Cod roșu de muzică bună, la Casa Artelor din Timișoara
https://www.ziarulmetropolis.ro/cod-rosu-de-muzica-buna-la-casa-artelor-din-timisoara/

Compozitorul Cari Tibor revine în faţa publicului timişorean cu o nouă întâmplare muzicală care îi poartă amprenta, un nou concert de muzică de teatru, pe 8 iulie, la Casa Artelor din Timişoara.

Un articol de Liliana Matei|7 Iulie 2015

Compozițiile gândite de el pentru spectacole jucate pe scene românești sau străine vor ajunge la urechile și sufletul publicului în seara zilei de miercuri, de la ora 20.00. Formula muzicală pe care el o propune de această dată este una cel puțin provocatoare: Cari Tibor – pian, Sânziana Tarța – voce, Attila J Szabo – violoncel, Makkai Istvan – clarinet, saxofon, Ilko Gradev – acordeon, Verres Albert – tobe.

“Am strâns pentru acest concert doar muzicieni unul și unul. Este poate cea mai inspirată formulă… “restrânsă” în care cânt. Suntem pe aceeași scenă, așa cum v-am obișnuit deja, artiști din diferite orașe. Sunt muzicieni veniți din Cluj Napoca, Târgu Mureș sau Miercurea Ciuc special pentru acest concert. Sper ca bucuria reîntâlnirii să se simtă la fel de intens atât pe scenă cât și printre ascultători.” – spune compozitorul Cari Tibor

Concertul de la Timișoara este preambulul unui alt eveniment ce poartă aceeași semnătură. Este vorba despre prima apariție a compozitorului Cari Tibor în cadrul Gărâna Jazz Festival. Muzicianul timișorean va evolua alături de colegii săi într-un concert desfășurat la Biserica Veche din Văliug, vineri, 10 iulie, de la ora 11.00.

07
/12
/18

Zece variațiuni pe teme de colinde româneşti compuse de zece tineri compozitori români pot fi ascultate în premieră absolută în data de 12 decembrie, în Sala “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din Bucureşti, ora 19:00. Concertul “Dincolo de colind” va fi interpretat de ansamblul de muzică nouă SonoMania, sub bagheta Simonei Strungaru. Accesul la eveniment este gratuit.

04
/12
/18

Opera Națională București prezintă vineri, 7 decembrie 2018, începând cu ora 18:30 „Don Carlo”, operă în patru acte de Giuseppe Verdi.  Regia, decorul, costumele și luminile spectacolului poartă semnătura lui Mario De Carlo. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Corul Operei Naționale București va fi pregătit de către Daniel Jinga.

04
/12
/18

Joi, 6 și vineri, 7 decembrie 2018, Filarmonica „George Enescu” celebrează legăturile cultural-istorice cu Franța printr-un „Omagiu francofoniei”, un concert Berlioz, Debussy, Ravel, Lalo, la care solistul invitat va fi celebrul violonist David Grimal, fondator al ansamblului francez „Les Dissonances“.

30
/11
/18

Târgul ,,Poveste de Crăciun”, organizat de Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, și-a deschis porțile în curtea instituției din Calea Giulești nr. 16, cu o mulțime de puncte de atracție, ateliere și locuri de distracție pentru cei mici. Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii, a prezentat obiectivele de atracție ale Târgului, precum și spectacolele și surprizele pe care instituția le pregătește în luna decembrie.

28
/11
/18

"Cade zăpada, / Tu nu vei veni în seara asta / Cade zăpada / Şi inima mea se îmbracă în negru, / Acest cortegiu mătăsos, / Cu totul în lacrimi albe / Pasărea pe creangă / Jeleşte farmecul. (...)". "Tombe la neige", unul din marile succese ale lui Salvatore Adamo, a fost un mare hit în Franța anului 1963.

26
/11
/18

„Asta vreau în rai... cuvintele să devină note muzicale şi conversaţiile să fie simfonii.” – Tina Turner. Legendara cântăreaţă a împlinit, astăzi, 79 de ani. În cei 50 de ani de activitate „regina rock and roll-ului“, considerată  una dintre cele mai bune cântăreţe din istorie, a vândut peste 200 de milioane de albume și a fost recompensată cu opt premii Grammy.

23
/11
/18

RadiRo – singurul festival din lume dedicat orchestrelor radio – unul dintre cele mai tinere festivaluri de această amploare din România, se apropie de final! Creat în 2012 ca o alternativă în anii în care nu se derulează Festivalul Internațional ”George Enescu”, RadiRo este un eveniment produs și organizat o dată la doi ani de Radio România.

Page 1 of 12512345...102030...Last »