Bucharest International Dance Film Festival, din 6 Noiembrie, la Cinemateca Union
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucharest-international-dance-film-festival-din-6-noiembrie-la-cinemateca-union/

În perioada 6-8 noiembrie, la Cinemateca Union, va avea loc prima ediţie a Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF), un eveniment dedicat producţiilor de dans realizate de coregrafi din întreaga lume. Festivalul va propune publicului familiarizarea cu diversitatea formelor de dans şi a abordărilor cinematografice contemporane.

Un articol de Petre Ivan|30 octombrie 2015

Programul primei ediții Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) include Competiția Internațională, documentare de scurt și lungmetraj, precum și o selecție a celor mai apreciate filme de dans din cadrul “Pool International Dance Film Festival” din Berlin. Proiecțiile sunt programate la Cinemateca Union.Bucharest International Dance Film Festival

Selecția filmelor Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) a fost realizată de coregrafa Simona Deaconescu, directorul artistic al colectivului Tangaj Dance, pasionată de proiecte culturale interdisciplinare în care dansul intră în dialog cu arta vizuală și tehnologia digitală.

Dintre cele 350 de aplicații din toată lumea, le-am selectat pe cele care văd mișcarea din altă perspectivă. Trăim cu un picior în viitor așa că rupem logica de ieri și ne bucurăm de un rollercoaster de senzații care curge în viteze diferite și ne învață să trăim cu mai puține cuvinte și mai multă acțiune. – Simona Deaconescu

54 de producții au fost incluse în Competiția Oficială a primei ediții.

Juriul Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) va fi format din Sarah Möller, directorul artistic al Pool International Dance Film Festival, alături de Andreea Căpitănescu (director artistic al 4Culture, WASP-Working Art Space and Production și eXplore festival) și Jevan Chowdhury (regizor de filme de dans, fondator al proiectului Moving Cities).

Premiile festivalului sunt: Cel mai original film (în valoare de 1000 de euro) și Cel mai promițător regizor (servicii de post-producție oferite de Colorgrade).

Foto: Bucharest International Dance Film Festival  – www.bidff.ro

03
/03
/23

Apreciatele productii „Aferim!", „Inimi cicatrizate" și „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari", semnate de unul dintre cele mai cunoscute nume ale cinematografiei româneşti, Radu Jude și scurtmetraje curajoase, semnate de tineri regizori, premiați pentru talentul lor, îi așteaptă pe telespectatorii TVR Cultural pe 4 martie, într-o nouă ediţie „Noaptea albă a filmului românesc".

02
/03
/23

La 35 de ani după lansarea primei părți și la doar 5 după ce a revenit în atenția tuturor cu partea a doua, „Moromeții 3” se filmează anul acesta în mai multe locații din țară.

01
/03
/23

Filmul „Proștii/ Fools”, producție cu participare românească, va fi lansat în cinematografele din România la sfârșitul acestei săptămâni, fiind distribuit de microMULTILATERAL. “Proștii” va rula în avanpremieră la București la Cinema Elvire Popesco în această seară de la ora 20:30.

28
/02
/23

„Visuali Italiane - Noua Cinematografie Italiană în România”, festivalul dedicat cinematografiei italiene, revine în această primăvară cu a doua ediție, care va avea loc la București, Cluj-Napoca și Timișoara.

23
/02
/23

CRONICĂ DE FILM Cu premiera mondială la Berlinale, filmul hibrid "Între revoluţii" (2023), de Vlad Petri, aduce împreună arhive din România şi Iran din perioada 1978-1990 şi imaginează un schimb de scrisori între două prietene din cele două ţări în acei ani.

17
/02
/23

Noile producții ale lui Lars Von Trier și Fatih Akin, filmele care au câștigat marile premii la festivalurile de la Veneția sau Locarno, dar și mult așteptatul Tár, cu Cate Blanchett în rolul principal, vor face parte din programul celei de a 22-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie 2023, Cluj-Napoca).

08
/02
/23

CRONICĂ DE FILM Alegoria nu e un gen cinematografic uşor. Mai ales când e vorba de una deopotrivă existenţială şi politică, aşa cum se vrea "Spiritele din Inisherin".