BiblioCity – manifestări culturale de amploare în Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/bibliocity-manifestari-culturale-de-amploare-in-bucuresti/

BiblioCity a dat startul manifestărilor culturale în Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|20 septembrie 2013

BiblioCity a dat startul manifestărilor culturale în București. Conferința de presă pentru lansarea evenimentului „Ziua turismului Cultural Bucureștean“ a avut loc în Piața Amzei (la intrarea în Teatrul „Ion Creangă“).  Într-un autobuz RATB.  Cultura pentru toți a încăput într-un autobuz, iar la sfârșit cei prezenți s-au putut delecta cu o piesă de teatru reușită.

Este ora 13.10, iar autobuzul este pe jumătate plin. Doi jurnaliști își montează camerele de filmat, şoferul deschide şi închide uşile autobuzului, iar curioșii încep să se adune în jurul maşinii. Ora 13.20: autobuzul aproape s-a umplut: „ce se petrece?’’ întreabă un participant;  „Conferință de presă. De lansare“, răspunde altcineva. Ora 13.30: a început conferința.

Pe 22 septembrie, cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității va avea loc ziua Turismului Cultural Bucureștean. Sau Bucureștiul văzut cu alți ochi – tururi gratis, cu ghizi informați. Excursii prin București, un Bibliocity, pe care credem că îl cunoaștem, dar despre care, se pare, mai avem câteva lucruri de aflat.

BiblioCity – excursii gratuite şi tururi ghidate

Excursiile gratuite vor avea loc după un program prestabilit.

Traseul nr. 1:  TUR PIETONAL ÎN ATELIERELE ARTIŞTILOR DIN BUCUREŞTI. Plecarea, la ora 10.30 din Pasajul Universității.

Traseul nr. 2: DESCOPERĂ ZONA IOANID. Plecarea, la ora 11.00 din fața Librăriei Cărturești-Magheru.

Traseul nr. 3: PLIMBARE PRIN CARTIERUL EVREIESC. Plecarea, la ora 11.00, din fața Templului Coral.

Traseul nr. 4: BUCUREŞTI: DE LA ÎNCEPUTURI PÂNĂ ÎN PREZENT. Plecarea, la ora 11.00 și la ora 17.00 din zona Unirii (la ceasul de la Fântână).

Traseul nr. 5: RELIGIE ŞI COMUNISM. Plecarea, la ora 13.00 de la intrarea magazinului H&M (clădirea Unirea Shopping Center).

BiblioCity

Conferința de presă pentru lansarea evenimentului „Ziua turismului Cultural Bucureștean’’ a avut loc în Piața Amzei (la intrarea în teatrul Ion Creangă).

Traseul nr. 6: PE URMELE ARHITECTULUI NICOLAE CERCHEZ. Plecarea, la ora 16.00 din fața gurii de metrou spre Teatrul Național.

Traseul nr. 7: CALEA VICTORIEI – ISTORIC ŞI MODERNITATE. Plecarea, la ora 17.00 din părculețul aflat în fața blocului turn (Piața Națiunilor Unite).

Citiţi şi: BiblioCity – Biblioteca Metropolitană Bucureşti lansează „Ziua Turismului Bucureştean”

Aflat sub motto-ul „Zece zile, Zeci de locații, Zeci de evenimente inspirate din cărți!“ evenimentul este gândit sub forma unor file de carte: Biblio Café, Biblio Scena, Biblio Cinema, Biblio Scriptum, Biblio Atelier, Biblio Junior, Biblio Tour, Biblio Street.

BiblioCity 2

Nicolae Iliescu a fost prezent la conferința de presă ca reprezentant al Bibliotecii Metropolitane București.

Timp de 10 zile, prin intermediul BiblioCity, Biblioteca Metropolitană Bucureşti oferă publicului un maraton de manifestări diverse, show-uri culturale atractive, lansări de carte, reprezentații teatrale, lecturi publice, proiecții de filme, expoziții, simpozioane, ateliere creative, acțiuni de tip Street Art care vor avea ca punct de plecare minunata lume a cărţilor.

Pentru programul complet vizitaţi www.bibliocity.ro

 

23
/03
/22

„Oamenii lui Putin. Cum a recuperat KGB-ul Rusia și apoi a atacat Occidentul” de Catherine Belton este considerată una dintre cele mai actuale investigații despre ascensiunea lui Putin și a sistemul putinist instaurat la Kremlin. Cartea este disponibilă acum și în limba română, la Editura Litera.

22
/03
/22

Editura Nemira ne propune un nou volum semnat de Bogdan Munteanu, „Stai jos sau cazi”, în colecția „n’autor”, coordonată de Eli Bădică. Este a doua carte publicată la editura Nemira de scriitorul timișorean, după bestsellerul „Ai uitat să râzi” din 2016. Ziarul Metropolis vă invită să citiți un fragment.

14
/03
/22

Dintotdeauna omul a căutat un refugiu în artă în momente de criză. Zilele acestea, când Europa se află în fața celui mai dificil moment din istoria sa recentă, întâmplarea m-a dus la o expoziție multimedia care aduce în prim-plan poezia scrisă de femei în România, deschisă la Art Hub, pe strada Budișteanu numărul 10, între 1 și 24 martie.

13
/03
/22

„Pentru mine, fericirea înseamnă creaţie şi iubire pentru şi de la cei dragi. Dar, dacă mi s-ar cere să aleg între a fi fericit şi a fi util, cred că aş alege a fi util”, spune unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori francezi de azi, totodată și unul dintre dramaturgii contemporani cei mai jucați.

11
/03
/22

„Cartea din Week-end”, proiect online gândit special pentru pasionații de citit, va oferi publicului fragmente din volumele incluse, scurte biografii ale autorilor, recenzii apărute în ziarele italiene, dar și mărturii video ale editorilor, criticilor și traducătorilor italieni privind motivația lor de a publica și promova autorii români pe piața literară italiană.

07
/03
/22

Despre Nicolas d’Estienne d’Orve s-a spus frecvent că este scriitorul contemporan care surprinde Parisul ca nimeni altul tocmai pentru că îl iubește atât de mult. Eiffel, ultimul lui roman, publicat de Editura Trei reușește să-i facă pe cititori să se-ndrăgostească la rândul lor de Paris prin intermediul poveștii romanțate a vieții lui Gustave Eiffel, inginerul de geniu care a ridicat monumentul-simbol al Franței. Care este secretul „Doamnei de fier” din inima Parisului? Ce istorie vrea să transmită peste secole tuturor celor care o privesc?