Ziua cartierului Cotroceni, sărbătorită cu muzică, filme şi ateliere de creaţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-cartierului-cotroceni-sarbatorita-cu-muzica-filme-si-ateliere-de-creatie/

Ziua cartierului Cotroceni este sărbătorită sâmbătă, începând cu ora 10.00, în casa şi curtea Ota din cartierul central al Capitalei, unde vor avea loc diferite ateliere pentru adulţi şi copii, concerte şi proiecţii de film.

Un articol de Liliana Matei|4 Iulie 2015

O expoziţie colectivă de fotografie, ce poartă titlul “Oameni şi Poveşti din Cotroceni“, va putea fi vizitată pe tot parcursul zilei, la fel şi cea de pictură a artistului Nicolae Comănescu, expusă la Galeria 26.

În plus, un târg cu obiecte lucrate manual va fi deschis până la ora 19.00, iar în jurul prânzului se vor desfăşura mai multe ateliere de creaţie pentru copii – pictură, explorare creativă, dar şi pentru adulţi – atelier motivaţional.

În aer liber, la orele prânzului, va avea loc un concert de muzică braziliană şi românească interbelică, cu Gabriela Costa & Alex Man, pentru ca seara să fie dedicată jazzului instrumental, interpretat de Alexandru Arcuş şi Adi Stoenescu.

Seara va fi încheiată cu proiecţia a două scurtmetraje documentare în aer liber – “Vibraţia”, de Germain Kanda, şi “Stremţ 89”, de Andra Puşcaş şi Dragoş Dulea.

Evenimentul Ziua cartierului Cotroceni, care se desfăşoară în cadrul Anualei de Arhitectură Bucureşti 2015 şi face parte din proiectele selecţionate prin apelul public organizat de Filiala Bucureşti a Ordinul Arhitecţilor din România (OAR), este organizat împreună cu Iniţiativa Comunitară InCotroceni – Oameni, idei, poveşti.

Mai multe detalii se găsesc pe siteul www.oar-bucuresti.ro.

11
/11
/19

Pianista Oxana Corjos realizează în perioada 29 octombrie – 12 noiembrie un turneu în patru oraşe din ţară – Sibiu, Piteşti, Bistriţa şi Bucureşti – cu un program spectaculos ce cuprinde Ciaccona în re minor, BWV 1004 de Bach-Busoni, patru preludii de Claude Debussy - Des pas sur la neige, La serenade interrompue, Puerta del Vino şi Feux d'artifice - şi Sonata a VI-a de Serghei Prokofiev.

11
/11
/19

Opera Națională București prezintă joi, 14 noiembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Evgheni Oneghin” de Piotr Ilici Ceaikovski în regia lui Ion Caramitru. Decorurile poartă semnătura Mariei Miu, costumele sunt creația Vioricăi Petrovici, iar lighting design-ul a fost realizat de către Chris Jaeger. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.

11
/11
/19

Vineri, 15 noiembrie (19.00), Orchestra Națională Radio și 4 soliști invitați: Antonis Anissegos – pian, Nicolas Simion – saxofon, bas clarinet și flaut, Sorin Romanescu – chitară și electronice și Iulian Nicolau – baterie propun publicului bucureștean un frumos repertoriu reunit sub titlul Jazz Meets Clasic.

08
/11
/19

În acest weekend se încheie Festivalul SoNoRo în București, cu trei concerte și o petrecere ce continuă tematica dadaistă a acestei ediții. Publicul este invitat vineri, 8 noiembrie, ora 19:30, la Muzeul Național de Artă al României, iar de la ora 22:00, la Switch Lab.

05
/11
/19

Alexandru Catrina, prietenul Ziarului Metropolis, a realizat un emotionant clip In Memoriam, dedicat legendarul vocalist al formației Compact, Leo Iorga, care s-a stins din viață sâmbătă, 2 noiembrie, la vârsta de 54 de ani. 

02
/11
/19

Vineri, 1 noiembrie, la Palatul Cotroceni, a avut loc deschiderea Festivalului SoNoRo. Timp de zece zile, între 1 și 10 noiembrie, publicul din București va putea asista la un colaj de concerte de muzică de cameră, prezentări de carte, expoziții de arte vizuale, proiecții de film și o petrecere unde muzicienii vor deveni gazde.

31
/10
/19

Luna noiembrie începe în Sibiu cu aniversarea a 40 de ani de la prima ediție a celui mai important concurs din România dedicat jazzului. Astfel, între 1 și 3 noiembrie, scena sălii Thalia din Sibiu va fi un spațiu în care formații cu un parcurs surprinzător în lumea jazzului actual se vor întrece în măiestrie.

31
/10
/19

Cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, Orchestra Filarmonicii Altenburg Gera va susţine o serie de concerte în România. Concertul aniversar de la Bucureşti de duminică, 3 noiembrie 2019, ora 19.00, de la Ateneul Român, va fi condus de dirijorul Laurent Wagner, director general muzical. Solist va fi violoncelistul Mircea Marian.

30
/10
/19

Un film din Coreea de Sud premiat la Cannes, dar și filme experimentale de top, noi expoziții de artă contemporană, rafinamentul muzicii clasice și un roman din literatura scandinavă a momentului – vă prezentăm cinci dintre atracțiile culturale ale lunii noiembrie.

29
/10
/19

În cadrul Cursurilor de Măiestrie Artistică 2019, cinstind memoria Haricleei Darclée la 80 de ani de la trecerea sa la cele veşnice, manifestările din acest an au constituit în acelaşi timp o formidabilă pregătire pentru ediţia din 2020 a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, celebrând 25 de ani de remarcabile împliniri.

Page 1 of 14012345...102030...Last »