Călăuza, prima aplicație de mobil dedicată filmelor de autor
https://www.ziarulmetropolis.ro/calauza-prima-aplicatie-de-mobil-dedicata-filmelor-de-autor/

Asociaţia Culturală Metropolis, în parteneriat cu Ministerul Culturii, a lansat Călăuza, prima aplicaţie de mobil dedicată filmelor de autor şi adresată publicului cinefil. Aplicaţia poate fi descărcată pe telefoanele mobile şi reprezintă o platformă pusă la dispoziţia organizatorilor de festivaluri şi distribuitorilor de film independent, un instrument care adună într-un singur loc filmul de artă ce poate fi urmărit în România, atât în cinematografe, cât şi în spaţiile alternative.

Un articol de Petre Ivan|22 noiembrie 2016

Călăuza este singura aplicație de acest fel disponibilă în România și își propune să promoveze filmele de bună calitate şi cele mai importante evenimente din industria cinematografică (festivaluri, dezbateri, conferinţe).

Utilizatorii vor primi informaţii despre programul cinematografelor de artă, despre proiecţii de film în spaţii neconvenţionale.

Aplicaţia va avea un caracter interactiv: utilizatorii vor putea contribui cu voturi şi alte tipuri de feedback, vor avea loc concursuri care să stimuleze utilizarea acestei aplicaţii, utilizatorii îşi vor putea rezerva locuri la evenimente.

Realizatorii de film şi organizatorii de evenimente vor putea monitoriza reacţia publicului la proiectele lor.

Aplicaţia promovează filme de bună calitate ce tocmai ies din festivaluri, astfel încât distribuitorii din România să fie motivaţi să le ofere publicului. Acest proiect oferă o vizibilitate crescută cinematografiei de calitate, efectul imediat fiind reorientarea opţiunilor distribuitorilor şi a exploatanţilor către cinematografia de calitate. Cred că, pentru a putea crește un public pentru filmele de autor, este nevoie de un efort comun pe care distribuitorii de film și organizatorii de festivaluri să-l facă. Am creat această aplicație ca un prim pas în această colaborare. (Asociația Culturală Metropolis).

Aplicaţia este gratuită și momentan, conține programele KINOdiseea Cluj și Pitești. Organizatorii de evenimente și distribuitorii de film de autor sunt invitați să-și încarce informațiile pe Călăuza.

Foto: Călăuza – Asociația Culturală Metropolis

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.