Bertolucci, la “Seara filmului În pod la Historia”
https://www.ziarulmetropolis.ro/bertolucci-la-seara-filmului-in-pod-la-historia/

In pod la Historia va asteapta luni, 6 ianuarie, de la ora 20.00, să vizionaţi filmul lui Bernardo Bertolucci, “Il conformista”, un film ca o operă de artă.

Un articol de Petre Ivan|5 ianuarie 2014

In pod la Historia va asteapta luni, 6 ianuarie, de la ora 20.00, să vizionați filmul lui Bernardo Bertolucci, “Il conformista”, un film ca o operă de artă.

Bertolucci a transformat romanul lui Moravia intr-o pelicula plina de simboluri. Starile si psihologia personajelor sunt redate ca in carte, insa pe alocuri povestea este modificata, la fel si finalul.

Bertolucci

Il conformist, filmul lui Bertolucci, a primit urmatoarele premii:

BFI Award – Londra, 1971, Grand Prix dell’UCC – Bruxelles, 1971, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu după o opera literară – Hollywood, 1972

Intrarea este liberă! La liber este și exprimarea emoțiilor sau a stărilor provocate de imaginile acestei pelicule.

Foto cu Bertolucci si Il Conformista – Cinemagia

 

28
/07
/21

CRONICĂ DE FILM Câştigător al premiului criticii în competiţia de la Berlinale şi proiectat în premieră în România în competiţia internaţională de la TIFF, filmul georgian "Priveşte către cer" ("What Do We See When We Look at the Sky?", 2021), de Aleksandre Koberidze, are o libertate formală impresionantă şi e pe alocuri hipnotic.

25
/07
/21

CRONICĂ DE FILM „Censor” (2021), proiectat în secţiunea Lună Plină de la TIFF, este un horror britanic de debut al unei regizoare din Ţara Galilor, Prano Bailey-Bond. Şi are prospeţimea unui prim film care anunţă o autoare demnă de umărit.

23
/07
/21

Vineri, pe 23 iulie, de la ora 21:30, filmul care deschide cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania la Cluj-Napoca se va vedea și pe marele ecran din capitală. Bucureștiul se află pe lista celor 20 de localități din țară în care TIFF va proiecta simultan comedia spaniolă multi-premiată Dineu cu vecinii de sus (r. Cesc Gay, 2020). Filmul va rula în aer liber, la Roaba de Cultură din Parcul Herăstrău.

22
/07
/21

LAND, lungmetrajul de debut în regie al cunoscutei actrițe Robin Wright, care a fost prezentat în premieră internațională la Sundance Film Festival 2021, va deschide cea de-a 18-a ediție a ANONIMUL IIFF. QUO VADIS, AIDA?, o producție cu participare românească, regizată de Jasmila Zbanic (Bosnia – Herțegovina) și nominalizată la Oscar la categoria Cel mai bun film străin, va rula în afara competiției. Festivalul are loc între 9-15 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

22
/07
/21

PREVIEW După o ediţie 2020 doar cu proiecţii în aer liber şi cu un număr mult mai mic de filme decât de obicei, TIFF revine în acest an (23 iulie - 1 august) aproape la turaţie maximă: peste 160 de titluri, numeroşi invitaţi, cine-concerte şi alte evenimente. Ziarul Metropolis vă propune câteva recomandări de filme, pentru o mai uşoară orientare prin program.