Cainele Japonez a avut premiera absolută la Festivalul de la San Sebastian
https://www.ziarulmetropolis.ro/cainele-japonez-a-avut-premiera-absoluta-la-festivalul-de-la-san-sebastian/

Câinele Japonez, debutul în lungmetraj al regizorului Tudor Cristian Jurgiu, a avut premiera absolută duminică seara în cadrul celei de-a 61-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian, Spania.

Un articol de Andrada Văsii|23 septembrie 2013

Cainele Japonez, debutul în lungmetraj al regizorului Tudor Cristian Jurgiu, a avut premiera absolută duminică seara în cadrul celei de-a 61-a ediţii a Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian, Spania. Producția a concurat în secțiunea competiţională New Directors. Organizat pentru prima oară în 1953, Festivalul de Film de la San Sebastian este un festival de clasa A, conform clasificărilor FIAPF și unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din lume. De-a lungul timpului, aici au fost difuzate în premieră filme precum Vertigo, în regia lui Alfred Hitchcock, Melinda and Melinda, de Woody Allen sau Star Wars.

Cainele Japonez – distribuţie de excepţie

Lungmetrajul lui Tudor Cristian Jurgiu spune povestea emoționantă a reconcilierii dintre un tată și fiul lui, plecat de ani mulți din țară. Filmul marchează revenirea lui Victor Rebengiuc într-un rol principal pe marele ecran. Alături de Rebengiuc, din distribuția filmului mai fac parte actorii Șerban Pavlu, Kana Hashimoto, Ioana Abur, Constantin Drăgănescu, Alexandrina Halic, Laurenţiu Lazăr.

Cainele Japonez

Cainele Japonez, cu Victor Rebengiuc (foto, stânga) debutul în lungmetraj al regizorului Tudor Cristian Jurgiu (foto, dreapta), a avut premiera absolută duminică seara în cadrul celei de-a 61-a editii a Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian, Spania.

Bătrânul Costache Moldu şi-a pierdut soţia, casa şi agoniseala de-o viaţă, în urma unei inundaţii. Întoarcerea neaşteptată a fiului său, Ticu, din Japonia, alături de soţie şi băiat, îi va pune pe amândoi în situația în care trebuie să reînveţe să comunice, să redevină o familie. Costache învaţă să devină un bunic adevărat pentru nepotul lui de 7 ani, iar Ticu repară greşelile trecutului. Un film delicat şi tandru despre reconciliere familială.

Cainele Japonez este o producție Libra Film, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, HBO România şi Programului MEDIA al Uniunii Europene.

Scenariul original al filmului este semnat de Ioan Antoci și a obţinut „Premiul Krzysztof Kieslowski” pentru cel mai bun scenariu din Europa Centrală şi de Est, în programul „ScriptEast 2009”. Înainte de această distincţie, Ioan Antoci a câştigat în anul 2008 și „Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lungmetraj”, la „Concursul Naţional de Scenarii” organizat de HBO România în parteneriat cu TIFF.

Tudor Giurgiu este producătorul filmului, Bogdan Crăciun este producător executiv, Andrei Butică este directorul de imagine, în timp ce montajul este realizat de Dragoş Apetri.

Citiţi şi: VIDEO Tudor Jurgiu, premiul al III-lea la Cannes, în secţiunea Cinéfondation Filmul este deja pre-cumpărat pentru distribuția internațională de compania germană M-Appeal și este deja selectat în compeția Festivalului Internațional de Film de la Varșovia, Arras IFF și Mumbai FF.

Info: În România, Cainele Japonez este distribuit de Transilvania Film și va avea premiera națională pe 18 octombrie.

Foto credit: Cainele Japonez

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

27
/08
/14

CRONICĂ DE FILM. „Camera groazei”, un film danez cu succes la publicul din țara sa, este un thriller care bifează corect, dar fără vervă și originalitate, mărcile genului. Filmul lui Mikkel Norgaard se păstrează într-o zonă mainstream și afișează o sfioșenie surprinzătoare, atât narativ, cât și vizual.

27
/08
/14

Formaţiile Fără Zahăr, Ţapinarii şi Timpuri Noi vor concerta, între 26 şi 28 septembrie, la Bucharest Comedy Week, urmând ca serile din Piaţa Enescu să se încheie cu o proiecţie de film, precum "Pantera roz", din 1963, şi "Unora le place jazz-ul", din 1959.

27
/08
/14

Programul MECEFF „7+1” va oferi publicului spectator o serie de producții din spațiul geografic central-european, în cadrul unor secţiuni necompetiţionale. Este vorba de filme realizate înainte de 1989, cu un puternic mesaj anti statul comunist și regizate de câțiva dintre cei mai mari regizori europeni ai secolului XX.

26
/08
/14

Comedia "#Selfie", de Cristina Iacob, a atins cifra de 90.703 spectatori şi încasări de 1.136.889 de lei, devenind astfel unul dintre cele mai de succes filme româneşti din ultimii ani.

26
/08
/14

Astăzi începe cea de-a cincea ediție a Divanului Degustătorilor de Film și Artă Culinară, ediție care este dedicată temei “Eroi și antieroi din Balcani”. Timp de șase zile, în perioada 26 – 31 august, în Port Cultural Cetate (jud. Dolj), în cadrul Divanului vor fi proiectate 63 de filme: 12 lungmetraje și 51 de scurtmetraje.

25
/08
/14

Comedia “America, venim!”, debutul în lungmetraj al regizorului Răzvan Săvescu, a cărei premieră va avea loc pe 19 septembrie, pune accentul pe întâmplările amuzante şi neprevăzute prin care trece trupa unui teatru de provincie ajuns la New York.

25
/08
/14

Actorul şi regizorul britanic Richard Attenborough, născut pe 29 august 1923, în Cambridge, Marea Britanie. s-a stins din viaţă duminică, la vârsta de 90 de ani. Attenborough a primit titlul de cavaler al Ordinului Marii Britanii în 1976 şi pe cel de baron în iunie 1993.

22
/08
/14

Jackie Chan, care va veni pentru prima dată în România pe 11 septembrie, pentru a deschide evenimentul Zilele Filmului Chinezesc, va fi numit de Casa Româno-Chineză ambasador cultural al relaţiilor româno-chineze, pentru a promova produsele culturale româneşti în ţara sa.

21
/08
/14

Occupation in 26 Pictures - povestea a trei prieteni (un croat, un sârb şi un evreu) cărora războiul le va oferi destine diferite – un film celebru pentru unele dintre cele mai violente şi pline de sex scene din cinematograful ex-iugoslav, va fi proiectat sâmbătă, 30 august, în închiderea Divanului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară.

20
/08
/14

Nici un actor român n-a cunoscut după al Doilea Război Mondial o asemenea popularitate uriaşă. N-a lansat un personaj, ca apoi, popularitatea să-i crească în rândul publicului, așa cum a fost Grigore Vasiliu care a devenit peste noapte şi “Birlic”; sau Amza Pellea care l-a zămislit pe “Nea Mărin”, cu mare succes la public.