BIFF 13, între 28 iunie și 2 iulie la Cinema Elvira Popescu și Cinema Muzeul Țăranului
https://www.ziarulmetropolis.ro/biff-13-intre-28-iunie-si-2-iulie-la-cinema-elvira-popescu-si-cinema-muzeul-taranului/

Cea de-a treisprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (BIFF) va avea loc între 28 iunie şi 2 iulie 2017 la Cinema Elvira Popescu şi Cinema Muzeul Țăranului. Bucureştiul va fi şi anul acesta gazda unui eveniment recunoscut pe plan internaţional, care a strâns de-a lungul a 12 ani un public numeros.

Un articol de Petre Ivan|30 mai 2017

Festivalul Internațional de Film București (BIFF), cel mai longeviv festival competițional de lungmetraj din capitală, va aduce publicului proiecții speciale și evenimente dedicate copiilor și adulților: proiecții în premierã în România, întâlniri cu realizatorii, lansări de carte, workshop-uri, master-class-uri și multe altele.

Dintre evenimentele din acest an, semnalăm proiecțiile speciale ale  filmelor On The Beach at Night Alone, în regia sud-coreeanului Sang-soo Hong, film câștigător al Ursului de Aur pentru cea mai bună actriță în rol principal – Min-hee Kim (cunoscută publicului pentru rolul din The Handmaiden) și  The Net (Geumul), în regia lui Kim Ki-Duk, ambele vor fi proiectate cu sprijinul de Ambasadei Republicii Coreea.

Cea de-a treisprezecea ediție a festivalului a fost sărbătorită în avans pe data de 24 mai 2017, la Palatul Elisabeta, cu o seară dedicată la care au fost prezenți membri ai Casei Regale și organizatorii festivalului, alături de reprezentanți ai Uniunii Cineaștilor din România, Membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București, reprezentanți ai mediului economic și de afaceri, alături de personalități ale societății civile.

BIFF

Din juriul festivalului dezvăluim în acest moment câteva nume: actrița Franziska Petri (THE HEART IS A DARK FOREST, LONG SHADOWS, MEMORY, FOR MIRIAM – film cu care câștigă Premiul pentru Cea Mai Bună Actriță în Spania, Franța și la Berlinale în 2009, iar în 2012 este aclamată pentru extraordinara performanță în IZMENA – BETRAYAL, în regia lui Kirill Serebrennikov), actorul de origine chiliană Boris Jodorowsky (THE DANCE OF REALITY, ENDLESS POETRY, ambele regizate de tatăl său, Alejandro Jodorowsky) și Carla Vulpiani (Director de Programe la Festivalul Internațional de Film de la Milano).

Foto: BIFF – facebook.com/BucharestInternationalFilmFestival/

28
/11
/19

CRONICĂ DE FILM După „Cealaltă Irina” (2009) și „Q.E.D.” (2013), regizorul Andrei Gruzsniczki revine cu un nou lungmetraj, „Zavera” (2019), o dramă minimalistă - dar și manieristă - despre un inginer constructor (Dorian Boguță) a cărui viață e dată peste cap de moartea celui mai bun prieten (Șerban Pavlu).

28
/11
/19

Organizat de American Independent Film Festival și Cinema „Elvire Popesco”, pe 30 noiembrie, Maratonul „Blade Runner” este o invitație în lumea a două filme cult.

27
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Martin Scorsese revine cu voluptate la ce i-a fost cel mai drag: filmul cu gangsteri. Produs și lansat de Netflix, adică în afara limitărilor la durată impuse de o distribuție în cinematografe, „The Irishman” i-a permis veteranului regizor să se lăfăie într-o cronică a mafiei de aproape trei ore și jumătate.

23
/11
/19

10 filme internaționale proiectate în premieră la București, un juriu de excepție, 12 masterclass-uri și 2 workshop-uri cu specialiști în cinematografie și actorie, și voie bună fără limite!

21
/11
/19

CRONICĂ DE FILM După două filme ilustrative, fără forță, eșuate, „Poarta Albă” (2014) și „Fals tratat de mântuire a sufletului” (2018), nu aveam mari așteptări de la noul lungmetraj al regizorului Nicolae Mărgineanu, „Cardinalul” (2019), tot despre victimele comunismului. Filmul are însă câteva calități, fără a fi memorabil.

19
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Primele două episoade din sezonul al treilea al miniseriei „Umbre”, produs de HBO și scris și regizat de Bogdan Mirică, arată mai bine decât primele două sezoane. Asta nu înseamnă că lipsesc de tot replicile teribiliste sau că narațiunea nu e tot simplistă. Doar că personajele sunt mai închegate.