VIDEO Bonnie Marranca va susţine conferinţe despre arta contemporană şi îşi va lansa un volum de eseuri, în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/bonnie-marranca-va-sustine-conferinte-despre-arta-contemporana-si-isi-va-lansa-un-volum-de-eseuri-in-romania/

Bonnie Marranca, scriitor şi profesor la New School, New York, editor al prestigioasei reviste americane de artele spectacolului PAJ (A Journal of Performance and Art), va fi prezentă în România în perioada 18 – 28 mai.

Un articol de Andrada Văsii|16 mai 2013

Bonnie Marranca, scriitor și profesor la New School, New York, editor al prestigioasei reviste americane de artele spectacolului PAJ (A Journal of Performance and Art), va fi prezentă în România în perioada 18 – 28 mai.

Aceasta va susține o serie de conferințe despre scena de artă contemporană.

Bonnie Marranca va susține conferințele cu titlul „Fluxus as a Way of Life“/ „Fluxus, un stil de viață“ și „Mediaturgy: Performance as Design“/ „Mediaturgie: Performance-ul ca design“, la Mansarda Bastion, în organizarea Teatrului Național Timișoara (18 mai), la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș (22 mai) și la Teatrul Ariel din Târgu-Mureș (23 mai).

La București, ea va susține un curs dedicat scenei americane de azi, la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii din cadrul Universității București (25, 27 și 28 mai).

Lansare de carte în trei orașe

Cu această ocazie, în toate cele trei orașe va fi lansat și volumul de eseuri semnate de Bonnie Marranca, „Ecologii teatrale“, traducere în limba română coordonată de Alina Nelega, volum editat de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS), în parteneriat cu Teatrul Național Timișoara și cu  susținerea AFCN – Fondul Cultural Național.

Seria de conferințe este organizată de către Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS), cu sprijinul Teatrului Național Timișoara, al Universității de Arte Târgu- Mureș, al Teatrului Ariel din Târgu-Mureș și al Centrului de Excelență în Studiul Imaginii (CESI) – Universitatea București. Coordonator – lector universitar doctor Cristina Modreanu.

Foto credit: captură video „Bonnie  Marranca in the European Festival of Performing Arts Timișoara“

02
/02
/20

În cea mai nouă carte a sa, „Suntem dezrădăcinate” (Editura Polirom, 2019), Malala Yousafzai (Premiul Nobel pentru Pace, 2014) aduce laolaltă povești impresionante ale fetelor refugiate din întreaga lume.

28
/01
/20

Joi, 30 ianuarie, de la ora 19.00, librăria Humanitas de la Cișmigiu va fi gazda unui dialog despre Bucureștiul cărților și al scriitorilor. Cele două autoare ale volumului Dicționar de locuri literare bucureștene, Corina Ciocârlie și Andreea Răsuceanu, și invitații lor, criticii literari Dan C. Mihăilescu, Mihai Zamfir și Angelo Mitchievici, vor fi ghizi într-o recartografiere a orașului prin ficțiune.

28
/01
/20

Îndeobște, afacerile premiilor literare din România sunt banale și jalnice reglări de conturi între găști, se desfășoară între oameni care ar intra toți într-o debara sau într-o cabină telefonică. Certuri mari, mize mici.

27
/01
/20

Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 29 ianuarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bld. Regina Elisabeta nr.38), la o seară dedicată lui Ezra Pound, poet și eseist, reprezentant de marcă al modernismului literar și unul dintre cei mai inovatori gânditori ai secolului XX. Radu Vancu, scriitor, Cosmin Ciotloș, critic literar și Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction vor prezenta cele două volume ale ediției coordonate de Horia – Roman Patapievici dedicate scriitorului american: Opere I.Poezii 1908 –1920, traduceri de Mircea Ivănescu și Radu Vancu, aflat la al doilea tiraj în limba română după debutul din 2015, și Opere II.ABC-ul lecturii.Ghid spre Kulthură, recent apărut și lansat în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2019. În partea a doua a evenimentului, actrița Mirela Oprișor va citi din poeziile din Ezra Pound.

22
/01
/20

Albumul „Gigi Căciuleanu – OmulDans“ va fi lansat, miercuri, pe 22 ianuarie 2020, de la ora 19.00, la Maison Maurice Béjart, în prezenţa autoarei şi a lui Gigi Căciuleanu, alături de numeroase personalități culturale și diplomatice, în cadrul Festivalului Internațional de Artă EUROPALIA, coordonat de Institutul Cultural Român, alături de Europalia International din Belgia.

22
/01
/20

Volumul „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu“, de criticul Magda Mihăilescu, va fi lansat joi, 23 ianuarie 2020, ora 18.00, în Sala mare a Institutului Cultural Român.

21
/01
/20

„Gradul de încredere în pseudoştiinţă este direct proporţional cu gradul de neîncredere în ştiinţă”. E una dintre afirmațiile din noua carte a lui Alex Doppelgänger, publicată în colecția Știință a Editurii Humanitas, „Pământul este plat!”.

16
/01
/20

Proaspăt apărută la Editura Uniunii Cineștilor din România, „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu”, este o elegantă carte-album în care criticul de film Magda Mihăilescu îi aduce un omagiu distinsei actrițe printr-un portret mozaicat în care sunt puse laolaltă convorbiri, confesiuni, mărturii și o bogată colecție de fotografii.

15
/01
/20

O revizitare a biografiei eminesciene prin intermediul fragmentelor de amintiri lăsate de 7 dintre aceia care l-au cunoscut îndeaproape pe poet, precum Ioan Slavici sau I. L. Caragiale.

14
/01
/20

Născut pe 14 martie 1879, la Ulm, în Germania, Albert Einstein murea pe 18 aprilie 1955, în New Jersey. Deținător al Premiului Nobel în fizică (1921), savantul a dus o viață care continuă să capteze interesul.