraţia”, de Germain Kanda, şi “Stremţ 89”, de Andra Puşcaş şi Dragoş Dulea.

Evenimentul Ziua cartierului Cotroceni, care se desfăşoară în cadrul Anualei de Arhitectură Bucureşti 2015 şi face parte din proiectele selecţionate prin apelul public organizat de Filiala Bucureşti a Ordinul Arhitecţilor din România (OAR), este organizat împreună cu Iniţiativa Comunitară InCotroceni – Oameni, idei, poveşti.

Mai multe detalii se găsesc pe siteul www.oar-bucuresti.ro.

17
/09
/21

Astăzi începe de-a 7-a ediție a Danube Rock Sounds, festivalul de rock din Galați, ce are loc între 17 și 19 septembrie pe Plaja Dunărea. Este primul eveniment important organizat pe plaja recent inaugurată și promite o atmosferă de neuitat și multă distracție.

17
/09
/21

Tiberiu Soare se va afla la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio în concertul de sâmbătă, 18 septembrie, din cadrul seriei Concerte și Recitaluri de la Ateneul Român. Solista acestui concert este Alisa Weilerstein, una dintre cele mai apreciate violonceliste ale zilelor noastre. În program vor fi lucrări de Ceaikovski (Serenada pentru orchestră și coarde și Variațiunile rococo pentru violoncel și orchestră) și Haydn (Concertul nr. 1 în do major pentru violoncel și orchestră).

17
/09
/21

La 100 de ani de la instituționalizare, Opera Națională București deschide Stagiunea Centenară, intitulată simbolic „Opera 100”, cu spectacolul „Tosca” de G. Puccini, invitat special fiind celebrul bas-bariton Sir Bryn Terfel. Cele două reprezentații vor fi programate în zilele de 1 și 3 octombrie, începând cu ora 18:30. Alături de cel mai mare bas-bariton din lume, în distribuțiile celor două spectacole se vor regăsi nume sonore ale primei scene lirice a țării.

08
/09
/21

PREVIEW Între 8 şi 12 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes și Verde Stop Arena din Bucureşti, se desfăşoară cea de-a 6-a ediție a Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România. Ulterior, o selecţie de filme vor fi văzute şi la Cluj-Napoca, dar şi online.

26
/08
/21

Timp de 4 weekenduri, Weekend Sessions la Grădina Botanică prezintă artiști independenți și reunește antreprenori locali din platforma roditorfoodmarket.ro în cadrul unui program de sesiuni acustice de muzică clasică, jazz, alternative&indie, dar și sesiuni de poezie și proiecții de film într-unul dintre cele mai frumoase spații verzi din București.

26
/08
/21

Dirijorul Ion Marin a primit rolul de Consul onorific al României la Lugano, titulatură ce devine mai mult decât o recunoaștere a eforturilor sale constante de diplomație culturală din ultimele decenii, confirmând implicarea sa permanentă în consolidarea relațiilor bilaterale culturale și diplomatice dintre Elveția și România, în excepționala sa carieră de aproape 40 de ani de performanță artistică.