„Batman In Love”, un spectacol-promisiune al Teatrului de Artă București – avanpremiera, pe 12 august
https://www.ziarulmetropolis.ro/batman-in-love-un-spectacol-promisiune-al-teatrului-de-arta-bucuresti-avanpremiera-pe-12-august/

Miercuri, 12 august, de la ora 20.30, Teatrul de Artă Bucureşti aşteaptă publicul bucureştean la spectacolul Batman In Love, prima dintre cele două premiere-surpriză ale stagiunii în aer liber, „Teatru sub stele”.

Un articol de |11 august 2020

Spectacolul este o adaptare după piesa „Groapa cu nisip” de Michal Walczak, aparținând volumului PSIHOTERAPOLITICA – Antologie de teatru contemporan polonez, publicat la Editura Art. 

Pregătit inițial pentru luna martie a acestui an, apoi amânat pentru o perioadă incertă, odată cu închiderea sălilor de spectacol, Batman In Love revine acum ca un spectacol-speranță, un spectacol-promisiune, într-un moment deloc ușor, pentru Teatrul de Artă București.

Batman In Love este un spectacol despre iubire; despre prima iubire. Un refugiu într-o lume mai pură, cu urma de zâmbet a privirii de azi. Prima iubire e ca o primă urmă de pas în zăpada proaspăt căzută. Puțini, foarte puțini rămân cu ea pentru toată viața. De cele mai multe ori, zăpada se umple de urme de pași amestecați, iar noi trăim cu nostalgia zăpezii neatinse sau uităm. Cu prima iubire începe maturizarea, timpul începe să curgă.

Batman In Love este un spectacol despre timp și timpurile iubirii. 

Adaptarea piesei și regia îi aparțin Anei Ioana Macaria, actriță și regizoare de teatru aflată la al doilea spectacol regizat la Teatrul de Artă București. Pentru primul spectacol – „O relație deschisă” de Dario Fo și Franca Rame – a primit Premiul pentru regie, la FITIC – Festival Internațional de Teatru Independent, Constanța, 2019.

Distribuția este formată din doi actori foarte tineri și foarte talentați, Rodica Pașca și Ștefan Mohor. Amândoi au făcut parte din distribuția spectacolului de disertație al regizoarei Ana Ioana Macaria, „Ospățul de piatră”, produs de UNATC și preluat de Teatrul Bulandra. Ștefan Mohor face parte și din distribuțiile câtorva spectacole de la Teatrul Metropolis, regizate de Victor Ioan Frunză, iar amândoi joacă la Teatrul Bulandra, în spectacolul CORIOLANUS, regia Alexandru Darie. 

„Îi iubesc, îi respect și îi admir pe amândoi, pentru talentul lor și pentru forța interioară de a persevera în a sluji teatrul cu tot ce au mai bun, într-o lume în care e aproape imposibil să-ți asiguri traiul zilnic ca actor independent.” (Ana Ioana Macaria)

Avanpremiera spectacolului Batman In Love are loc pe 12 august, la București, în cadrul stagiunii Teatru sub stele, din Grădina de vară amenajată în incinta Școlii Italiene Aldo Moro, str. Sfântul Ștefan nr. 24, iar Premiera va avea loc pe 22 august, la Constanța, în cadrul FITIC – Festival Internațional de Teatru Independent.

Bilete pentru avanpremiera din 12 august, ora 20.30, sunt disponibile în rețelele Eventbook și MyStage.

Accesul la spectacol se face începând cu ora 20.00. Pentru a preveni răspândirea SARS-COV-2, au fost luate măsuri de distanțare fizică – bilete de câte 1 loc, 2 locuri și 3 locuri, grupate și distanțate corespunzător -, organizatorii asigură dezinfectare și scanarea temperaturii, la intrare, iar purtarea corectă a măștii de protecție, pe perioada desfășurării spectacolului, este obligatorie. Persoanele care prezintă simptome de afecțiuni respiratorii sunt sfătuite să rămână acasă și să se adreseze medicului, fiind așteptate, cu drag, la reprezentații ulterioare, când starea de sănătate le va permite să se bucure, în siguranță, de spectacol, atât lor cât și celorlalți spectatori.

06
/10
/14

Unul dintre cei mai iubiți și apreciați actori de teatru și film, Victor Rebengiuc va primi Premiul de Excelență al celei de-a VI-a ediții a „Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj”. Evenimentul va fi marcat prin proiecția specială a filmului „De ce trag clopotele, Mitică?” (regia Lucian Pintilie, 1981) programat vineri, 17 octombrie, ora 18:30 la Cinema Victoria în prezența maestrului Rebengiuc.

06
/10
/14

CRONICĂ DE FILM „Poarta Albă”, în regia lui Nicolae Mărgineanu, este un film fără vlagă, ilustrativ și cu personaje slab construite. Povestea teribilă a deținuților din lagărul comunist de muncă silnică ce dă titlul lungmetrajului nu are parte de o redare cinematografică pe măsură.

06
/10
/14

Spectacolul „Folia, Shakespeare & Co” după William Shakespeare, realizat şi înregistrat anul acesta în studiourile TVR de către Gigi Căciuleanu alături de dansActorii săi, deschide stagiunea de toamnă a Teatrului Naţional de Televiziune.

05
/10
/14

Teatrul de Operetă și Muzical „Ion Dacian” a organizat un amplu casting la nivel național, în vederea distribuirii rolurilor principale din musicalul „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber, una dintre cele mai de succes producții de divertisment din toate timpurile.

05
/10
/14

La numai 27 de ani, Alexandru Pamfile, regizor de teatru, a plecat la Strasbourg pentru a lucra în sistemul independent de acolo. Ce înseamnă să lucrezi cu actori francezi în propria ta companie de teatru, aflăm de la tânărul regizor, care își amintește de profesorii săi de la UNATC, de prietenia cu Leta Popescu și de faptul că la început dorea să se facă preot. 

04
/10
/14

Pe 13 Octombrie la ora 20.00, Teatrul În Culise vă așteaptă în Piața Națiunile Unite nr. 3-5 (Imago Pub) să vizionați în premieră un spectacol australian de teatru-dans: WALK IN BEAUTY. Regizat de Geoffrey Sykes, acest performance ”experimental” vă promite un mix interesant între dans, poezie, imagine și muzică.

04
/10
/14

Cea de-a noua ediție a celui mai important eveniment dedicat dansului contemporan și performance-ului din România, eXplore dance festival — Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival a început la WASP — Working Art Spance and Production.

03
/10
/14

Un roman tulburător, în care sînt îmbinate subtil o varietate de teme: copilăria, inocenţa, înstrăinarea, confruntarea mentalităţilor, relaţiile de cuplu sau reconfigurarea identităţii. Un nou roman de Dan Lungu, unul dintre cei mai apreciaţi şi mai traduşi scriitori români, a apărut în această săptămînă în colecţia „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom, şi în ediţie digitală.

03
/10
/14

Cea de-a treia ediție a Festivalului de Arte Noi InnerSound a adus la București 70 de artiști din 10 țări și o seară unică, dedicată filmului mut de scurtmetraj: Regizorul Gabriel Durlan (România) a câștigat Trofeul InnerSound pentru filmul “ÎnCerc”. Muzica a fost scrisă de Șerban Marcu (Cluj)

03
/10
/14

Scurtmetrajul de ficțiune O Lume Nouă (r. Luiza Pârvu, scenariul Toma Peiu, România – Ungaria – SUA, 2014), va putea fi văzut pentru prima oară în afara României în cadrul Festvalului Internațional de Film Central și Est European Let’s CEE de la Viena (2-11 octombrie 2014). Filmul va fi proiectat în cadrul programului de scurtmetraj Viață și Moarte, sâmbătă, 4 octombrie, de la ora 14:00 și joi, 9 octombrie, de la 15:00, la Village Cinema.