Black, interpretul piesei Wonderful life, s-a stins din viaţă. Cântărețul britanic avea 53 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/black-interpretul-piesei-wonderful-life-s-a-stins-din-viata-cantaretul-britanic-avea-53-de-ani/

Cântăreţul britanic Black, autor al hitului Wonderful life (1986), a murit la două săptămâni după accidentul de maşină survenit în Irlanda şi în urma căruia suferise leziuni cerebrale, a informat pagina sa de Facebook citată de AFP.

Un articol de Petre Ivan|27 ianuarie 2016

„Colin Vearncombe (numele său real), 26/5/1962 — 26/1/2016. Nu vei pleca singur”, notează un mesaj publicat pe pagina artistului.

Black a murit „liniștit, în conjurat de familia sa care a cântat pentru a-l însoți pe ultimul său drum”, adaugă textul care precizează că un serviciu comemorativ va avea loc în Liverpool, orașul său natal, pentru a i se aduce un omagiu.

Vearncombe a fost spitalizat în urma unui accident rutier survenit duminică 10 ianuarie în apropiere de aeroportul Cork, din Irlanda. El a fost plasat în comă artificială, în urma leziunilor cerebrale suferite.

Piesa pop, cu accente melancolice, Wonderful life a cunoscut un succes răsunător în playlisturile europene, mai ales în Franța. Vearncombe, care era de asemenea pictor și poet, a lansat mai multe single-uri și albume, care au avut un succes mai discret.

Foto: Black – facebook

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

20
/10
/22

În cadrul proiectului Musiques Créatives de France, între 27 octombrie și 1 noiembrie, Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în România într-un tuneu la Ploiești (27 octombrie, Filarmonica „Paul Constantinescu”, la Ploiești Jazz Festival), Sibiu (28 octombrie, Filarmonica de Stat, la Sibiu Jazz Festival) și București (1 noiembrie, Palatul Bragadiru).