BIEFF 2015 şi criza refugiaţilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/bieff-2015-si-criza-refugiatilor/

Cea de-a şasea ediţie a Bucharest International Experimental Film Festival (BIEFF) este una itinerantă şi va debuta duminică, la Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 19.00, cu proiecţia a şase scurtmetraje care au ca temă criza refugiaţilor.

Un articol de Petre Ivan|23 noiembrie 2015

Proiecţia de deschidere a BIEFF reuneşte şase scurtmetraje cu tematică dedicată drepturilor omului, ce pun în discuţie graniţa atât de fragilă între statutul de imigrant şi cel de refugiat, precum şi situaţiile în care anumite categorii devin refugiaţi în propria ţară, şi va fi urmată de o dezbatere organizată în colaborare cu PoliticALL.

Selecţia BIEFF este organizată şi în acest an în jurul a cinci teme de interes – Migrants, Refugees & Inner Conflicts, Body Expressivity, Love as the Sweetest Experiment, Youth Rituals şi Experimente Cinematografice Româneşti, iar ediţia se va desfăşura pe parcursul întregii luni decembrie.

Din programul proiecţiilor de duminică fac parte filmele

“Butter Lamp” (Franţa – China, 2013), de Hu Wei, nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj 2015,

“Einspruch VI” (Elveţia, 2012), de Rolando Colla, câştigătorul premiului special al juriului la Clermond-Ferrarnd 2012 şi nominalizat la premiile Academiei de Film Europene, “Impossible Exchange” (Liban, 2011), de Mahmoud Hojeij, prezentat la Festivalul de la Berlin 2012,

 “Connection Lost” (România – Turcia, 2012), de Paula Oneţ şi Manuela Borza, “Démontable” (Olanda, 2014), de Douwe Dijkstra, şi

New Year’s Eve 2014″ (România, 2014), de Artur Boruzs.

BIEFF susţine creaţiile inovatoare, atât la nivel conceptual şi tematic, cât şi formal şi stilistic, şi artiştii cu viziuni profund personale asupra realităţii contemporane, care, în acelaşi timp, explorează cu îndrăzneală limitele limbajului cinematografic.

Foto: BIEFF 2015 – facebook

25
/09
/20

A XII-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie – 11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii.

25
/09
/20

Independența Film, casa de distribuţie care promovează în România de peste 20 de ani filme independente de referință, anunță datele de lansare pentru titlurile din portofoliu care vor intra în circuitul cinematografic până la finalul anului 2020.

23
/09
/20

OPINIE Prea puținele recompense juste acordate la Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din România, ediția 2020, nu pot șterge senzația generală că un astfel de eveniment este mai puțin despre recunoașterea valorii reale, cât mai ales despre a mulțumi pe cât mai mulți, în special dintre cei apropiați de UCIN.

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

Pagina 1 din 27112345...102030...Ultima »