Blestemul lui Macbeth loveşte din nou: un actor, accidentat de Kenneth Branagh, într-o scenă de luptă
https://www.ziarulmetropolis.ro/blestemul-lui-macbeth-loveste-din-nouun-actor-accidentat-de-kenneth-branagh-intr-o-scena-de-lupta/

Un actor de teatru a fost accidentat de Kenneth Branagh în timpul unei scene de luptă din spectacolul „Macbeth“, regizat de starul britanic şi pus în scenă la Manchester.

Un articol de Andrada Văsii|15 iulie 2013

Un actor de teatru a fost accidentat de Kenneth Branagh în timpul unei scene de luptă din spectacolul „Macbeth”, regizat de starul britanic şi pus în scenă la Manchester. Acest lucru i-a determinat pe jurnaliştii britanici să vorbească despre „o nouă victimă făcută de blestemul lui Macbeth”.

Actorul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost lovit de o sabie din metal în timpul unei scene de luptă din spectacolul „Macbeth”, realizat după piesa omonimă scrisă de William Shakespeare, informează dailymail.co.uk.

Actorul continuă spectacolul

Dovedind mult curaj, actorul şi-a continuat evoluţia în spectacol, însă a fost transportat la spital, la finalul show-ului, pentru un control medical.

Spectacolul „Macbeth”, lăudat de criticii de specialitate, reprezintă prima producţie shakespeariană în care joacă starul Kenneth Branagh (foto sus) după o pauză de peste 10 ani.

Spectacolul este pus în scenă în clădirea unei foste biserici, care este atât de mică, încât spectatorii din public sunt avertizaţi la intrare în legătură cu riscul de a fi „acoperiţi cu noroi, sânge şi ploaie”.

Scene riscante

Un purtător de cuvânt al Festivalului Internaţional de Teatru de la Manchester a precizat că un actor a fost accidentat în timpul unui spectacol, însă nu a confirmat faptul că sabia folosită de Kenneth Branagh ar fi fost implicată în acel incident.

Există o concentrare enormă. E imposibil să spui că spectacolul este lipsit de pericole. Săbiile din metal se încleştează, iar scânteile zboară pur şi simplu prin aer.

Kenneth Branagh,
actor

Celebrul actor britanic Kenneth Branagh, care joacă unul dintre rolurile principale şi asigură regia spectacolului, a recunoscut că scenele de luptă din această producţie pot fi riscante.

Spectacol supervizat de medici

Sâmbătă seară, purtătorul de cuvânt al Festivalului Internaţional de Teatru de la Manchester a declarat: „Un actor a fost lovit în timpul unei scene de luptă din spectacolul «Macbeth», în seara de miercuri. Avem medici calificaţi care asistă la fiecare reprezentaţie, iar actorul a fost consultat. Medicii l-au asigurat că este bine şi că poate să continue spectacolul”.

„După aceea, actorul a fost transportat la spital, ca măsură de precauţie”, a adăugat acelaşi purtător de cuvânt.

Actori superstițioși

Actorii superstiţioşi din teatru preferă să nu pronunţe niciodată titlul piesei „Macbeth”, întrucât ei cred că acest nume este blestemat, notează Mediafax.

Printre starurile care au suferit diverse accidente în timpul sau la scurt timp după reprezentaţii ale piesei „Macbeth” se află nume sonore, precum Orson Welles şi Charlton Heston. În 1849, peste 30 de persoane care asistau la o reprezentaţie a spectacolului „Macbeth” au fost ucise în urma violenţelor comise în timpul unei revolte populare.

Totodată, se spune că Abraham Lincoln a citit această piesă de teatru cu o seară înainte de a fi asasinat, în 1865.

Foto credit: Melinda Seckington, Wikipedia, Festivalul de Teatru de la Manchester (Facebook)

12
/12
/14

Un recital unic în București, în această perioadă a sărbătorilor de iarnă, „Prayers”, este prezentat publicului pe data de 16 decembrie, ora 19, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” (Calea Victoriei, nr. 88). Soliști: Ruxandra Urdăreanu – soprană, Dan Stoenescu - pian

12
/12
/14

Campania CITESTE POVESTI! este inițiată de Editura ALL și realizată în colaborare cu agenția de publicitate NEXT Advertising şi Raluca Băraru. În încercarea de a repune în drepturi ora de lectură, ni se alătură părinți, profesori, experți în educație, jurnalişti și un guvern de poveste. Campania, al cărei slogan este Pentru o lume mai bună, citește-le copiilor povești!, are expunere outdoor, radio şi print.

12
/12
/14

Fotograful australian de peisaje Peter Lik a stabilit un record mondial după ce un colecţionar privat a plătit 6,5 milioane de dolari pentru o poză a artistului, reprezentând o imagine a canionului Antelope din Arizona, în Statele Unite ale Americii.

11
/12
/14

La 25 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, ICON production lansează pe DVD unul dintre cele mai premiate documentare românești din toate timpurile, "Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu" de Andrei Ujică, „un film pe care orice student la istorie, om politic sau om de rând trebuie să îl vadă”, după cum titra publicația „Washington Post”.

11
/12
/14

Crăciunul nu este parcă întreg până în momentul în care atmosfera creată de bradul împodobit şi de mirosul de cozonaci nu este completată de colinde. Ca în fiecare an, la Sala Radio, mai multe evenimente speciale, concepute în jurul tradiţiilor sărbătorilor de iarnă, oferă publicului bucureştean ocazia de a intra în povestea Crăciunului într-un mod deosebit.

11
/12
/14

Amza Pellea pleca după țigări și, uneori, se întorcea după trei zile. Gheorghe Dinică l-a luat de guler pe comandantul de la Otopeni. Vladimir Găitan ar fi putut juca într-un film de Michelangelo Antonioni... Câteodată, poveștile din culise sunt mai palpitante decât cele de pe scenă.

11
/12
/14

Invitata Marinei Constantinescu la Nocturne de vineri, 12 decembrie, este actriţa Oana Pellea. Realizatoarea Marina Constantinescu spune despre Oana Pellea că face parte din întâlnirile vieţii ei. Aceasta ediţie Nocture este despre popasurile importante ale vieţii, despre oamenii pe care îi porţi cu tine chiar şi când aceştia nu mai sunt, despre amintiri. Emisiunea poate fi urmărită de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

11
/12
/14

Platforma docuart.ro, pe care puteți vedea filme documentar românești, are o nouă interfață, meniu în limba engleză, secțiuni noi și dă posibilitatea fiecărui navigator să poată accesa site-ul de pe orice tip de device. Proiectul “Platforma Docuart” a fost dezvoltat pe o perioadă de 5 luni, iulie - noiembrie 2014.

11
/12
/14

Artiștii vizuali Daniel Loagăr și Andrei Cornea (atelier Wood Be Nice) deschid vineri, 12 decembrie, de la ora 19.30 o nouă expoziție compusă din 20 de lucrări realizate prin tehnici care variază de la colaj clasic, grafică la transfer de imagine pe OSB și pe ziar. Expoziția este un strigăt de bucurie a celui care descoperă că este pe drumul bun și surprinde momentul ieșirii din cristalidă și a asumării sinelui.

10
/12
/14

„Cel mai frumos roman din lume", după Larry Tremblay, se joacă luni, 15 decembrie, de la ora 19:00, la Teatrul unteatru. Cu o notă aparte de mistic, spectacolul este o invitație pentru fiecare spectator de a descoperi lumea fermecată a lui Gabi, o adolescentă pasionată de literatură și de scris.