„Baby Driver”, cu Kevin Spacey, unul dintre cele mai antrenante filme ale verii
https://www.ziarulmetropolis.ro/baby-driver-cu-kevin-spacey-unul-dintre-cele-mai-antrenante-filme-ale-verii/

Vineri, 30 iunie 2017, se lansează în cinematografele din România filmul de acţiune „Baby Driver” – un thriller exploziv, cu trei câştigători de Oscar în distribuţie: Kevin Spacey, Jamie Foxx şi Paul Williams. Avându-l drept protagonist pe Ansel Elgort, producţia Sony Pictures realizată de Edgar Wright ridică adrenalina la maximum prin curse palpitante de maşini, o poveste atipică de dragoste şi o coloană sonoră atemporală.

Un articol de Petre Ivan|28 iunie 2017

O melodie sincronizată cu propriile acțiuni, căștile veșnic înfipte în urechi și unul dintre numeroasele sale iPod-uri, ales în funcție de stare. Iată rețeta de succes a lui Baby – un puști cu trecut traumatizant și figură inocentă, care devine un diavol la volan. Viteza amețitoare, curbe spectaculoase, un fler teribil, pasiune din plin și abilități senzaționale în manevrarea mașinilor fac dintr-o cursă alături de puștiul – șofer o experiență cu adevărat memorabilă pentru pasagerii înspăimântați. Reușita e aproape garantată, dat fiind palmaresul impresionant al lui Baby: de ani buni lucrează pentru interlopul Doc (Kevin Spacey), ajutând infractorii să scape după fiecare lovitură, și nu a dat niciodată greș. Norocul dă însă semne de schimbare atunci când în echipa de șoc se întâlnesc Buddy, un fost dealer de pe Wall Street (Jon Hamm), frumoasa lui iubită, Darling (Eiza Gonzalez), şi Bats (Jamie Foxx) – un tip suspicios și imprevizibil, cu răbdarea scurtă și nervii-praștie, care nu are deloc încredere în fidelitatea sau talentul de șofer al lui Baby.

Chiar pe când se hotărâse să lase în urmă viața infracțională, puștiul se îndrăgostește de chelnerița Debora (Lily James) – un motiv în plus să-și dorească o nouă viață. O ultimă operațiune îl desparte de visul său: acela de a pleca la drum, pur și simplu, fără niciun plan, într-o mașină pe care nu și-o permite. Îl ține însă pe loc grija pentru Joseph, tatăl său adoptiv, bătrân, bolnav, surdo-mut și aproape orb (interpretat de CJ Jones, care are și în viața reală deficiențe de auz). Iar când se simte, în sfârșit, pregătit să demareze spre alt viitor, strategia lui Doc și colegii de jaf riscă să-i saboteze planurile. Care va fi deznodământul aflăm din „Baby Driver” 113 minute de adrenalină maximă, de vineri, 30 iunie a.c., la cinema.

Rolurile principale sunt interpretate de Ansel Elgort („The Fault în Our Stars”), Kevin Spacey (“House of Cards”), Lily James („Cinderella”), Jon Bernthal (“The Walking Dead”), Eiza Gonzalez (“From Dusk til Dawn”), Jon Hamm (“Mad Men”) şi Jamie Foxx („Sleepless”).

Regia, scenariul și producția executivă a filmului sunt realizate de către britanicul Edgar Wright, cunoscut publicului și pentru „Shawn of the Dead” (2004), „Hot Fuzz” (2007) sau „Scott Pilgrim vs. the World” (2010). Wright a început să lucreze la „Baby Driver” în 1995, finalizând scenariul în 2011 și producția în 2017, acesta fiind și primul său film turnat în SUA. Distribuit în România de InterComFilm, lung-metrajul Sony Pictures este nerecomandat minorilor cu vârste mai mici de 15 ani.

Despre InterComFilm

InterComFilm Distribution S.A. a fost înființată în martie 2000, având ca obiect de activitate distribuția filmelor de cinema. Rădăcinile acesteia datează însă încă din anul 1992, când își începea activitatea GFR Distribution, primul distribuitor privat de film de pe piața românească. În 2000, InterCom RT a cumpărat 51% din acțiunile GFR, formând astfel o asociere, care întrunea aceeași pasiune și experiență în industria filmului. În prezent, compania este licențiată Sony Pictures și este unul dintre cei mai dinamici jucători de pe piața de distribuție a filmului în România. Detalii, pe www.intercomfilm.ro

27
/09
/19

OPINIE Rezultatele celui mai recent concurs de proiecte de film organizat de Centrul Național al Cinematografiei (CNC) au declanșat scandal. Se întâmplă aproape mereu. Motivul principal: finanțarea primită de unii regizori controversați și ocolirea unor regizori importanți. Însă de ce se ajunge aici? Și ce se poate face pe viitor?

27
/09
/19

O selecție cu zece filme premiate cu Palme d’Or la Cannes va putea fi văzută cu ocazia celei de-a 10-a ediții a Les Films de Cannes à Bucarest, la Cinemateca Union. Filmele vor fi precedate de scurte interviuri video cu unii dintre cei mai mari regizori contemporani care răspund la întrebarea: Cum s-a schimbat cinematograful în ultimii 30 de ani și încotro se îndreaptă?

27
/09
/19

Actorul Victor Rebengiuc se alătură eforturilor de peste 21 de ani ale Fundației Hope and Homes for Children România, printr-o campanie dedicată celor mai vulnerabili dintre copiii României. Spotul video care transmite mesajul emoționant al celebrului actor este o inițiativă a agenției Papaya Advertising și poartă semnătura creativă a lui Robert Tiderle.

26
/09
/19

Octombrie este una dintre lunile preferate ale iubitorilor de literatură, de film, de teatru și, de ce nu, de festivaluri. Iată ce ne atrage atenția în mod special dintre spectaculoasele evenimente ale lunii!

26
/09
/19

În acest an, la Cannes, zbuciumul și durerea de pe ecran au adus glorie cinematografiei spaniole: Dolor y Gloria, filmul lui Pedro Almodóvar, a primit trofeul pentru cel mai bun actor graţie interpretării magistrale a lui Antonio Banderas, Fire Will Come (O Que Arde) al lui Olivier Laxe, Premiul juriului Un Certain Regard și provocatorul Liberté, regizat de Albert Serra, a luat Premiul Special al Juriului în aceeași secțiune.

26
/09
/19

“What is love? Baby don’t hurt me, don’t hurt me, no more.” i-ar fi spus Juan lui Esther și poate Carlos Reygadas, Nataliei Lopez. O familie care trăiește undeva la țară, în Mexic, se ocupă cu creșterea taurilor de luptă. Esther conduce ferma, în timp ce soțul ei, Juan, un poet celebru, crește și face selecția puternicelor animale. Când lui Esther începe să-i placă de îmblânzitorul de cai, Juan pare incapabil să-și atingă propriile așteptări legate de el însuși.

26
/09
/19

luna.doc, o lună de filme documentare în licee, a ajuns la cea de-a șasea ediție. În perioada octombrie-noiembrie 2019, călătorim prin țară cu documentare menite să deschidă discuții despre EDUCAȚIE.

24
/09
/19

Universul fantastic al filmelor de animație premiate recent la cele mai importante festivaluri din întreaga lume cucerește marile ecrane la cea de-a 14-a ediție Animest. Selecția de filme proiectate între 4 și 13 octombrie în premieră în România va depăși toate așteptările, oferind publicului zece zile fantastice, animate de mister, aventură, povești memorabile și personaje complexe.

23
/09
/19

Ajuns la cea de-a XXVI-a ediție, Festivalul Internațional Astra Film de la Sibiu va prezenta în acest an, între 14 și 20 octombrie, o selecție a celor mai recente 126 de filme realizate în 45 de țări ale lumii. 47 de titluri din 4 secțiuni competiționale vor intra în cursa pentru premiile Astra Film Festival 2019.

23
/09
/19

Werner Herzog, Luc și Jean-Pierre Dardenne, Ken Loach, Marco Bellocchio, Arnaud Desplechin, Xavier Dolan. Ca în fiecare an, și în 2019, line-up-ul de la Cannes a arătat ca o veritabilă bătălie între titanii cinematografiei mondiale de categorie grea, cu vârste cuprinse între 30 și 82 de ani. O confruntare în stil liber a forțelor creatoare de geniu care, în octombrie, se va rejuca la București.

22
/09
/19

CRONICĂ DE FILM Realizat de un regizor venit din cinema-ul american independent, James Gray, şi cu Brad Pitt cap de afiş, "Ad Astra" (2019) punctează la design-ul imaginii, pe alocuri impresionant, dar e tras în jos de o psihologie ieftină.