BFI London Film Festival – scena filmelor româneşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/bfi-london-film-festival-scena-filmelor-romanesti/

Festivalul Filmului de la Londra BFI a fost în ultimul timp locul de prezentare al numeroase filme româneşti. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în acest an când, atât „După Dealuri” de Cristian Mungiu, cât şi „Toată lumea din familia noastră” de Radu Jude au fost selectate pentru a face parte din lista de vizionări. În […]

Un articol de |11 octombrie 2012

Festivalul Filmului de la Londra BFI a fost în ultimul timp locul de prezentare al numeroase filme româneşti. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în acest an când, atât „După Dealuri” de Cristian Mungiu, cât şi „Toată lumea din familia noastră” de Radu Jude au fost selectate pentru a face parte din lista de vizionări. În cele 12 zile de desfăşurare se vor prezenta mai mult de 200 de producţii din peste 60 de ţări.

Strânsa legătură şi buna colaborare dintre Institutul Cultural Român din Londra şi echipa de organizare a BFI s-a făcut vizibilă în momentul în care s-a decis ca „După Dealuri” să fie beneficieze de o proiecţie specială în cadrul galei din 12 octombrie; Institutul Cultural Român din Londra fiind pentru a treia oară partener al BFI.

Alături de cele două filme româneşti vor mai fi prezentate şi filmele Tratat despre noroi şi eternitate- de Isidore Isou dar şi co-producţia româno-britanică „Along the lines”- regizată de către Cătălina Niculescu.

Dacă primul proiect reprezintă opera de referinţă a lui Isidore Isou, cel de-al doilea proiect vine ca o antologie vizuală a structurilor tradiţionale din arhitectura naţională, dar şi a modului în care acestea s-au transformat de-a lungul timpului.

18
/11
/15

Paramount Channel anunță lansarea în România a Academiei de Film, un proiect care are scopul de a încuraja pasiunea pentru cinema. Obiectivul Paramount - Film Academy este de a răspândi iubirea pentru filme în rândul unui public larg, de a crește interesul pentru procesele și etapele de realizare ale unui film, de a oferi o perspectivă completă a experienței cinematografice.

18
/11
/15

Studiorile Pepsi lansează scurtmetrajul Black Knight Decoded, un scurtmetraj, a cărui bogată naraţiune se învârte în jurul a ceea ce mulţi consideră o entitate misterioasă, satelitul Black Knight. Filmul are în distribuţie vedete de cinema, o piesă originală, “Miracles”, interpretată de Usher, dar şi consumatori din peste 11 ţări.

18
/11
/15

Imaginați-vă o cină cât un spectacol de teatru, imaginați-vă o seară în care, așezați la patru mese lungi, oamenii intră într-o poveste despre care până atunci nu știuseră nimic. Acela e un joc și e, în același timp, o istorie, iar aceasta nu este cronica unui spectacol, ci cronica unei întâmplări nu tocmai obișnuite.

18
/11
/15

Astăzi, de la ora 12.00, s-a deschis oficial cea de-a XXII-a ediţie a Târgului Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învăţătură 2015, cel mai important eveniment de tip expoziţional şi momentul de vârf al anului editorial şi cultural din România. Gaudeamus 2015 se desfăşoară în perioada 18 - 22 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti.

18
/11
/15

Într-o zi de 18 noiembrie (1922) se stingea din viaţă unul dintre ctitorii romanului modern. O înregistrare de arhivă ni-l prezintă pe Nicolae Steinhardt, unul dintre cei mai importanți intelectuali români ai secolului trecut, vorbind despre autorul lui Á la recherche du temps perdu.

17
/11
/15

Joi, 19 noiembrie, ora 19.00, la Marele Salon de Recepție al Muzeului Național Cotroceni va avea loc concertul „Royal Fantasies” susținut de ansamblul elvețian „The Little Light Consort”. Concertul este programat în cadrul Festivalului de Muzică Veche București 2015 (ed. a X-a).

17
/11
/15

Am primit cu entuziasm vestea că Svetlana Aleksandrovna Aleksievici a fost laureată a Premiului Nobel pentru Literatură în anul 2015. Era un entuziasm inocent, deci plin de speranță.

17
/11
/15

La aniversarea a 5 ani de... Teatrul Unteatru, echipa acestei instituţii a pregătit un spectacol special, Livada de vișini , de A.P. Cehov, a cărui premieră va avea oc marţi, 24 și miercuri 25 noiembrie, de la orele 19.00.

17
/11
/15

Cântărețul și actorul francez Charles Aznavour a primit Ordinul Coroanei în grad de comandor, înaltă distincție acordată de regele Philippe al Belgiei, la propunerea ministrului Afacerilor Externe, Didier Reynders. Charles Aznavour, unul dintre cei mai apreciați, iubiți și mai longevivi cântăreți francezi, a împlinit, pe 22 mai, 91 de ani.

17
/11
/15

Trompetistul american Miles Davis a fost desemnat cel mai bun artist de jazz din toate timpurile, în urma voturilor exprimate de ascultătorii postului BBC Radio. Topul 10 al celor mai buni artişti de jazz cuprinde nume precum Louis Armstrong, Ella Fitzgerald şi Billie Holiday.