Brigitte Bardot, 83!
https://www.ziarulmetropolis.ro/brigitte-bardot-83/

Icoană absolută, Brigitte Bardot continuă să dezlănţuie pasiuni. Cu părul ei despletit, picioarele goale, hainele minimaliste, mimica bosumflată, atitudinile ei neglijente, latura sălbatică, sinceritatea, natura ei rebelă şi sexualitatea neînfrânată, Bardot a schimbat radical imaginea femeii. BB împlineşte, astăzi, 83 de ani!

Un articol de Petre Ivan|28 septembrie 2017

Brigitte Bardot va avea începând de astăzi, ziua în care își serbează cea de-a 83-a aniversare, o statuie de bronz în Saint-Tropez!

Statuia, cu o înălțime de 2,5 metri, este inspirată de benzile desenate ale ilustratorului italian Milo Manara, care a pictat-o pe tânăra Bardot, devenită o muză pentru artiști.

Numele actriței, Bardot, este asociat cu stațiunea franceză, după ce ea a ajutat la promovarea acestui loc prin filmul său „Și Dumnezeu a creat femeia“ din 1956. Pelicula a fist filmată la Saint-Tropez, pe vremea când acesta era încă un boem sat de pescari.

Milo Manara lucrand la statuia lui Brigitte Bardot

O fotografie poate fi un instantaneu al vieţii, capturat pentru eternitate, care nu va înceta niciodată să privească înapoi, să se uite la tine. – Brigitte Bardot

Brigitte Bardot și-a încheiat cariera artistică în anul 1973 și s-a retras în locuinţa sa de la periferia staţiunii, unde s-a dedicat activităţii de protecție a drepturilor animalelor.

Foto: Brigitte Bardot – facebook

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.

22
/04
/21

Pe lângă retrospectiva amplă Ulrike Ottinger, ediția a 14-a a festivalului One World România va cuprinde două focusuri pe colective cinematografice care s-au luptat cu armele specifice mediului pentru a sprijini cauza feministă, ambele învârtindu-se în jurul personalității lui Delphine Seyrig: Focus Delphine Seyrig și Focus Centrul Simone de Beauvoir.

21
/04
/21

CRONICĂ DE FILM Ar fi nedrept să nu i se recunoască regizoarei Chloé Zhao meritul pentru generozitatea faţă de marginali din spatele celui de-al treilea film al ei, „Nomadland” (2020), câştigător al Leului de Aur la Festivalul de la Veneţia şi favorit la Premiile Oscar.

20
/04
/21

Filme selecționate sau premiate în marile festivaluri ale anului trecut - Cannes, Veneția și San Sebastián - dar și noutăți absolute semnate de regizori precum Pedro Almodóvar sau François Ozon vor completa seria de surprize rezervate publicului TIFF, la cea de-a 20-a ediție.