Călin Grigoriu Trio susţine Kilimanjaro Challenge printr-un concert în luna februarie
https://www.ziarulmetropolis.ro/calin-grigoriu-trio-sustine-kilimanjaro-challenge-printr-un-concert-in-luna-februarie/

Vineri 19 februarie 2016 începând cu ora 19.30 Călin Grigoriu Trio susţine la sala de concerte a Cercului Militar Naţional concertul caritabil extraordinar „Africa se poate hrăni singură”.

Un articol de Petre Ivan|28 Ianuarie 2016

Concertul şi ascensiunea a doi voluntari români pe Kilimanjaro reprezintă, în România, principalele forme de strângere de fonduri pentru susţinerea proiectelor fundaţiei Send a Cow, în demersul ei de a eradica foametea în Africa. Cei doi voluntari sunt Paula Muntean şi Andrei Baicu, singurii participanţi din Europa Continentală în acest proiect internaţional.

Mă bucur că ne putem implica în acest proiect şi putem ajuta oamenii aflaţi în dificultate. Paula şi Andrei vor avea de susţinut proba fizică, pe cel mai înalt munte din Africa, timp de 7 zile, iar noi vom face tot ce putem astfel ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulţi oameni”, spune Călin Grigoriu.  „Ne-am gândit la contextul global al întregului proiect şi am ales pentru acest concert stilul world contemporary music în care inserăm compoziţii de muzică clasică”, mai adaugă artistul.

Fundaţia Send a Cow implementează proiecte pentru educarea populaţiei sărace din Africa în creşterea animalelor şi folosirea responsabilă a pământului. În 2015, organizaţia a ajutat mai mult de 120.000 de oameni să devină fermieri, ridicând la 1 milion numărul celor susţinuţi în cei 25 de ani de când a fost înfiinţată. Preşedintele fundaţiei Send a Cow este Alteţa Sa Regală, Prinţul de Wales.

Cauza caritabilă se bucură şi de susţinerea artiştilor plastici profesionişti din Iaşi şi Bucureşti, membrii în Uniunea Artiştilor Plastici, şi a micilor artişti în devenire de la Şcoala şi Grădiniţa Atelier nr 1 din Iaşi, care au donat lucrări pentru ajutorarea semenilor lor din Africa. Lucrările vor fi prezentate si licitate pe pagina de Facebook a voluntarilor şi în expoziţia de la concert, câştigătorii urmând a intra în posesia lor la finalul expoziţiei din seara concertului.

Send a Cow_1. Credits Send a Cow

„Îmi plac provocările iar strângerea de fonduri şi ascensiunea pe Kilimanjaro reprezintă o provocare pentru oricine. Cu toţii avem sentimente de compasiune pentru semenii noştri mai puţin norocoşi dar asta nu e suficient. O acţiune oricât de mică valorează mai mult decât 1000 de gânduri bune” spune Andrei Baicu.

Susţinerea proiectelor derulate de fundaţia Send a Cow se face prin donaţiile obţinute în schimbul invitaţiilor la concert, din licitarea lucrărilor de artă şi din sponsorizări.

Accesul la concert se face în baza invitaţiilor primite de la organizatori. Donaţia recomandată este de 100 lei, iar invitaţia este pentru o persoană. Invitaţiile pot fi obţinute de la Paula Muntean paula.muntean@genusplc.com şi Andrei Baicu vbaicu01@yahoo.com.

Send a Cow este o organizaţie caritabilă internaţională cu sediul în Regatul Unit, infiinţată de un grup de fermieri britanici în urmă cu 25 de ani. Pe atunci, limita de lapte impusă de Uniunea Europeană forţa fermierii să îşi trimită vacile de lapte la abator, iar în acelaşi timp Uganda şi alte ţări africane lansau apeluri internaţionale prin care cereau lapte. Ca urmare, acest grup de fermieri a decis să lanseze un proiect care urma să devină o acţiune caritabilă inovativă şi practică.

Astăzi, Send a Cow lucrează în 7 ţări africane şi sunt recunoscuţi pentru efectele transformative ale muncii lor. Send a Cow respectă în continuare principiile stabilite la înfiinţare: fermieri care lucrează cu fermieri, vorbind aceeaşi limbă, învăţând împreună cum să se hrănească folosind pământul. Organizaţia oferă instruire, furaje, seminţe şi suport continuu, ajutând familiile să folosească cât de mult este posibil  pământul şi resursele pe care le au deja. În schimbul ajutorului primit, fiecare familie donează prima văcuţa unei alte familii sărace, care la rândul ei va face acelaşi lucru şi tot aşa.

În 2015 organizaţia a ajutat mai mult de 120.000 de oameni să devină fermieri responsabili, ridicând la 1 milion  numărul celor susţinuţi în cei 25 de ani de când a fost înfiinţată.

http://www.sendacow.org/

 Despre Călin Grigoriu Trio

Călin Grigoriu este chitarist, compozitor şi aranjor. Absolvent al Conservatorului de Muzică din Bucureşti, clasa chitară, şi al unui master în muzică de cameră la clasa compozitorului Şerban Nichifor este considerat în prezent unul dintre cei mai buni chitarişti din ţară. Descoperă primele sonorităţi la chitară la 7 ani, apoi dobândeşte treptat cunoştinţe muzicale solide pe care le perfecţionează în cadrul conservatorului. S-a remarcat prin fuziunea dintre muzica cultă-clasică şi genurile moderne rock-pop-jazz. Această abordare stilistică variată  îi permite intrarea în zona muzicii de film, teatru şi musical. Chitarist virtuoz a avut apariţii memorabile la concerte Mozart-Rocks şi două turnee internaţionale cu celebrul chitarist american Steve Vai. În ultimii ani, în afara numeroaselor apariţii personale, iese în evidenţă şi prin compoziţiile pentru teatru în zona musical. În 2016, trei musicaluri ce-i poartă semnatura se joacă în Bucureşti.

Împreună cu Călina Epuran, la violoncel, şi Cezar Cazanoi, la flaut, formează Călin Grigoriu Trio, din anul 2012, şi participă la concerte şi festivaluri în întreaga ţară, încântând audienţa cu stilul lor eclectic- world contemporary.

Cezar Cazanoi este flautist şi multi instrumentist, aranjor şi compozitor. A preluat tradiţia muzicală din familie şi a experimentat de mic instrumente de suflat în general şi apoi flautul în special, intrument care l-a consacrat devenind astăzi unul dintre cei mai apreciati flautişti din ţară şi din Europa. După absolvirea Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Cezar Cazanoi devine unul din cei mai experimentaţi aranjori şi lideri de orchestră. În prezent, vorbim de zeci de proiecte, aranjamente şi concerte, cu precădere în zona folclorică. Recent, a fost invitat la Paris de către compozitorul român Vladimir Cosma, pentru a susţine o serie de concerte cu muzica maestrului.

Calina Epuran este actriţă, violoncelistă şi artistă independentă. Studiază muzica şi violoncelul de la 6 ani, iar după absolvirea liceului de muzica George Enescu este admisă la Conservator şi la UNATC, simultan. Alege însă arta teatrală ca disciplină zilnică absolvind la clasa lui Florin Zamfirescu. În prezent este studentă în anul II la master, clasa Prof. Univ. Dr. Gelu Colceag. Cu o muzicalitate deosebita, dizolvă graniţa dintre cele două arte, performând ca poliinstrumentistă şi un actor remarcabil. În ultimii ani s-a remarcat prin spectacole de musical şi teatru.

16
/10
/19

„Turandot“ de Puccini continuă să fie unul dintre cele mai mari succese de operă ale regizorului Andrei Şerban. Montat iniţial pentru Los Angeles Olympic Arts Festival, „Turandot“ a avut premiera în 1984 la Royal Opera şi Covent Garden, cu o distribuţie excepţională.

15
/10
/19

Noul album byron, ce va fi lansat în București pe 9 noiembrie la Arenele Romane, este un album despre noi, despre România, dedicat n o u ă . "Nouă" – un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață.

15
/10
/19

Joi, 17 și vineri, 18 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu", condusă de Alexander Walker, va avea în program oratoriul Visul lui Gerontius de Edward Elgar. Soliști invitați sunt tenorul Oliver Johnston, mezzosoprana Aura Twarowska și basul Marius Boloș , iar Corul Filarmonicii „George Enescu“ va fi condus de maestrul Iosif Ion Prunner. Concertul este realizat cu sprijinul Societății Elgar din Marea Britanie.

09
/10
/19

Celebra companie Béjart Ballet se întoarce la București cu un spectacol în premieră, iar două reprezentații de balet contemporan vor avea lor pe 12 și pe 13 octombrie, la Sala Palatului, „Tous les hommes presque toujours s’imaginent” și „7 Danses Grecques”. În spectacol vor evolua și două balerine românce, Oana Cojocaru și Bianca Stoicheciu.

03
/10
/19

O nouă colecție de toamnă, nu doar pentru garderobă, dar și pentru gusturi muzicale: violonistul Răzvan Stoica, pianista Andreea Stoica și Kamerata Stradivarius susțin un concert extraordinar pe scena din Main Square ParkLake, sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 19.00, la propunerea Radio România Muzical.

03
/10
/19

La început de octombrie, emisiunea „Garantat 100%” de la TVR 1 împlineşte 20 de ani. Realizatorul ei, Cătălin Ştefănescu, vine să-şi întâlnească telespectatorii cu ediţii în premieră, într-un decor complet nou, modern şi primitor în acelaşi timp. Noul Garantat 100% începe duminică, 6 octombrie, cu un dialog plin de substanţă cu psihoterapeuta Esther Perel.

01
/10
/19

Într-un an în care a dirijat concerte în întreaga Europă și a putut fi urmărit pe unele dintre cele mai importante scene ale Europei precum Konzerthaus Berlin sau ElbPhilharmonie Hamburg sau într-un inedit turneu în ţările balcanice cu Orchestra Romănă de Tineret și lista ar putea continua, Cristian Mandeal revine în seara de 4 octombrie la pupitrul orchestrei Filarmonicii din Belgrad. Avându-l ca solist pe pianistul Alexandar Modzar, concertul va avea în program Beethoven - Concertul de pian şi orchestră nr. 4 și Prokofiev - Simfonia a VII-a.

30
/09
/19

Opera Națională București deschide Stagiunea 2019-2020 cu  premiera spectacolului „Samson și Dalila” de Camille Saint-Saëns. Regia poartă semnătura lui Giandomenico Vaccari, coregrafia a fost realizată de către Davide Bombana, iar decorul și costumele de către Andreea Koch. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

28
/09
/19

Fundaţia Calea Victoriei te invită pe 7 octombrie, ora 19.00, la un concert călătorie între Orient şi Occident, ce va avea loc în Sala de Spectacole a Cercului Militar Național. Evenimentul marchează închiderea proiectului Laboratorul Schimbării și e o ocazie rară de a asculta live muzică veche și muzică etnică.

27
/09
/19

În deschiderea stagiunii simfonice 2019-2020  a Filarmonicii „George Enescu”, care va avea loc, joi și vineri, 3 și 4 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Ateneul Român, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru, concertmaistru al Orchestrei Regale Concergebouw.

26
/09
/19

Octombrie este una dintre lunile preferate ale iubitorilor de literatură, de film, de teatru și, de ce nu, de festivaluri. Iată ce ne atrage atenția în mod special dintre spectaculoasele evenimente ale lunii!

25
/09
/19

Ediția 2019 a Festivalului Internațional George Enescu - “…le rendez-vous de la planète musicale” - s-a încheiat în acordurile Simfoniei nr.1, de Ceaikovski, cu viziunea copleșitoare a Orchestrei Regale Concertgebow din Amsterdam. Melomanii au petrecut aproape 200 de ore imersați în muzică interpretată la cel mai înalt nivel internațional.

Page 1 of 13812345...102030...Last »