”Babyteeth”, câștigătorul Trofeului Transilvania și a Premiului Publicului la TIFF se vede în avanpremieră la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/babyteeth-castigatorul-trofeului-transilvania-si-a-premiului-publicului-la-tiff-se-vede-in-avanpremiera-la-bucuresti/

”Babyteeth: Prima iubire”, filmul câştigător al Trofeului Transilvania şi a Premiului Publicului la TIFF, se vede în avanpremieră la Bucureşti marţi, 15 septembrie, de la ora 20:00, la Teatrul de Vară Herăstrău în cadrul Itinerama.

Un articol de Petre Ivan|11 septembrie 2020

Biletele au fost puse în vânzare pe Eventbook: https://eventbook.ro/film/bilete-itinerama-travel-film-festival-2020-babyteeth 

Babyteeth: Prima iubire” o aduce pe marile ecrane din România pe actrița Eliza Scanlen, starul seriei HBO Sharp Objects, în rolul unei adolescente care la 16 ani trăiește ultimele faze ale unei boli incurabile și miracolul primei iubiri. Sub privirea neputincioasă a celor doi părinți, Milla îl aduce acasă pe Moses (Toby Wallace – ”Boys in the Trees”, ”Romper Stomper”), un traficant de droguri de 23 de ani, alături de care învață să trăiască fiecare zi a vieții ca și cum ar fi ultima.

Ce ar fi putut fi un dezastru pentru familie se transformă într-o lume în care poți vedea lucrurile bune din haosul nemaipomenit al vieții. Babyteeth explorează cu încântare ”ce bine e să nu mori încă și cât de departe putem merge în numele iubirii”, după cum declară regizoarea Shannon Murphy: ”Ambiția mea legată de Babyteeth a fost să găsesc un limbaj cinematic care să se potrivească tonului deosebit, ireverențios și sentimental din scenariul isteț al Ritei Kalnejais. Am fost inspirată de provocarea de a armoniza această dualitate umor – durere în fiecare cadru al filmului. Nu putea fi loc de ezitări în abordarea mea, menită să o prezinte cât mai autentic pe protagonista noastră, Milla, care, la nici 16 ani, e în punctul în care se simte cea mai vie, deși își înfruntă brusc propria mortalitate.”

FB Page: https://www.facebook.com/Babyteeth.film  

În rolurile celor doi părinți îi regăsim pe multi-premiata actriță Essie Davis (”The Babadook”, ”Game Of Thrones”, ”Miss Fisher’s Murder Mysteries”) și pe Ben Mendelsohn (”Bloodline”, ”Animal Kingdom”, ”The Dark Knight Rises”, ”The Outsider”.)Emoționant și plin de umor, debutul australienei Shannon Murphy are la bază o piesă de teatru scrisă de Rita Kalnejais, care a făcut și adaptarea pentru film. 

O explorare a durerii și a absurdității primei iubiri surprinzătoare și minunat jucată… Debutul lui Murphy captează umanitatea durerii în timp ce te opui nevoii unei intervenții sentimentale sau siropoase… Ben Mendelsohn și Essie Davis sunt atât de carismatici în rolurile lor… Spre deosebire de sensul său literal, Babyteeth nu e doar o experiență trecătoare. Debutul lui Murphy evită dificultățile debuturilor în a capta tipul acela de primă iubire atât transcedentală, cât și sfâșietoare care rămâne cu tine mult după ce îți pierzi dinții de lapte.” – David Opie, SIGHT AND SOUND [UK]

Babyteeth: Prima iubire” a avut premiera internațională în competiția Festivalului de Film de la Veneția și i-a adus lui Toby Wallace Premiul Marcello Mastroianni pentru Cel mai bun actor tânăr. În România filmul a fost prezentat în avanpremieră la TIFF, unde a primit marele premiu – ”Trofeul Transilvania” și Premiul Publicului pentru Cel mai bun film din competiție.

Babyteeth: Prima iubire” va fi lansat în cinematografele din România pe 25 septembrie.

29
/09
/20

Aflate în fiecare an în topul preferințelor orădenilor, filmele românești vor cuceri marele ecran și la cea de-a treia ediție TIFF Oradea. În perioada 2-4 octombrie, cele mai așteptate titluri ale anului vor fi prezentate cinefililor chiar de creatorii lor, care vor oferi publicului detalii din culisele producțiilor autohtone apreciate de juriile marilor festivaluri din întreaga lume. Seară de seară vor rula filme în aer liber în Piața Unirii și în Amfiteatrul Cetate.

25
/09
/20

A XII-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie – 11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii.

25
/09
/20

Independența Film, casa de distribuţie care promovează în România de peste 20 de ani filme independente de referință, anunță datele de lansare pentru titlurile din portofoliu care vor intra în circuitul cinematografic până la finalul anului 2020.

23
/09
/20

OPINIE Prea puținele recompense juste acordate la Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din România, ediția 2020, nu pot șterge senzația generală că un astfel de eveniment este mai puțin despre recunoașterea valorii reale, cât mai ales despre a mulțumi pe cât mai mulți, în special dintre cei apropiați de UCIN.

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

Pagina 1 din 27112345...102030...Ultima »