Bookfest de Craciun, la Muzeul Ţăranului Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/bookfest-de-craciun-la-muzeul-taranului-roman/

Editura Curtea Veche îşi aşteaptă cititorii la Salonul de Carte Bookfest de Craciun (13 – 23 decembrie), organizat la Muzeul Ţăranului Român din Capitală, cu titluri noi, reduceri între 15 şi 65% şi lansări speciale de carte, în prezenţa autorilor.

Un articol de Petre Ivan|17 decembrie 2013

Editura Curtea Veche îşi aşteaptă cititorii la Salonul de Carte Bookfest de Craciun (13 – 23 decembrie), organizat la Muzeul Ţăranului Român din Capitală, cu titluri noi, reduceri între 15 şi 65% şi lansări speciale de carte, în prezenţa autorilor.

Două dintre cele mai noi titluri din portofoliul editurii vor fi lansate la târg în prezenţa autorilor. Astfel, miercuri, de la ora 18.00, va fi prezentat volumul „Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor”, scris de Adrian Cioroianu.

Cartea cuprinde poveşti reale, despre o lume reală şi despre fantasmele românilor dintr-o epocă sau alta, de la povestea coroanei lui Carol I şi până la vânătorile lui Nicolae Ceauşescu.

De asemenea, vineri, de la ora 18.00, va fi lansat, în prezenţa autoarei, albumul biografic dedicat principesei Margareta, „Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare”, de Sandra Gătejeanu-Gheorghe.

Pornind de la amintirile principesei şi apelând la documente, fotografii, obiecte personale, dar şi lucruri ce fac parte din Colecţia Regală, unele dintre ele prezentate în premieră în volum, Sandra Gătejeanu-Gheorghe vorbeşte despre copilăria şi adolescenţa principesei Margareta, despre studiile şi experienţa comunitară, despre viaţa de familie, interesele şi activităţile întreprinse de aceasta în folosul României.

Bookfest de Craciun

Afişul Salonului de carte și cadouri Bookfest de Craciun, ediţia a II-a

Printre noile titluri prezente la Bookfest de Crăciun se numără volumul „Crăciunul regal“, de principesa Margareta şi principele Radu, volumul pentru copii „24 de poveşti în aşteptarea Crăciunului. Poveşti celebre istorisite de Anne Lano” şi una dintre cele mai aşteptate cărţi de bucate ale lui Jamie Oliver, „Găteşte în 15 minute cu Jamie” .

Fanii colecţiilor de dezvoltare personală EZO, Metta şi Biblioterapia se vor bucura de noi titluri: „Bucuriile înţelepciunii”, scrisă de maestrul meditaţiei budiste Yongey Mingyur Rinpoche, „Secretele energiei”, de Alla Svirinskaya, „Antioxidanţii. Reţetă pentru viaţă”, de Bryce Wilde.

De asemenea, editura a pregătit o serie de cărţi scrise de autori români: „O tribună captivantă”, de Alexandru Matei, „O istorie literară a vinului în România”, de Răzvan Voncu, „Ion Barbu, în timp şi dincolo de timp”, de Basarab Nicolescu şi „Grigore Gafencu şi proiectul Europei Unite. Vol. III”.

Programul de vizitare este de luni până vineri, de la ora 11.00 la ora 20.00, şi sâmbătă şi duminică, între 10.00 şi 20.00, informează Mediafax.

Bookfest de Crăciun este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România şi în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti.

Foto: Bookfest de Craciun – transilvaniareporter.ro

24
/02
/22

CARTEA DE CINEMA Cinefilii care au îndrăgit celebra autobiografie a lui Ingmar Bergman, “Lanterna magică”, apărută şi în română la Editura Meridiane în 1994, s-ar putea să fie puţin dezamăgiţi sau măcar surprinşi de continuarea volumului, lansată la noi cu titlul “Imagini. Viaţa mea în film” şi scoasă recent de Editura Nemira (în traducerea Ioanei Ghişa şi cu o prefaţă de Andrei Gorzo).

18
/02
/22

Inspirată de prietenia dintre Constantin Brâncuși și James Joyce, pianista Ana Silvestru a pus în scenă un concert de muzică clasică. Acesta va avea loc la Sala Radio de la București chiar de ziua lui Constantin Brâncuși, pe 19 februarie, de la ora 19:00.

15
/02
/22

Editura Humanitas Fiction și Institutul Cervantes din București vă invită miercuri, 16 februarie, ora 19.30 la o întâlnire online cu scriitorii Francesc Miralles și Ángeles Doñate prilejuită de lansarea romanului Un ceai la capătul lumii – recent apărut în traducerea Tudorei Șandru Mehedinți în colecția „Raftul Denisei“, colecție coordonată de Denisa Comănescu – un roman memorabil despre aventura vieții, inspirat de povestea reală, relatată în 2009 de revista Time, a japonezului Yukio Shige, care a salvat de la sinucidere aproape 700 de persoane. Participă: Scriitorii Francesc Miralles și Ángeles Doñate, Tudora Șandru Mehedinți, traducătoarea romanului, Ana Maria Onisei, scriitoare și jurnalist cultural și Dana Pîrvan, critic literar. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, director al Editurii Humanitas Fiction.

14
/02
/22

Școala Gimnazială Nr. 194, București, în parteneriat cu Teatrul Evreiesc de Stat, cu sprijinul Inspectoratul Școlar al Municipiului București organizează marți, 15 februarie, de la ora 10.00, evenimentul on-line ”Cu cărțile deschise...”, cu prilejul Zilei Naționale a Lecturii.

10
/02
/22

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București, sărbătorește Ziua Națională a Lecturii printr-o serie de activități online si offline. Astfel, la Palatul Parlamentului, scriitorul Petre Crăciun va susține un atelier de lectură pentru copii.

09
/02
/22

Pe 10 februarie, actorul Victor Rebengiuc împlinește 89 de ani. În rândurile care urmează, vă propunem o scurtă incursiune în biografia artistului care de-a lungul timpului a știut să se arate atât de generos pe scenă și atât de discret în afara ei. Din 2011, numele său se regăsește și pe Aleea Celebrităților din București, proiect inițiat de Teatrul Metropolis pentru a celebra valoarea artistică.

08
/02
/22

Premisa proiectului habits by Republica cultural, inițiat de Societatea Omului Sănătos, o serie de conversații despre impactul artei asupra psihicului și spiritului uman moderate de psihoterapeutul Gabriel Cicu (fondator al clinicii Color Mind din București) alături de patru artiști: scriitoarea Adela Greceanu, muzicianul Răzvan Popovici, coregrafa Judith State și pictorul Roman Tolici.