București, scena Festivalului Internațional de Teatru de Stradă
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucuresti-scena-festivalului-international-de-teatru-de-strada/

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti, ajuns la cea de-a noua ediţie, se va desfăşura între 1 şi 30 iulie, aducând în capitală 40 de reprezentaţii ale trupelor româneşti şi internaţionale, nouă ţări participante şi 300 sute de artişti care vor susţine reprezentaţii în 10 zone cheie.

Un articol de Liliana Matei|25 iunie 2017

Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București  „B-Fit in the Street!” organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB propune un program de spectacole de teatru de stradă, în fiecare weekend din luna iulie, de vineri până duminică, de la ora 19:00 până la ora 23:00 în următoarele zone din Capitală: Piața George Enescu, Piața Revoluției, Parcul Krețulescu, Calea Victoriei, Piațeta Odeon, Piața Universității, Piața Constituției, Parcul Unirii, Bulevardul Unirii și Centrul Istoric.

Astfel, în timpul zilei, străzile vor fi împânzite de spectacole itinerante ale artiștilor pe catalige, performance-uri participative, spectacole de magie și street dance, statui vivante, personaje supradimensionate și parade de culoare, dans și muzică. Reprezentațiile de seară animă peisajul bucureștean cu acrobați care dansează pe calcane luminate de proiecții 2D sau suspendați deasupra orașului, cu spectacole de lumină, jonglerii cu foc, personaje gigantice luminoase, reprezentații de tango, atmosferă de cabaret și costume spectaculoase.

Deschiderea Festivalului Internațional de Teatru de Stradă București – B-Fit in the Street! va avea  loc sâmbătă, 1 iulie, începând cu ora 18:00 și va fi marcată prin trei momente spectaculoase semnate de companii internaționale de teatru urban.

Primul spectacol va avea loc în parcul Unirii și va consta în reprezentații ale unor artiști pe catalige, mascote și acrobați pe cabluri elastice. Pentru al doilea moment al serii, „creaturi” cyborg gigantice, acrobați, artiști în costume spectaculoase și muzicieni îi invită pe trecători să se alăture paradei care pornește din Parcul Unirii la ora 19:00 și ajunge în Piața Constituției. Punctul culminant al serii începe la ora 20:00, în Piața Constituției, care devine, pentru două ore, scena unor spectacole de excepție. Producția italiană OSA va încânta publicul cu o alegorie de dans, muzică și culoare, pusă în scenă de artiști suspendați de o piramidă înaltă de 20 de metri. Spectacolul francez Microcosmos aduce în mijlocul mulțimii personaje gigant, populate de muzicieni și acrobați. Seara se încheie cu spectacolul artiștilor de la compania Kitonb – Carillon 3.1, care transformă Piața Constituției într-un decor fantastic de proiecții de lumini, efecte speciale, dansuri acrobatice și numere de circ.

07
/01
/15

Teatrele de pe Broadway, New York, au înregistrat cel mai mare număr de spectatori şi cele mai mari încasări din istorie în 2014, când 13,1 milioane de persoane au asistat la spectacolele de pe scena dramatică americană, generând vânzări de bilete de 1,36 miliarde de dolari.

07
/01
/15

Joi, 8 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Naţional Vasile Alecsandri din Iaşi va avea loc premiera spectacolului O SCRISOARE PIERDUTĂ de I.L. Caragiale. Din distribuţie: Petru Ciubotaru, Dionisie Vitcu, Irina Răduţu, Codreanu, Cosmin Maxim, Teodor Corban, Constantin Puşcaşu, Doru Aftanasiu, Călin Chirilă, Ionuţ Cornilă, Constantin Avădanei, Gelu Zaharia, Radu Homiceanu, Horia Veriveş şi Andreea Spătar.

07
/01
/15

Spectacolul „Happy End“, cu Raluca Aprodu și Tudor Aaron Istodor în rolurile principale se joacă la Godot Cafe-teatru. Regia spectacolului este semnată de Alexandru Bogdan, iar scenografia este creată de Silvana Bratu.

07
/01
/15

Luni, 5 ianuarie, la aniversarea a 54 de ani de la înființarea Teatrului de Comedie, a avut loc o dezbatere moderată de Cristina Modreanu și de Cătălin Șrefănescu, la care au luat cuvântul regizorii David Esrig și Lucian Giurchescu, actorii Marin Moraru și Sanda Toma, Radu Beligan, întemeietorul Teatrului de Comedie și actualul director al teatrului, George Mihăiță.

06
/01
/15

Există literatură care nu se cuvine povestită folosind convenționalul propozițiilor și frazelor. Există literatură pentru care cuvintele – cuvintele simple, unul lângă altul până la sfârșit – sunt îndeajuns. ”Crăiasa Zăpezii” (Polirom, 2014) de Michael Cunningham din înaltul acestei literaturi coboară.

06
/01
/15

Filmele propuse anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun film străin de România, Republica Moldova, Ungaria, Rusia, Turcia, Polonia, Italia, Belgia și Canada vor fi proiectate la Cinema Studio din București, între 9 și 15 ianuarie 2015, în săptămâna dinaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 87-a ediție a premiilor Academiei Americane de Film.

06
/01
/15

Poveștile pline de umor și tâlc din Humuleștiul de altădată revin pe scenă la început de Gerar în spectacolul „Amintiri din Copilărie”, una dintre cele mai recente producții ale Teatrului Ion Creangă – spectacol ce a deschis stagiunea 2014-2015, fiind recompensat de juriul internațional al Festivalului „100, 1.000, 1.000.000 de povești” cu Premiul „Cornel Todea” pentru cel mai bun spectacol, și care a marcat, totodată, debutul regizorului Peter Kerek în teatrul pentru copii.

06
/01
/15

Anul 2015 se anunţă a fi unul plin de evenimente pe scena muzicală din România, artişti internaţionali, îndrăgiţi de publicul român, urmând să concerteze în premieră la Bucureşti. André Rieu, Robbie Williams, Marc Anthony şi OneRepublic sunt doar câteva dintre numele mari anunţate până în prezent.