”Călatoria fantastică a Maronei” face înconjurul celor mai importante festivaluri de film de animație din lume
https://www.ziarulmetropolis.ro/calatoria-fantastica-a-maronei-face-inconjurul-celor-mai-importante-festivaluri-de-film-de-animatie-din-lume/

După ce a fost inclus în competiţia oficială din cadrul celui mai prestigios festival de film de animaţie din lume, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Annecy, şi a încântat criticii de peste hotare, ”Călătoria fantastică a Maronei” cucereşte noi teritorii.

Un articol de Petre Ivan|24 septembrie 2019

Filmul, o co-producție România-Franța-Belgia, a pătruns în inimile celor care l-au văzut, impresionați nu numai de stilurile de animație îmbinate într-o manieră inedită, ci și de povestea captivantă a protagonistei.

O cățelușă, ce traversează familii, întâmplări și trăiește fericirea “invers ca la oamenii, ce vor mereu altceva decât ce au”. “Ei numesc asta a visa. Eu numesc asta a nu ști să fii fericit”, spune Marona și ne învață și pe noi acest lucru pe tot parcursul filmului: să trăim bucuria ca pe o magie ce transformă fiecare pas făcut în viață într-un câștig pentru inimă.

 „Cel de-al treilea lungmetraj de animație al regizoarei, premiată cu peste 35 de trofee internaționale, inclusiv Cristalul la Festivalul de Film de Animație de la Annecy, reușește, prin talent și versatilitate, să creeze o viziune ce acaparează, ce stârnește emoție și ajunge să străbată lumea, ca o confirmare a valorii și importanței filmului în peisajul producțiilor de gen.

După ce a câștigat mențiunea specială a juriului la „Le Festival européen du film fantastique de Strasbourg”, după ce  a ajuns în Zurich, la  Fantoche – International Animation Film Festival , filmul urmează să fie în competiție la Ottawa International Animation Festival (OIAF), cel mai mare festival de film de animație din America de Nord.

Poposește apoi la  Haifa IFF, CineEast Luxembourg, Animation is Film Los Angeles, Milano IFF. Ajunge apoi în Vancuver, la Spark Animation Film Festival. Nu lipsește nici de la Animatou Geneva, BIAF, Moscow Big Cartoon Festival.

„Călătoria fantastică a Maronei” va fi distribuit în America, Franța, Spania, China, Turcia, Polonia, însa prima oprire o face în România.

Pe 4 octombrie, povestea impresionantă a Maronei va poposi pentru prima dată în România și va deschide cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Animație Animest (4-13 octombrie, București).

Aventura cățelușei cu ochi mari și sinceri va rula pe marele ecran, în versiunea originală, în limba franceză, la Cinema City, în Afi Cotroceni.

De la ora 19:30, în prezența regizoarei Anca Damian, a co-producătorul francez Ron Dyens și a echipei filmului iar publicul de toate vârstele este invitat să cunoască fantastica călătorie pe care Marona o face, un labirint al întâmplărilor, al eșecurilor, al viselor, al trăirilor profunde. Tot din 4 octombrie filmul va intra în cinematografele din toată țara.

”Călătoria fantastică a Maronei” nu este doar un basm modern despre dragoste necondiționată și sacrificiu. Reprezintă de fapt, o lume ce-și dezvăluie misterul, farmecul, capcanele prin pasii pe care îi  face Marona cu fiece familie ce o traversează. Scenariul poveștii este semnat de Anghel Damian, după o idee a Ancăi Damian.

Vocile din varianta dublată a filmului au fost împrumutate de actorii: Olimpia Melinte, Marius Manole, Alexandru Potocean, Medeea Marinescu, Maya Burneci, Mariuca Enache, Petru Lupu, Virginia Rogin, Madalina Craiu, Anghel Damian, Alexandru Bogdan, Irina Antonie si Ilona Brezoianu.

Filmul este produs de Aparte Film, Sacrebleu Production și Minds Meet.

Foto: Călatoria fantastică a Maronei – facebook

20
/08
/14

Filmele scurte care au avut cel mai mare impact la public în 2013 și 2014 se reunesc sâmbătă, pe 30 august, la Teatrul de Vară Herăstrău. ShortsUP În Parc aduce sub cerul liber o colecție de scurtmetraje ce a strâns un număr record de emoții, aplauze și hohote de râs pe parcursul ultimilor doi ani.

19
/08
/14

Actriţa americană Diane Keaton va primi, în această toamnă, premiul Golden Icon pentru întreaga carieră, la cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Zurich, Elveţia (25 septembrie - 5 octombrie).

19
/08
/14

Prima ediţie a Festivalului de film inspiraţional din România, va avea loc în perioada 25-28 septembrie 2014, în Bucureşti, la Noul Cinematograf al Regizorului Român. Invitatul special al acestei prime ediţii este Maia Morgenstern.

18
/08
/14

Între 3 şi 12 octombrie, cel mai dinamic şi îndrăgit festival de film din Bucureşti se întoarce pentru cea de-a noua ediţie. În deschidere va rula animația The Boxtrolls, proiectat în premieră în Europa de Sud-Est.

18
/08
/14

Lungmetrajul "Remote Control", de Byamba Sakhya, a câştigat marele trofeu la cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care s-a desfăşurat între 12 şi 17 august, în Bucureşti, la arena Verde Stop şi Cinema Studio.

17
/08
/14

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Realizat într-o libertate mult mai mare pentru televiziunea iugoslavă în 1978, „Salonul nr. 6”, după scrierea omonimă a lui Anton Cehov, este denunţarea directă a sistemului totalitar pe care Lucian Pintilie nu a putut-o pune în practică în România.

15
/08
/14

Lungmetrajul "O vară de neuitat", de Lucian Pintilie, va fi proiectat la cea de-a cincea ediţie a Divanului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară, din localitatea Cetate din judeţul Dolj, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la realizarea coproducţiei româno-franceze. Regizorul filmului, unul dintre invitaţii speciali ai festivalului, va fi prezent la eveniment.

14
/08
/14

În această seară, de la ora 22.40, Ana Ularu va putea fi văzută, la Arena Verde Stop din Bucureşti, în scurtmetrajul L1-L5, în cadrul Festivalului de Film Anonimul (intrarea liberă).

14
/08
/14

Razvan Vasilescu s-a nascut pe 14 august 1954, la Ploiesti. Actor de film, teatru şi televiziune, Vasilescu s-a apucat de actorie după ce l-a vazut pe Jean Gabin la televizor: „Aveam vreo 7-8 ani, priveam la televizor si l-am vazut pe Jean Gabin. Si-atunci am zis: Vreau sa ma fac ca asta! Artist de cinema!"

14
/08
/14

Cainele japonez, debutul în regia de lungmetraj al lui Tudor Cristian Jurgiu, este propunerea României la ediţia din 2015 a premiilor Oscar, la categoria "cel mai bun film străin". „Este un film bun şi fără să fie premiat la Oscar”, glumeşte Victor Rebengiuc.

13
/08
/14

"Minuni/ Le meraviglie", filmul recompensat cu marele premiu al juriului la Festivalul de la Cannes 2014 şi în care rolul principal este interpretat de românca Alexandra Lungu, a deschis, marţi seară, Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul de la Bucureşti.