Beligan, Mihăiță şi Găitan, spectacol lectură în a treia zi de festCO
https://www.ziarulmetropolis.ro/beligan-mihaita-si-gaitan-spectacol-lectura-in-a-treia-zi-de-festco/

Luni 26 mai, în a treia zi a festCO vă prezentăm, aşa cum am promis, forme diverse ale COMEDIEI.

Un articol de Petre Ivan|26 mai 2014

Începând cu ora 18.00, IRLO (street artist), va susține un performance vizual în fața Teatrului de Comdie. Artistul va desena pe un banner de mari dimensiuni elemente inspirate din tematica festCO 2014. Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Festivalului Comediei Românești – festCO.

deschidere festCO 2014 (2)IRLO – street artist ce face parte din gruparea artistică Biserika. Personajele sale ficționale împânzesc zidurile din Bucureşti, Timişoara, Cluj, Arad, Deva, Sibiu, Brașov, Ploiești, Bistrița, Constanța. În afara granițelor a expus şi la New York şi Berlin.

A pictat live pe pereţii de la Street Delivery, pe rampele de la Skate Park Herăstrău, în Parcarea Ciclop – Episodul 3 (2013), Summer Well, Ironiak BBQ, StudentFESST Timișoara, Train Delivery – București 2013, Rahova Delivery – București.

A expus in Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Național Brukenthal din Sibiu (2008, 2009), în Galeria ICR din New York (2009) și în Vatra Collective – București (2012).

Beligan şi dramaturgia contemporană

Radu Beligan şi George Mihăiţă

Radu Beligan şi George Mihăiţă

De la ora 18.30 va avea loc pe scena Radu Beligan a Teatrului de Comedie spectacolul lectură al textelor câștigătoare la Concursul de Comedie Românească ediția a IX-a.

Textele celor 4 câștigători vor fi citite de Radu Beligan, George Mihăiță, Vladimir Găitan, Virginia Mirea, Florin Dobrovici, Mihaela Teleoacă, Marius Drogeanu și dramaturgul Mona Radu.

Participarea maestrului Radu Beligan reprezintă un gest de sprijinire a dramaturgiei contemporane.

De altfel, Radu Beligan și-a manifestat dintotdeauna preocuparea față de dramaturgia contemporană românească, fiind, în 1942, primul interpret al personajului Miroiu din Steaua fără nume de Mihail Sebastian.

În calitate de director al Teatrului de Comedie a deschis, în 1961, prima stagiune cu spectacolul Celebrul 702 de Alexandru Mirodan.

Cei patru câștigători ai Concursului de Comedie Românească, vor fi anunţaţi presei şi publicului prezent în sală, duminică 1 iunie în cadrul Galei Comediei Românești.

Foto cu: Radu Beligan şi George Mihăiță – festCO

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.

02
/10
/23

Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A din Londra, în perioada 29 septembrie - 14 ianuarie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani, în cadrul Art Safari Stars Edition.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.