Cod roșu de muzică bună, la Casa Artelor din Timișoara
https://www.ziarulmetropolis.ro/cod-rosu-de-muzica-buna-la-casa-artelor-din-timisoara/

Compozitorul Cari Tibor revine în faţa publicului timişorean cu o nouă întâmplare muzicală care îi poartă amprenta, un nou concert de muzică de teatru, pe 8 iulie, la Casa Artelor din Timişoara.

Un articol de Liliana Matei|7 iulie 2015

Compozițiile gândite de el pentru spectacole jucate pe scene românești sau străine vor ajunge la urechile și sufletul publicului în seara zilei de miercuri, de la ora 20.00. Formula muzicală pe care el o propune de această dată este una cel puțin provocatoare: Cari Tibor – pian, Sânziana Tarța – voce, Attila J Szabo – violoncel, Makkai Istvan – clarinet, saxofon, Ilko Gradev – acordeon, Verres Albert – tobe.

“Am strâns pentru acest concert doar muzicieni unul și unul. Este poate cea mai inspirată formulă… “restrânsă” în care cânt. Suntem pe aceeași scenă, așa cum v-am obișnuit deja, artiști din diferite orașe. Sunt muzicieni veniți din Cluj Napoca, Târgu Mureș sau Miercurea Ciuc special pentru acest concert. Sper ca bucuria reîntâlnirii să se simtă la fel de intens atât pe scenă cât și printre ascultători.” – spune compozitorul Cari Tibor

Concertul de la Timișoara este preambulul unui alt eveniment ce poartă aceeași semnătură. Este vorba despre prima apariție a compozitorului Cari Tibor în cadrul Gărâna Jazz Festival. Muzicianul timișorean va evolua alături de colegii săi într-un concert desfășurat la Biserica Veche din Văliug, vineri, 10 iulie, de la ora 11.00.

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.

08
/09
/20

În perioada 14-20 septembrie, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal.

07
/09
/20

TAMTAM Festival, eveniment aflat la a doua ediție are loc în Brașov, între 11 și 12 septembrie 2020. Festivalul își propune vitalizarea spațiului urban prin artă, transformând orașul, cu spațiile sale publice, într-o amplă scenă culturală. Fiecare oraș trăiește prin oamenii săi. Desi există o serie de limitări, în acest context diferit, ele devin oportunități de reîntâlnire în spațiul urban.

31
/08
/20

Anul acesta, începutul de toamnă la Piatra-Neamţ va aduce un proiect inedit al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ – NEAMŢ ART FESTIVAL, care se va desfăşura între 3 și 6 septembrie. 

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.

25
/08
/20

Timp de trei zile Sibiul s-a transformat în capitala jazzului. Atât la nivel de orchestrație cât și de compoziție, pe lângă artiștii consacrați ai scenei jazz din România, Sorin Zlat, FiRMA și Vița de Vie au adus un sound inovator dincolo de granița convențională dintre jazz și rock.

Pagina 1 din 15112345...102030...Ultima »