Bob Dylan, prima reacţie după Nobel
https://www.ziarulmetropolis.ro/bob-dylan-a-iesit-din-tacere-prima-reactie-dupa-nobelul-literar-este-greu-de-crezut/

Artistul american Bob Dylan, care nu a făcut declaraţii după ce a fost desemnat câştigătorul premiului Nobel pentru Literatură, a anunţat că va merge la Stockholm pentru a primi această recompensă ”uluitoare, de necrezut”.

Un articol de Petre Ivan|29 octombrie 2016

”Este greu de crezut”, a spus autorul, compozitorul și interpretul american în vârstă de 75 de ani pentru cotidianul Daily Telegraph fiind întrebat ce părere are despre obținerea premiului Nobel.

Întrebat dacă va participa la gala din 10 decembrie de la Stockholm, când regele Suediei înmânează distincțiile Nobel câștigătorilor, Dylan a spus: ”desigur, în măsura în care acest lucru este posibil”.

Vineri, secretarul permanent al Academiei suedeze de științe Sara Danius a discutat telefonic cu Bob Dylan, artistul confirmându-i acesteia că ”apreciază foarte mult onoarea care i s-a făcut, indicând că a rămas fără cuvinte în momentul în care a aflat că a câștigat premiul Nobel pentru Literatură’.

Photo Kevin Mazur/WireImage

Citiţi şi:
09
/03
/23

Mai mult de un deceniu, scriitorul american David Fideler, originar din Michigan și stabilit la Sarajevo, și-a însoțit cafeaua de dimineață cu lectura câte unei epistole de-a lui Seneca (cca. 4 î.Hr. - 65 d.Hr.), „cel mai convingător și mai elegant dintre scriitorii stoici”, „conștiința Imperiului Roman”. Astfel a apărut volumul „Mic dejun cu Seneca” (Editura Trei).

01
/03
/23

Compania de Librării București (CLB), cel mai longeviv lanț de librării din România, și Headsome Communication lansează astăzi, 1 martie 2023, cea de-a treia ediție a SuperPovești din București, un proiect îndrăgit care își propune să readucă în actualitate legendele și poveștile despre oraș cu ajutorul noii generații de cititori.

23
/02
/23

Sâmbătă, 25 februarie 2023, de la ora 12.00, Institutul Cultural Român organizează, prin Centrul Național al Cărții, un eveniment online dedicat traducătorilor de limba română din întreaga lume.

20
/02
/23

Amantele regilor au fost, uneori, respinse sau denigrate de societate, alteori tolerate sau chiar admirate pentru frumusețea lor sau pentru influența pe care o exercitau asupra suveranilor. Mai aproape de zilele noastre, amantele președinților erau ținute în secret sau negociate cu presa, în încercarea de a proteja imaginea șefilor de stat, văzuți ca lideri morali și exemplari pentru societate.