Bendeac îl joacă pe Dinescu la Politică şi delicateţuri
https://www.ziarulmetropolis.ro/bendeac-il-joaca-pe-dinescu-la-politica-si-delicateturi/

Mircea Dinescu se află duminică, 21 decembrie, la Politică şi delicateţuri, faţă în faţă cu un personaj care îl cunoaşte… ca pe buzunarul lui! Actorul Mihai Bendeac îl înâlneşte pentru prima dată pe Mircea Dinescu, cel pe care îl imită constant în emisiunile sale de umor. Politică şi delicateţuri poate fi urmărită duminică, de la ora 15.25, la TVR 1, TVR HD, precum şi online, pe TVR+.

Un articol de Petre Ivan|18 decembrie 2014

În contrapartidă, poetul îi serveşte lui Bendeac un… „cappuccino de hribi” în ediţia din 21 decembrie a emisiunii de la TVR 1, TVR HD şi TVR+, difuzată de la ora 15.25.

Încântat de evervescenţa şi talentul invitatului său, Dinescu mărturiseşte că nu s-a supărat, ci chiar l-a amuzat faptul că a devenit unul dintre personajele actorului: „Bendeac este un creator, puţini actori români ştiu să creeze personaje, pentru asta îţi trebuie imaginaţie şi inteligenţă artistică”, susţine poetul.

Drept urmare, îi găteşte invitatului său mâcare de măcriş şi un… „cappuccino de hribi”, adică o cremă fină de ciuperci, făcută cu lapte şi smântână dulce, în care, spre dezamăgirea şi amuzamentul lui Bendeac, nu pune şi zeamă de portocală… Bendeac îl asistă atent în timpul preparării bucatelor, gustă din celebra dulceaţă de ardei iute şi nu se poate abţine să nu îl imite din nou, spre deliciul gazdei sale.

În cramă, cei doi ascultă muzica lăutărească a profesorului de fizică Nelu Greblă, iar Dinescu îşi amiteşte de momentele fierbiniţi din decembrie ‘89 şi îi povesteşte tânărului său invitat lucruri neştiute despre acele zile.

Despre Mihai Bendeac

Mihai Bendeac s-a născut pe 16 februarie 1983 la Bucureşti. În anul 2005, a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografie,

Mircea Dinescu si Mihai Bendeac

Mircea Dinescu si Mihai Bendeac

clasa prof. univ. dr. Gelu Colceag. După absolvirea facultăţii, a avut câteva roluri însemnate în teatru, printre care: Patrick Bennet în „Lady Di” de Tomislav Zajec, regia Andreea Vulpe, Orsino în „A douăsprezecea noapte” de Shakespeare, regia Gelu Colceag, Vic Jonhson în „Bani din cer” de Ray Cooney, regia Horaţiu Mălăele, Locotenentul în „Pălăria” de Labiche, regia Horaţiu Mălăele, Brindsley Miller în „Comedie neagră” de Peter Shaffer, regia Alex Mihail, Proteus în „Doi tineri din Verona” de Shakespeare, regia Felix Alexa, Regele Peter în „Leonce şi Lena” de G. Buckner, regia Horaţiu Mălăele. A cochetat şi cu marele ecran, apărând în producţii ca „Milionari de weekend”, „Fix alert”, „Eminescu vs Eminem”, „Restul e tăcere” şi „Supravieţuitorul”.

A obţinut premii importante, ca: Premiul special al juriului „Gala Absolvenţilor 2005″, Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar la Festivalul de Teatru Clasic Arad 2005, Cel mai bun actor într-un rol principal la Festivalul „Hyperion” în 2005 şi 2006, Premiul APTR pentru cel mai bun pamflet.

Mihai Bendeac s-a făcut cunoscut în televiziune datorită apariţiilor lui în serialul tv „Mondenii”, precum şi în emisiunile „iComedy”, „Jurnalul unui burlac”, „În puii mei”.

Foto: Mihai Bendeac şi Mircea Dinescu – TVR

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.

01
/09
/23

Începutul anului 2024 va aduce pe marile ecrane cel mai de anvergură documentar realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc. Și despre performanțele sale uluitoare, care au pus România pe harta lumii și au oferit unei țări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, și multă speranță, într-una a tranziției.

01
/09
/23

Dincolo de a fi o celebrare a mișcării sistemului nostru solar în jurul centrului Căii Lactee, Galactic Tick Festival este un eveniment cultural și educativ dedicat copiilor și tinerilor. O sărbătoare a bucuriei transpusă în activități ce implică, printre altele, dans galatic și ateliere creative menite să facă din această călătorie o poveste de neuitat, asemeni celor pe care bunicii noștri ni le împărtășeau la gura sobei.