Au mai rămas 4 zile până la cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional ,,Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului”
https://www.ziarulmetropolis.ro/au-mai-ramas-4-zile-pana-la-cea-de-a-patra-editie-a-festivalului-international-marile-serate-muzicale-ale-bucurestiului/

În zilele de 6, 7 şi 8 iulie, începând cu ora 19:00, bucureştenii melomani se vor putea delecta cu un regal de muzică clasică la Sala Majestic a Teatrului Odeon, în interpretarea unor muzicieni de renume internaţional.

Un articol de Petre Ivan|2 iulie 2018

Pe scenă vor urca soprana Felicia Filip, pianiștiiBruno Canino și Koichiro Kanno, violoniștii Mario Hossen și Alexandru Tomescu, violiștii Vladimir Mendellssohn și Marian Movileanu, flautista Luisa Sello, pianistul Andrei Licarețși Cvartetul Enescu.Directorul artistic al Marilor Serate Muzicale este maestrul Anton Niculescu, iar evenimentul este moderat de regizorul de operă Cristian Mihăilescu.

,,La a IV-a ediție a Marilor Serate Muzicale ale Bucureștiului, eveniment de referință în stagiunea estivală a capitalei noastre, vin invitati la „ceaiul de la ora 19:00”  Brahms, Haydn, Schumann, Paganini și alți titani ai muzicii clasice, pe care îi însuflețesc instrumentiști și soliști de talie internațională, de pe trei continente. Ce spuneți despre această infuzie de frumos și armonie? Ce spuneți de așa o invitație?”, a declarat Felicia Filip, director general, Opera Comică pentru Copii.

Ediția a IV-a a ,,Marilor Serate Muzicale ale Bucureștiului” aduce în atenția publicului unele dintre cele mai frumoase lucrări ale unor compozitori celebri precum Robert Schumann, Johannes Bhrams, Joseph Haydn, Felix Mendelssohn Bartholdy, A. Dvorak, Franz Schubert, Serghei Rachmaninov, Philippe Gaubert, C. Saint-Saens, P. I. Ceaikovski, Niccolo Paganini sau Fritz Kreisler. Programul va fi completat de creații ale altor compozitori precum A. Caplet, R. Scedrin și Alfred Schnittke. Biletele sunt disponibile în rețeaua Bilete.ro. Evenimentul este susținut de Magic FM.

Participare de excepție la Concursul Internațional de Pian ,,Mihaela Ursuleasa”

Opera Comică pentru Copii îi invită pe iubitorii muzicii clasice să urmărească concertele din cadrul celor două gale ale Concursului Internațional de Pian „Mihaela Ursuleasa”, ediția I. Pe 1 iulie, competiția se va deschide cu un concert pe scena Sălii Mari a Operei Comice pentru Copii susținut de surorile pianiste Ferhan Önder și Fersan Önder din Elveția, prietene din copilărie ale Mihaelei Ursuleasa. În perioada 2 – 6 iulie va avea loc concursul propriu-zis în Salonul Mozart al Operei Comice pentru Copii, cu accesul liber al publicului.31 de tineri pianiști din România, Austria și Australia, vor fi evaluați de un juriu internațional din care fac parte, Heinz Medjimorec, primul profesor al Mihaelei de la Viena și președinte al juriului, Pierre Doueihi, profesor la Conservatorul din Berna, pianista Ferhan Önder și pianistul Viniciu Moroianu.

Concursul Internațional de Pian „Mihaela Ursuleasa” se va încheia în 7 iulie cu o gală în cadrul căreia cei mai talentați pianiști vor primi premii în valoare de 4.000, 3.000 și respectiv 2.000 de euro, plus Marele Premiu „Mihaela Ursuleasa”, în valoare de 5.000 de euro și un premiu special de 500 de euro oferit de cea mai bună prietenă a marii pianiste, violonista Patricia Kopatchinskaja.

 Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar aproape 15.000 de spectatori, iar în stagiunea 2017-2018 a fost depășită bariera de 600 de reprezentații, dintre care 19 premiere.

Foto: Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului, Felicia Filip – Alexandra Jitariuc

06
/12
/22

Filarmonica "George Enescu" invită publicul la concertele din datele de joi, 8 decembrie şi vineri, 9 decembrie 2022, ora 19, desfăşurate în somptuoasa Sală mare a Ateneului Român, cu un program integral Johannes Brahms. Orchestra simfonică a Filarmonicii îl va avea la pupitrul dirijoral pe tânărul James Feddeck, cu o carieră impresionantă în ascensiune, iar ca solist pe renumitul pianist Andreas Haefliger, cunoscut pentru sensibilitatea, spiritul pătrunzător şi transcendenţa cu care îşi impregnează programele sale novatoare.

06
/12
/22

Filmul documentar „Phoenix. Har/Jar”, realizat de Televiziunea Română prin Casa de Producție TVR şi regizat de Cornel Mihalache, va avea premiera pe TVR 1 joi, 8 decembrie, la ora 21.00. Televiziunea Română marchează astfel împlinirea a 60 de ani de când s-au pus bazele trupei ce avea să se numească Phoenix și să scrie istorie în muzica românească, devenind un reper cultural important pentru generații întregi.

29
/11
/22

O suită de evenimente speciale dedicate sărbătorilor de iarnă, prezentate de Orchestrele și Corurile Radio România și create în jurul colindelor și cântecelor de Crăciun, vor avea loc pe scena Sălii Radio în luna cadourilor.

25
/11
/22

Orchestra Naţională Simfonică a României dirijată de Cristian Mandeal va susţine miercuri, 6 decembrie 2022, ora 19, la Ateneul Român, un concert in memoriam Radu Lupu, solist Nelson Gorner. În program Franz Schubert - Uvertură în stil italian, D591, Frédéric Chopin - Concertul nr. 2, în fa minor, pentru pian şi orchestră, op. 21, Ludwig van Beethoven - Simfonia nr. 3, în mi bemol major, op. 55, Eroica.

25
/11
/22

Asociația Industrii Creative, inițiator al Classix Festival, cu sprijinul partenerului principal al ediției 2022, Kaufland România, a organizat vineri, 18 noiembrie 2022, la Palatul Braunstein din Iași, un eveniment în care s-a anunțat atât direcția artistică a ediției din 2023 a festivalului, Metamorfoza, dar și prezentarea proiectelor câștigătoare ale burselor de creație artistică Classix In Art.

24
/11
/22

Opera Naţională Bucureşti, în parteneriat cu Delegaţia permanentă a României pe lângă UNESCO, a prezentat pe 23 noiembrie 2022, la Sala Mare a UNESCO  din Paris, „Povestea Iei”, un spectacol multimedia complex și original ce a fost dedicat aniversării a 160 de ani de Diplomație românească precum și sărbătoririi Zilei Naționale a României, un succes extraordinar pentru compania de balet și orchestra ONB.

24
/11
/22

Dacă vreți să aniversați Ziua Națională a României într-un cadru select, atunci un frumos concert la Sala Radio este o alegere inspirată. Joi, 1 decembrie (de la 19.00), apreciatul dirijor CRISTIAN MANDEAL se va afla la pupitrul ORCHESTREI NAȚIONALE RADIO, într-un eveniment care va cuprinde partituri semnate de Ion Dumitrescu, Edward Elgar și Camille Saint-Saëns.

22
/11
/22

România pe mai multe voci se aude, pe 1 Decembrie 2022, între orele 14.00 și 19.00, la Radio România Cultural. România celor care au ales să plece și a celor care au decis să rămână. România despre care se vorbește puțin. Cea în care unii au reușit în ciuda tuturor piedicilor și cea care a fost rampa de lansare pentru alții, care acum îi fac cinste peste hotare.