Bill Murray, premiul Mark Twain pentru comedie
https://www.ziarulmetropolis.ro/bill-murray-premiul-mark-twain-pentru-comedie/

Actorul Bill Murray (65 de ani) a primit prestigioasa distincţie Mark Twain Prize for American Humor, în cadrul unei ceremonii desfăşurată la Kennedy Center, din Washington.

Un articol de Petre Ivan|25 octombrie 2016

Bill Murray, starul al unor filme memorabile precum „Groundhog Day”, „Ghostbusters” sau „Rushmore”, a susținut în fața selectei asistențe că succesul carierei sale își trage rădăcinile din dragostea pe care i-o poartă familiei dar și numeroșilor oameni talentați cu care a colaborat timp de peste 40 de ani.

„Este vorba de dragoste, ea ne-a adus pe lume, cu ea ieșim din lume. Te iubesc… să încercăm să repetăm aceste cuvinte unii cu alții”, a declarat Murray după ce a acceptat premiul Mark Twain.

Actorul, celebru și pentru spontaineitatea sa și lipsa de respect pentru etichetă, a dat mai departe premiul, un bust al lui Mark Twain, lăsându-l să circule din mână în mână în audiență, pentru a putea fi văzut de curioși.

„Când nu-l voi mai putea vedea de aici, atunci am să cobor treptele de pe scenă”, a mai susținut Bill Murray, originar din Illinois, înainte de a încheia momentul cu o interpretare a cântecului „Sweet Home Chicago”.

 

Nominalizat la un premiu Oscar pentru interpretarea din „Lost in Translation”, Bill Murray a câștigat și două premii Emmy.

Foto: Bill Murray – facebook

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.