Black, interpretul piesei Wonderful life, s-a stins din viaţă. Cântărețul britanic avea 53 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/black-interpretul-piesei-wonderful-life-s-a-stins-din-viata-cantaretul-britanic-avea-53-de-ani/

Cântăreţul britanic Black, autor al hitului Wonderful life (1986), a murit la două săptămâni după accidentul de maşină survenit în Irlanda şi în urma căruia suferise leziuni cerebrale, a informat pagina sa de Facebook citată de AFP.

Un articol de Petre Ivan|27 ianuarie 2016

„Colin Vearncombe (numele său real), 26/5/1962 — 26/1/2016. Nu vei pleca singur”, notează un mesaj publicat pe pagina artistului.

Black a murit „liniștit, în conjurat de familia sa care a cântat pentru a-l însoți pe ultimul său drum”, adaugă textul care precizează că un serviciu comemorativ va avea loc în Liverpool, orașul său natal, pentru a i se aduce un omagiu.

Vearncombe a fost spitalizat în urma unui accident rutier survenit duminică 10 ianuarie în apropiere de aeroportul Cork, din Irlanda. El a fost plasat în comă artificială, în urma leziunilor cerebrale suferite.

Piesa pop, cu accente melancolice, Wonderful life a cunoscut un succes răsunător în playlisturile europene, mai ales în Franța. Vearncombe, care era de asemenea pictor și poet, a lansat mai multe single-uri și albume, care au avut un succes mai discret.

Foto: Black – facebook

24
/05
/20

Program de excepție în cea de-a treia lună de #EnescuOnline, începând de sâmbătă 23 mai 2020: iubitorii muzicii vor putea să revadă pe www.festivalenescu.ro patru dintre spectacolele de operă din ediția 2019 care au dus la nominalizarea Festivalului Enescu de către 2020 International Opera Awards în top 5 evenimente de gen care promovează muzica de operă la nivel mondial.

22
/05
/20

Ținând cont de situația actuală a artiștilor, care din cauza crizei Coronavirus nu au mai putut performa, iar multe apariții concertistice le-au fost anulate pe plan internațional, la inițiativa violonistului vienez Daniel AUNER a fost creată platforma konzertsaal.at pentru a le oferi artiștilor posibilitatea atât de a susține concerte în această perioadă, cât și pentru a rămâne în contact cu publicul larg prin intermediul transmisiilor on-line.

20
/05
/20

Concertul pe care artista LP ar fi trebuit să îl susțină vara aceasta este amânat din motive de siguranță pentru vara anului viitor. Mai exact, întâlnirea cu publicul din România va avea loc pe data de 11 iulie 2021 la Arenele Romane . Spectacolul de anul acesta a fost amânat ca urmare a Ordonanței Militare numărul 1 din data de 18 martie 2020.

19
/05
/20

Joi, 21 mai 2020, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru, concertmaistru al Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam. În program, Concertul în la minor pentru vioară şi orchestră, op. 53 de Antonin Dvořák și Simfonia nr. 1, în do minor, op. 68 de Johannes Brahms.

17
/05
/20

Vă invităm să o descoperiți pe legendara Billie Holiday prin intermediul cărții „Lady Sings the Blues”, semnată de artistă alături de William Dufty și publicată recent și în limba română, la editura Nemira.

07
/05
/20

„Un virus numit OPERĂ” este noul generic sub care Luminița Arvunescu, apreciată realizatoare de emisiuni muzicale, și Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, în parteneriat cu Radio România Muzical, readuc în cea mai strictă actualitate și într-un foarte inspirat contrapunct la izolarea impusă de pandemia Coronavirus, proiectul de succes Opera FANtastica.

04
/05
/20

OAMENII MUZICII Pe 4 mai 1955, în condiții sărăcăcioase contrastante cu extraordinara sa personalitate, se stingea unul din marii oameni ai secolului XX. Îl sărbătorim, ne mândrim cu el, dar cât îl cunoaștem (și ascultăm) de fapt pe George Enescu? Iată doar câteva din trăsăturile unei personalități și ale unei cariere excepționale – și o invitație de a-i descoperi muzica.

Page 1 of 14712345...102030...Last »