Biletele pentru Festivalul Internațional George Enescu pot fi cumpărate din 6 martie
https://www.ziarulmetropolis.ro/biletele-pentru-festivalul-international-george-enescu-pot-fi-cumparate-din-6-martie/

Pe 6 martie, începând cu ora 12.00 vor fi puse în vânzare biletele pentru Festivalul Internaţional George Enescu 2019 (31 august – 22 septembrie, Bucureşti). Vor fi cinci mari categorii de bilete (incluzând şi Categoria Pensionarilor), cu preţuri ce variază de la 210 RON până la 30 de RON. 

Un articol de Petre Ivan|7 februarie 2019

Iubitorii muzicii vor putea selecta din cele 84 de concerteîmpărțite în cinci serii: „Mari Orchestre ale Lumii”, „Recitaluri și Concerte Camerale” care integrează și secțiunea „Enescu și Contemporanii”,„Concertele de la Miezul Nopții”, „Muzica Secolului XXI”. Li se adaugă evenimente notabile, precum „Mozart Week in Residence” și „Forumul Internațional al Compozitorilor”.

Ediția 2019 a Festivalului George Enescu își așteaptă publicul în București la: Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio, Sala Mică a Palatului, dar și în alte 8 orașe: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad și Târgoviște.

Vânzarea biletelor pentru Festivalul George Enescu 2019 se va face online prin intermediul www.eventim.ro, dar și în rețeaua de magazine Eventim (Telekom, Orange, Vodafone, Diverta, Librăriile Humanitas și Cărturești, Carrefour și stațiile OMV) și la punctele de lucru Eventim din București (Bdul I.C.Brătianu, Nr.6 din Cinema PRO) și Cluj-Napoca (Str. Alexandru Vaida-Voevod, Nr.53 B din Iulius Mall), casieriile UPC din București și Cluj-Napoca.

O parte dintre locurile disponibile în această ediție au fost alocate abonamentelor. Un total de 1.870 de abonamente au fost vândute în cadrul loteriei organizate la finalul anului trecut, reprezentând aproximativ o treime din locurile totale din cadrul Festivalului. Aproximativ 20% din totalul de locuri disponibile au fost puse în vânzare în pachetele agențiilor de turism internațional, iar un procent de 10% este rezervat pentru artiști invitați și, respectiv, parteneri și oficialități. Biletele individuale puse în vânzare începând cu 6 martie sunt aproximativ 33.000.

Festivalul George Enescu, ediția 2019: experiențe diverse, prezențe de mare calibru și noutăți

Programul Festivalului George Enescu ediția 2019 a fost conceput astfel încât să fie o manifestare a tendințelor actuale din spațiul cultural internațional, explorând latura lirică, teatrală, dar și accentele muzicii contemporane.

Vor fi lucrări celebre în primă audiție la București. Iubitorii muzicii vor avea acces la concerte de înaltă ținută, mari, impunătoare, dar și la experiențe de ascultare mai intimă, în cadrul unor recitaluri și concerte camerale. De asemenea, publicul va fi conectat la tendințele muzicii contemporane în spațiul cultural internațional, prin intermediul dialogurilor dintre muzicieni și compozitori.

În funcție de preferințe, iubitorii de muzică pot selecta interpretări noi și speciale, pot alege să asculte compoziții noi, pot opta pentru concerte abordate în stil clasic sau într-o notă modernă, cum este, spre exemplu, seria de opere în concert.

Din categoria Mari Orchestrevor fi prezente la Festivalul George Enescu 2019:Berliner Philharmoniker, London Symphony Orchestra, Royal Concertgebouw Amsterdam, Orchestre National de France, State Academic Symphony Orchestra of Russia, Oslo Philharmonic Orchestra, Sankt Petersburgh Symphony Orchestra.Dirijori remarcabili, precum Kirill Petrenko, Mariss Jansons sau Vladimir Jurowski și soliști renumiți și înalt cotați, ca Diana Damrau, Marlis Petersen, Joyce DiDonato, Yuja Wang vor urca pe scena Festivalului.

În privința repertoriului, ediția din acest abordează mai intensformula de operă în concert. Vor fi prezentate în total 14 lucrări, dintre care în premieră, vor putea fi urmărite: Die Frau Ohne Schatten, de Strauss, în interpretarea Orchestrei Radio Berlin, Moses and Aaron, de Schoenberg, în interpretarea Filarmonicii George Enescu și PeterGrimes, de Britten, prezentată de Orchestra Națională Radio.

O premieră va fi și interpretarea Simfoniei a III-a de George Enescu de către două orchestre: Orchestra Maggio Fiorentino și Orchestra Radio Berlin. Pe parcursul Festivalului vor fi interpretate în total 32 de lucrări de George Enescu.

Un alt moment notabil îl va reprezenta Mozart Week in Residence – program adus direct de la Salzburg care condensează, dincolo de spectacole și conferințe, detaliile evenimentelor din viața lui Mozart. Tot cu acest prilej va fi expusă și vioara pe care a cântat Mozart.

Categoria „Muzica secolului XXI” va aduce în prim plan nume consacrate precum Unsuk Chin, Fedele, Widmann, Penderecki, compozitori ale căror lucrări sunt prezentate de către marile orchestre ale lumii.

Unele dintre cele mai notabile prezențe românești sunt dirijorii Horia Andreescu, Cristian Mandeal și Christian Badea. De asemenea, Gabriel Bebeșelea, Tiberiu Soare, Vlad Vizireanu și Cristian Lupeșvor dirija orchestre românești și străine participante în Festival. Cele mai importante orchestre românești vor fi și ele prezente, de la Orchestra Filarmonicii George Enescu, la Orchestra Radioși Orchestra Română de Tineret, la filarmonicile din Iași, Sibiu, Timișoara, Cluj, Bacăuși Târgu Mureș. Celebrul dirijor Ion Marinva urca din nou pe scena Festivalului Enescu, la fel și pianista Alexandra Dariescuși mezzo-soprana Ruxandra Donose, în timp ce pianista Alexandra Siloceava fi prezentă în premieră. Laureații ediției 2018 a Concursului Internațional George Enescu vor susține concerte în cadrul seriei „Muzica Secolului 21”.

Per ansamblu, ediția 2019 a Festivalului Internațional George Enescu aduce timp de 23 de zile peste 2.500 dintre cele mai valoroase personalități ale lumii, un număr de 34 de premiere, concretizate prin prezența a 25 de artiști de mare calibru, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida,Rene Jacobs, Diana Damrau, Joyce DiDonato, Rolando Villazón, Julia Fischer și Nobuyuki Tsujii și a nouă dintre cele mai importante orchestre de nivel mondial.

Pregătirea pentru achiziția de bilete se poate face consultând programul ediției 2019 pe site-ul Festivalului, secțiunea PROGRAM.

Foto: Bilete Festivalul  George Enescu – facebook

08
/10
/18

Din 2010, jazzul de cea mai bună calitate este la el acasă în spațiul nonconformist și primitor al Teatrului Act din București; în 10 octombrie 2018 se deschide o nouă stagiune de concerte, cea cu numărul 9, care propune lunar noi provocări pentru admiratorii genului. O noutate este și implicarea în organizarea acestei stagiuni a unicului post românesc clasic, jazz & more – Radio România Muzical, alături de Orchestrele și Corurile Radio România.

04
/10
/18

Artiști de renume internațional, printre care se numără dirijorii  Christian Badea, Paul Nadler, Gerd Schaller, Horia Andreescu, Alexander Walker, Camil Marinescu, alături de mari soliști - celistul Misha Maisky, violoniștii Valeriy Sokolov și David Grimal, pianiștii Khatia Buniatishvili, Elizabeth Sombart, Lukasz Krupinski, Daniel Ciobanu -, vor fi oaspeții Filarmonicii „George Enescu” în stagiunea aniversară 2018-2019.

02
/10
/18

Ediția a XVI-a a Concursului Internațional “George Enescu” a adus la București cu 26% mai mulți concurenți față de anul 2016, într-una dintre cele mai puternice ediții din istoria de 60 de ani a Concursului. Peste o treime din concurenții participanți la fiecare secțiune aveau, la momentul înscrierii, cel puțin un alt premiu internațional și aproape jumătate dintre ei concertaseră cu orchestre importante din țara de origine sau pe scene internaționale.

01
/10
/18

Charles Aznavour a murit, în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 94 de ani, la domiciliul său din Alpilles (sudul Franţei). Aznavour a fost un cântăreț, compozitor, actor și activist public francez de origine armeană. A apărut în peste 60 de filme și a compus peste 1400 de cântece.

01
/10
/18

Să asculți muzică clasică la mall sau când îți faci cumpărăturile la un hipermarket?  Răspunsul este pozitiv : din octombrie 2010, în fiecare zi a lunilor martie și octombrie, Radio România Muzical propune înregistrări cu celebre lucrări din muzica cultă în spații neconvenționale - hipermarketuri, mall-uri,  librării, muzee, sedii de firme.

27
/09
/18

În perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica și cultura Republicii Moldova își dau întâlnire la prima ediție a Festivalului Vinului Moldovei, care se va desfășura la Lagoo-Snagov. Acesta este primul eveniment din România care adună sub umbrela sa gustul autentic și atmosfera moldovenească oferite de vinurile unice și de muzica de calitate.

27
/09
/18

Camuflat în ciorapi flaușați, tolănit pe o canapea din New York, Elvis își deschide scrisorile de amor visând la gloria ce avea să vină. Imaginea este surprinsă în martie 1956, la o lună și ceva de la prima sa apariție într-o emisiune de televiziune.

26
/09
/18

Se împlinesc, astăzi, doi ani de la moartea cântăreţului şi actorului Ioan Gyuri Pascu. Peste 20 de prieteni ai lui Gyuri, artişti şi personalităţi din lumea sportului, îi vor onora numele în concertul de la Agnita (localitatea natală a lui Ioan Gyuri Pascu), intitulat “Din dragoste pentru Gyuri”. Cu acest prilej va fi dezvelit şi bustul regretatului artist.

25
/09
/18

Pianistul și dirijorul Christian Zacharias deschide stagiunea Filarmonicii „George Enescu” cu un program integral Beethoven. Stagiunea 2018-2019 se va desfăşura sub semnul aniversării Centenarului, dar şi al aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Orchestrei Filarmonicii „George Enescu” (1868) și a 130 de ani de la inaugurarea clădirii Ateneului Român (1888).

24
/09
/18

Concursul „George Enescu” 2018 a ajuns la final. Daria Parkhomenko este câștigătoarea Secțiunii Pian. Un român și un coreean  premiați la Secțiunea Compoziție. Daria Parkhomenko (Rusia), în vârstă de 27 de ani, a câștigat Concursul Enescu 2018, Secțiunea Pian, după o Finală în care a interpretat Concertul pentru pian și orchestră nr. 3 în re minor op.30de Serghei Rahmaninov.

24
/09
/18

Metallica va concerta pe Arena Naţională din Bucureşti, pe 14 august 2019, iar biletele pentru concertul ce face parte din turneul „Worldwired” vor fi puse în vânzare pe 28 septembrie, la ora 10:00, pe metallica.emagic.ro, eventim.ro şi iabilet.ro. În deschidere, vor cânta trupele Ghost şi Bokassa.

17
/09
/18

În urmă cu 45 de ani, într-o zi de 17 septembrie (1973) lua ființă, sub conducerea poetului Adrian Păunescu, Cenaclul Flacăra, o rampă de lansare pentru numeroşi artişti, Cenaclul  a fost interzis în vara anului 1985, după o busculadă pe stadionul din Ploieşti în care au murit 5 spectatori...

17
/09
/18

Cei trei tineri muzicieni intrați în Finala Secțiunii de Vioară a Concursului Enescu 2018, Giuseppe Gibboni (Italia), Vikram Sedona (Italia) și Orest Smovzh (Ucraina), vor aduce publicului luni, 17 septembrie, în cadrul finalei, Concertul Nr.1 în Re Major de Paganini, Concertul în Re Major pentru Vioară și Orchestră de Brahms și Concertul în Re Major de Ceaikovski.