Cod roșu de muzică bună, la Casa Artelor din Timișoara
https://www.ziarulmetropolis.ro/cod-rosu-de-muzica-buna-la-casa-artelor-din-timisoara/

Compozitorul Cari Tibor revine în faţa publicului timişorean cu o nouă întâmplare muzicală care îi poartă amprenta, un nou concert de muzică de teatru, pe 8 iulie, la Casa Artelor din Timişoara.

Un articol de Liliana Matei|7 iulie 2015

Compozițiile gândite de el pentru spectacole jucate pe scene românești sau străine vor ajunge la urechile și sufletul publicului în seara zilei de miercuri, de la ora 20.00. Formula muzicală pe care el o propune de această dată este una cel puțin provocatoare: Cari Tibor – pian, Sânziana Tarța – voce, Attila J Szabo – violoncel, Makkai Istvan – clarinet, saxofon, Ilko Gradev – acordeon, Verres Albert – tobe.

“Am strâns pentru acest concert doar muzicieni unul și unul. Este poate cea mai inspirată formulă… “restrânsă” în care cânt. Suntem pe aceeași scenă, așa cum v-am obișnuit deja, artiști din diferite orașe. Sunt muzicieni veniți din Cluj Napoca, Târgu Mureș sau Miercurea Ciuc special pentru acest concert. Sper ca bucuria reîntâlnirii să se simtă la fel de intens atât pe scenă cât și printre ascultători.” – spune compozitorul Cari Tibor

Concertul de la Timișoara este preambulul unui alt eveniment ce poartă aceeași semnătură. Este vorba despre prima apariție a compozitorului Cari Tibor în cadrul Gărâna Jazz Festival. Muzicianul timișorean va evolua alături de colegii săi într-un concert desfășurat la Biserica Veche din Văliug, vineri, 10 iulie, de la ora 11.00.

17
/09
/21

Astăzi începe de-a 7-a ediție a Danube Rock Sounds, festivalul de rock din Galați, ce are loc între 17 și 19 septembrie pe Plaja Dunărea. Este primul eveniment important organizat pe plaja recent inaugurată și promite o atmosferă de neuitat și multă distracție.

17
/09
/21

Tiberiu Soare se va afla la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio în concertul de sâmbătă, 18 septembrie, din cadrul seriei Concerte și Recitaluri de la Ateneul Român. Solista acestui concert este Alisa Weilerstein, una dintre cele mai apreciate violonceliste ale zilelor noastre. În program vor fi lucrări de Ceaikovski (Serenada pentru orchestră și coarde și Variațiunile rococo pentru violoncel și orchestră) și Haydn (Concertul nr. 1 în do major pentru violoncel și orchestră).

17
/09
/21

La 100 de ani de la instituționalizare, Opera Națională București deschide Stagiunea Centenară, intitulată simbolic „Opera 100”, cu spectacolul „Tosca” de G. Puccini, invitat special fiind celebrul bas-bariton Sir Bryn Terfel. Cele două reprezentații vor fi programate în zilele de 1 și 3 octombrie, începând cu ora 18:30. Alături de cel mai mare bas-bariton din lume, în distribuțiile celor două spectacole se vor regăsi nume sonore ale primei scene lirice a țării.

08
/09
/21

PREVIEW Între 8 şi 12 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes și Verde Stop Arena din Bucureşti, se desfăşoară cea de-a 6-a ediție a Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România. Ulterior, o selecţie de filme vor fi văzute şi la Cluj-Napoca, dar şi online.

26
/08
/21

Timp de 4 weekenduri, Weekend Sessions la Grădina Botanică prezintă artiști independenți și reunește antreprenori locali din platforma roditorfoodmarket.ro în cadrul unui program de sesiuni acustice de muzică clasică, jazz, alternative&indie, dar și sesiuni de poezie și proiecții de film într-unul dintre cele mai frumoase spații verzi din București.

26
/08
/21

Dirijorul Ion Marin a primit rolul de Consul onorific al României la Lugano, titulatură ce devine mai mult decât o recunoaștere a eforturilor sale constante de diplomație culturală din ultimele decenii, confirmând implicarea sa permanentă în consolidarea relațiilor bilaterale culturale și diplomatice dintre Elveția și România, în excepționala sa carieră de aproape 40 de ani de performanță artistică.