Bookfest Iasi îi reuneşte pe Larry Watts, Herta Müller şi Lucian Boia
https://www.ziarulmetropolis.ro/bookfest-iasi-ii-reuneste-pe-larry-watts-herta-muller-si-lucian-boia/

Herta Müller, Andrei Kurkov, Lucian Boia, Ioana Pârvulescu, Larry Watts, Emil Brumaru şi alte personalităţi de renume se vor întâlni cu cititorii la Bookfest Iaşi, în perioada 25 – 27 octombrie, la Sala Paşilor Pierduţi de la Universitatea ,,Al. I. Cuza”.

Un articol de Andrada Văsii|15 octombrie 2013

Herta Müller, Andrei Kurkov, Lucian Boia, Ioana Pârvulescu, Larry Watts, Emil Brumaru şi alte personalităţi de renume se vor întâlni cu cititorii la Bookfest Iasi, în perioada 25 – 27 octombrie, la Sala Paşilor Pierduţi de la Universitatea „Al. I. Cuza”.

La Salonul de Carte Bookfest Iaşi, cititorii vor avea ocazia să se întâlnească cu cele mai bune cărţi, la cele mai bune preţuri, dar şi cu unii dintre cei mai renumiţi autori ai momentului.

Aproximativ 30.000 de volume îi aşteaptă pe vizitatorii Bookfest Iasi, majoritatea cu reduceri de circa 50% faţă de preţul din librării, aduse de cele mai importante edituri din ţară – Humanitas, Polirom, Curtea Veche, Rao, Litera, Art, All, Corint, Nemira, Eikon, Trei, dar şi puternice edituri locale ca Gama, Doxologia şi Adenium.

Bookfest îi aşteaptă pe cititori să se întâlnească cu nume sonore de pe scena literară românească şi internaţională.

Editura Humanitas a pregătit o serie de evenimente pentru toate gusturile. Istoricul Lucian Boia vine pentru a prezenta ediţia de colecţie a volumului „Capcanele istoriei”, în compania lui Alexandru-Florin Platon, director al Centrului de Studii Europene din cadrul Universităţii Cuza.

Întâlniri inedite cu autorii, la Bookfest Iasi

Poetul Emil Brumaru îşi va prezenta la Bookfest Iasi volumul „Rezervaţia de îngeri”, iar Ioana Pârvulescu, laureata premiului Uniunii Europene pentru Literatură 2013, va lansa romanul „Viitorul începe luni”. Profesorul Ştefan Afloroaei, director al Centrului de Hermeneutică din cadrul Universităţii Cuza, le va vorbi cititorilor despre volumul său „Privind altfel lumea celor absurde”, proaspăt lansat la editura Humanitas.

Citiţi şi: Îngerii lui Emil Brumaru au venit la Humanitas

La 169 de ani de la naşterea lui Friedrich Nietzsche (15 octombrie 1844), editura Humanitas va prezenta la Bookfest Iasi noile apariţii din seria dedicată filosofului: „Ştiinţa voioasă”, „Filozofia în epoca tragică a grecilor” şi „Ecce Homo”. Evenimentul va fi susţinut de George Bondor, asistat de Ştefan Afloroaei, Liviu Antonesei şi Alexandru-Florin Platon.

Bookfest Iasi

Ioana Pârvulescu va prezenta la Bookfest Iasi romanul „Viitorul începe luni”

Istoricul Larry Watts vine la Bookfest Iasi ca să prezinte publicului cele două volume de succes despre perioada Războiului Rece, „Fereşte-mă, Doamne, de prieteni” şi „Cei din urmă vor fi cei dintâi”, apărute la editura Rao.

Rectorul Academiei Militare, generalul locotenent Theodor Frunzetti, se întoarce la Bookfest Iasi cu volumul „Mareşali ai României”, pe care l-a coordonat şi pe care editura îl lansează în premieră la Salonul de Carte Bookfest Iaşi.

Editura Nemira propune iubitorilor de lectură două lansări la Bookfest Iasi: „Richter 8.9″, romanul poliţist al lui Andrei Călăraş, şi monografia „Jung. Îndrăgostit de suflet”, de Lavinia Bârlogeanu.

Copiii vor avea şi ei parte de momente dedicate lor la Bookfest Iasi, unul dintre ele fiind pregătit de editura Curtea Veche, care va organiza un atelier de lectură pentru cei mici şi lansarea colecţiei „Cărţile Copilăriei”.

De asemenea, cinematograful de artă gratuit Bookfest îi aşteaptă pe cei interesaţi să vizioneze pelicule premiate la festivaluri internaţionale, precum „Poligamy” (2009, comedie, Ungaria), „Examenul” (2011, dramă, Ungaria) şi „Ungaria sălbatică” (2011, documentar, Ungaria).

Info:

Intrarea în cadrul salonului, cât şi la toate evenimentele care vor avea loc în perioada acestuia va fi gratuită. Programul zilnic va fi între orele 10.00 şi 20.00.

Salonul de Carte Bookfest Iasi se desfăşoară în cadrul Festivalului Internaţional de Literatură şi Traduceri Iaşi (FILIT).

Foto credit: Wikipedia şi Giani Oprina, scriitori prezenţi la Bookfest Iasi

 

08
/02
/22

Premisa proiectului habits by Republica cultural, inițiat de Societatea Omului Sănătos, o serie de conversații despre impactul artei asupra psihicului și spiritului uman moderate de psihoterapeutul Gabriel Cicu (fondator al clinicii Color Mind din București) alături de patru artiști: scriitoarea Adela Greceanu, muzicianul Răzvan Popovici, coregrafa Judith State și pictorul Roman Tolici.

08
/02
/22

Una dintre cele mai așteptate traduceri ale acestui început de an, Numele celălalt. Septologie I-II – primul roman în ediție românească al lui Jon Fosse, cel mai jucat dramaturg european în viață – se află de scurt timp în librăriile fizice și online din întreaga țară. Cartea a apărut în traducere din limba norvegiană, în cadrul colecției Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M.

08
/02
/22

În iarna și primăvara anului 2022, Editura Humanitas Fiction așază pe rafturile cititorilor săi peste 20 de titluri dintre cele mai frumoase ficțiuni din literaturile lumii, toate selectate de Denisa Comănescu: bestselleruri internaționale de neratat și apariții editoriale de excepție din colecția „Raftul Denisei“, proiecte de portofoliu și noi cărți din seriile de autori străini, precum și reeditări mult așteptate.

07
/02
/22

Editura Humanitas Fiction ne invită să descoperim cea mai nouă carte semnată de scriitoarea Isabel Allende. Lansat simultan în limbile spaniolă, engleză şi română pe 25 ianuarie 2022, romanul „Violeta” surprinde 100 de ani de istorie, din 1920, când gripa spaniolă ajunge pe continentul sud-american, până în 2020, când pandemia de Coronavirus răvăşeşte întreaga lume.

03
/02
/22

În toți și în toate există o parte întunecată, necunoscută, amenințătoare. Umbra fiecărui om și a fiecărui lucru atrage cu o forță magnetică scriitorii.

30
/01
/22

În proza scurtă rigoarea și libertatea se întâlnesc de multe ori în chip fericit. Uneori, reușita atinge cele mai înalte niveluri, iar literatura ajunge în noi teritorii și cucerește milioane de cititori. Este și cazul unor scriitori renumiți, de diverse origini, care au publicat proză scurtă, accesibilă și în limba română.

29
/01
/22

Apărut în limba română în colecția „Cărți cult” la Editura ART (traducere de Petre Solomon, 2021), romanul „Fahrenheit 451” de Ray Bradbury reuşeşte performanţa de a fi deopotrivă o capodoperă a literaturii universale, un clasic al genului şi un bestseller.