”Călatoria fantastică a Maronei” face înconjurul celor mai importante festivaluri de film de animație din lume
https://www.ziarulmetropolis.ro/calatoria-fantastica-a-maronei-face-inconjurul-celor-mai-importante-festivaluri-de-film-de-animatie-din-lume/

După ce a fost inclus în competiţia oficială din cadrul celui mai prestigios festival de film de animaţie din lume, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Annecy, şi a încântat criticii de peste hotare, ”Călătoria fantastică a Maronei” cucereşte noi teritorii.

Un articol de Petre Ivan|24 septembrie 2019

Filmul, o co-producție România-Franța-Belgia, a pătruns în inimile celor care l-au văzut, impresionați nu numai de stilurile de animație îmbinate într-o manieră inedită, ci și de povestea captivantă a protagonistei.

O cățelușă, ce traversează familii, întâmplări și trăiește fericirea “invers ca la oamenii, ce vor mereu altceva decât ce au”. “Ei numesc asta a visa. Eu numesc asta a nu ști să fii fericit”, spune Marona și ne învață și pe noi acest lucru pe tot parcursul filmului: să trăim bucuria ca pe o magie ce transformă fiecare pas făcut în viață într-un câștig pentru inimă.

 „Cel de-al treilea lungmetraj de animație al regizoarei, premiată cu peste 35 de trofee internaționale, inclusiv Cristalul la Festivalul de Film de Animație de la Annecy, reușește, prin talent și versatilitate, să creeze o viziune ce acaparează, ce stârnește emoție și ajunge să străbată lumea, ca o confirmare a valorii și importanței filmului în peisajul producțiilor de gen.

După ce a câștigat mențiunea specială a juriului la „Le Festival européen du film fantastique de Strasbourg”, după ce  a ajuns în Zurich, la  Fantoche – International Animation Film Festival , filmul urmează să fie în competiție la Ottawa International Animation Festival (OIAF), cel mai mare festival de film de animație din America de Nord.

Poposește apoi la  Haifa IFF, CineEast Luxembourg, Animation is Film Los Angeles, Milano IFF. Ajunge apoi în Vancuver, la Spark Animation Film Festival. Nu lipsește nici de la Animatou Geneva, BIAF, Moscow Big Cartoon Festival.

„Călătoria fantastică a Maronei” va fi distribuit în America, Franța, Spania, China, Turcia, Polonia, însa prima oprire o face în România.

Pe 4 octombrie, povestea impresionantă a Maronei va poposi pentru prima dată în România și va deschide cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Animație Animest (4-13 octombrie, București).

Aventura cățelușei cu ochi mari și sinceri va rula pe marele ecran, în versiunea originală, în limba franceză, la Cinema City, în Afi Cotroceni.

De la ora 19:30, în prezența regizoarei Anca Damian, a co-producătorul francez Ron Dyens și a echipei filmului iar publicul de toate vârstele este invitat să cunoască fantastica călătorie pe care Marona o face, un labirint al întâmplărilor, al eșecurilor, al viselor, al trăirilor profunde. Tot din 4 octombrie filmul va intra în cinematografele din toată țara.

”Călătoria fantastică a Maronei” nu este doar un basm modern despre dragoste necondiționată și sacrificiu. Reprezintă de fapt, o lume ce-și dezvăluie misterul, farmecul, capcanele prin pasii pe care îi  face Marona cu fiece familie ce o traversează. Scenariul poveștii este semnat de Anghel Damian, după o idee a Ancăi Damian.

Vocile din varianta dublată a filmului au fost împrumutate de actorii: Olimpia Melinte, Marius Manole, Alexandru Potocean, Medeea Marinescu, Maya Burneci, Mariuca Enache, Petru Lupu, Virginia Rogin, Madalina Craiu, Anghel Damian, Alexandru Bogdan, Irina Antonie si Ilona Brezoianu.

Filmul este produs de Aparte Film, Sacrebleu Production și Minds Meet.

Foto: Călatoria fantastică a Maronei – facebook

13
/08
/14

"Minuni/ Le meraviglie", filmul recompensat cu marele premiu al juriului la Festivalul de la Cannes 2014 şi în care rolul principal este interpretat de românca Alexandra Lungu, a deschis, marţi seară, Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul de la Bucureşti.

13
/08
/14

Când eram mai tânăr începusem să scriu o nuvelă în care toți oamenii care se sinucideau ajungeau în rai, unde însuși Bunul Dumnezeu îi întâmpina călduros și îi felicita, ca pe singurii care înțeleseseră cu adevărat calea. Luciditatea îi îndemna pe toți la decența gestului final.

12
/08
/14

Actorul american Robin Williams, cunoscut în special pentru rolurile sale din filmele "Mrs. Doubtfire" şi "Cercul poeţilor dispăruţi", a decedat la domiciliul său. Conform anunţului făcut de poliţie, se pare că este vorba despre o sinucidere.

11
/08
/14

La o lună de la finala Cupei Mondiale de fotbal, Transilvania Film aduce pe marile ecrane din România o comedie ce îmbină dragostea pentru sportul rege, conflictele familiale și umorul spaniol de calitate - Nuntă în ofsaid / La Gran Familia Española.

09
/08
/14

Filmul "Hoţul de cărţi/ The Book Thief", de Brian Percival, şi concertul The Flamenco Thief vor închide, duminică seară, Festivalul de Film Istoric de la Râşnov. Ediţia din 2014 a festivalului a marcat împlinirea a 100 de ani de la declanşarea Primului Război Mondial, 25 de ani de la Revoluţia din 1989 şi a 30 de ani de la Olimpiada de la Los Angeles, din 1984.

08
/08
/14

Am fost în Londra și am stat de vorbă cu actorii de top din superproducția hollywoodiană, precum și cu regizorul peliculei care a înregistrat un record de vânzări în luna august, atât în Statele Unite ale Americii, cât și în Europa.

08
/08
/14

Rapid Response Corpse 2: Nuclear Threat, cel mai de succes film bulgăresc al anului 2014, va fi prezentat în deschiderea celei de-a cincea ediţii a Divanului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară, care va avea loc în perioada 26 – 31 august în Portul Cultural Cetate şi care va fi dedicată temei „Eroi şi antieroi din Balcani”.

06
/08
/14

Regizorul James Cameron a prezentat la New York documentarul "Deepsea Challenge", un film despre scufundarea cineastului în Oceanul Pacific, care i-a permis acestuia să devină primul om din lume care a explorat de unul singur locul cu cea mai mare adâncime din scoarţa terestră, Groapa Marianelor.