Călin Grigoriu Trio susţine Kilimanjaro Challenge printr-un concert în luna februarie
https://www.ziarulmetropolis.ro/calin-grigoriu-trio-sustine-kilimanjaro-challenge-printr-un-concert-in-luna-februarie/

Vineri 19 februarie 2016 începând cu ora 19.30 Călin Grigoriu Trio susţine la sala de concerte a Cercului Militar Naţional concertul caritabil extraordinar „Africa se poate hrăni singură”.

Un articol de Petre Ivan|28 Ianuarie 2016

Concertul şi ascensiunea a doi voluntari români pe Kilimanjaro reprezintă, în România, principalele forme de strângere de fonduri pentru susţinerea proiectelor fundaţiei Send a Cow, în demersul ei de a eradica foametea în Africa. Cei doi voluntari sunt Paula Muntean şi Andrei Baicu, singurii participanţi din Europa Continentală în acest proiect internaţional.

Mă bucur că ne putem implica în acest proiect şi putem ajuta oamenii aflaţi în dificultate. Paula şi Andrei vor avea de susţinut proba fizică, pe cel mai înalt munte din Africa, timp de 7 zile, iar noi vom face tot ce putem astfel ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulţi oameni”, spune Călin Grigoriu.  „Ne-am gândit la contextul global al întregului proiect şi am ales pentru acest concert stilul world contemporary music în care inserăm compoziţii de muzică clasică”, mai adaugă artistul.

Fundaţia Send a Cow implementează proiecte pentru educarea populaţiei sărace din Africa în creşterea animalelor şi folosirea responsabilă a pământului. În 2015, organizaţia a ajutat mai mult de 120.000 de oameni să devină fermieri, ridicând la 1 milion numărul celor susţinuţi în cei 25 de ani de când a fost înfiinţată. Preşedintele fundaţiei Send a Cow este Alteţa Sa Regală, Prinţul de Wales.

Cauza caritabilă se bucură şi de susţinerea artiştilor plastici profesionişti din Iaşi şi Bucureşti, membrii în Uniunea Artiştilor Plastici, şi a micilor artişti în devenire de la Şcoala şi Grădiniţa Atelier nr 1 din Iaşi, care au donat lucrări pentru ajutorarea semenilor lor din Africa. Lucrările vor fi prezentate si licitate pe pagina de Facebook a voluntarilor şi în expoziţia de la concert, câştigătorii urmând a intra în posesia lor la finalul expoziţiei din seara concertului.

Send a Cow_1. Credits Send a Cow

„Îmi plac provocările iar strângerea de fonduri şi ascensiunea pe Kilimanjaro reprezintă o provocare pentru oricine. Cu toţii avem sentimente de compasiune pentru semenii noştri mai puţin norocoşi dar asta nu e suficient. O acţiune oricât de mică valorează mai mult decât 1000 de gânduri bune” spune Andrei Baicu.

Susţinerea proiectelor derulate de fundaţia Send a Cow se face prin donaţiile obţinute în schimbul invitaţiilor la concert, din licitarea lucrărilor de artă şi din sponsorizări.

Accesul la concert se face în baza invitaţiilor primite de la organizatori. Donaţia recomandată este de 100 lei, iar invitaţia este pentru o persoană. Invitaţiile pot fi obţinute de la Paula Muntean paula.muntean@genusplc.com şi Andrei Baicu vbaicu01@yahoo.com.

Send a Cow este o organizaţie caritabilă internaţională cu sediul în Regatul Unit, infiinţată de un grup de fermieri britanici în urmă cu 25 de ani. Pe atunci, limita de lapte impusă de Uniunea Europeană forţa fermierii să îşi trimită vacile de lapte la abator, iar în acelaşi timp Uganda şi alte ţări africane lansau apeluri internaţionale prin care cereau lapte. Ca urmare, acest grup de fermieri a decis să lanseze un proiect care urma să devină o acţiune caritabilă inovativă şi practică.

Astăzi, Send a Cow lucrează în 7 ţări africane şi sunt recunoscuţi pentru efectele transformative ale muncii lor. Send a Cow respectă în continuare principiile stabilite la înfiinţare: fermieri care lucrează cu fermieri, vorbind aceeaşi limbă, învăţând împreună cum să se hrănească folosind pământul. Organizaţia oferă instruire, furaje, seminţe şi suport continuu, ajutând familiile să folosească cât de mult este posibil  pământul şi resursele pe care le au deja. În schimbul ajutorului primit, fiecare familie donează prima văcuţa unei alte familii sărace, care la rândul ei va face acelaşi lucru şi tot aşa.

În 2015 organizaţia a ajutat mai mult de 120.000 de oameni să devină fermieri responsabili, ridicând la 1 milion  numărul celor susţinuţi în cei 25 de ani de când a fost înfiinţată.

http://www.sendacow.org/

 Despre Călin Grigoriu Trio

Călin Grigoriu este chitarist, compozitor şi aranjor. Absolvent al Conservatorului de Muzică din Bucureşti, clasa chitară, şi al unui master în muzică de cameră la clasa compozitorului Şerban Nichifor este considerat în prezent unul dintre cei mai buni chitarişti din ţară. Descoperă primele sonorităţi la chitară la 7 ani, apoi dobândeşte treptat cunoştinţe muzicale solide pe care le perfecţionează în cadrul conservatorului. S-a remarcat prin fuziunea dintre muzica cultă-clasică şi genurile moderne rock-pop-jazz. Această abordare stilistică variată  îi permite intrarea în zona muzicii de film, teatru şi musical. Chitarist virtuoz a avut apariţii memorabile la concerte Mozart-Rocks şi două turnee internaţionale cu celebrul chitarist american Steve Vai. În ultimii ani, în afara numeroaselor apariţii personale, iese în evidenţă şi prin compoziţiile pentru teatru în zona musical. În 2016, trei musicaluri ce-i poartă semnatura se joacă în Bucureşti.

Împreună cu Călina Epuran, la violoncel, şi Cezar Cazanoi, la flaut, formează Călin Grigoriu Trio, din anul 2012, şi participă la concerte şi festivaluri în întreaga ţară, încântând audienţa cu stilul lor eclectic- world contemporary.

Cezar Cazanoi este flautist şi multi instrumentist, aranjor şi compozitor. A preluat tradiţia muzicală din familie şi a experimentat de mic instrumente de suflat în general şi apoi flautul în special, intrument care l-a consacrat devenind astăzi unul dintre cei mai apreciati flautişti din ţară şi din Europa. După absolvirea Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Cezar Cazanoi devine unul din cei mai experimentaţi aranjori şi lideri de orchestră. În prezent, vorbim de zeci de proiecte, aranjamente şi concerte, cu precădere în zona folclorică. Recent, a fost invitat la Paris de către compozitorul român Vladimir Cosma, pentru a susţine o serie de concerte cu muzica maestrului.

Calina Epuran este actriţă, violoncelistă şi artistă independentă. Studiază muzica şi violoncelul de la 6 ani, iar după absolvirea liceului de muzica George Enescu este admisă la Conservator şi la UNATC, simultan. Alege însă arta teatrală ca disciplină zilnică absolvind la clasa lui Florin Zamfirescu. În prezent este studentă în anul II la master, clasa Prof. Univ. Dr. Gelu Colceag. Cu o muzicalitate deosebita, dizolvă graniţa dintre cele două arte, performând ca poliinstrumentistă şi un actor remarcabil. În ultimii ani s-a remarcat prin spectacole de musical şi teatru.

22
/04
/19

Opera Națională București prezintă joi, 25 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni - Ruggiero Leoncavallo.  Regia poartă semnătura lui Ion Caramitru, scenografia a fost creată de Viorica Petrovici, iar conceptul light design-ului îi aparține lui Chris Jaeger. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

20
/04
/19

Cea de-a VII-a ediție a SoNoRo Conac se lansează în cadrul Sezonului România-Franța și anunță un program „À la française”!

19
/04
/19

În Joia Mare (25 aprilie – 19.00), în așteptarea sărbătorii Paștelui, Orchestra Națională Radio vă propune unul dintre cele mai cunoscute recviemuri  - dintre cele peste 2000 compuse vreodată! - Recviemul German semnat de Brahms, lucrare a cărei premieră absolută a avut loc în 1868, în Vinerea Mare, la Catedrala din Bremen, cu Brahms însuși ca dirijor.

18
/04
/19

Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângă evenimentele care se desfășoară timp de 23 de zile la București.

09
/04
/19

Documentarul „Pavarotti: Genius Is Forever”, realizat de cineastul Ron Howard (Oscar pentru „A Beautiful Mind”), va fi lansat în cinematografe pe 7 iunie. Trailerul oficial, lansat astăzi (marţi), prezintă scurte secvențe din interviuri, înregistrări din concerte şi imagini din arhiva familiei.

08
/04
/19

Ați ascultat vreodată un concert de harpă ? Vă place muzica inspirată de ritmurile pline de ”foc” ale Spaniei și ale Americii Latine? Pentru ambele întrebări răspunsul se află într-un concert de neratat pe care îl propune vineri, 12 aprilie (19.00), la Sala Radio, Orchestra Națională Radio și doi invitați speciali: MARIA BÎLDEA – care a fost aplaudată timp de peste 20 de ani alături de Orchestra Națională a Radioteleviziunii din Grecia și dirijorul grec ANASTASIOS SYMEONIDIS, director artistic al aceluiași ansamblu.

08
/04
/19

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 13 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia și coregrafia poartă semnătura lui Vasily Medvedev și Stanislav Fečo, decorul, costumele și light design-ul sunt realizate de Pavol Juráš. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu.

05
/04
/19

"Ei râd de mine pentru că sunt diferit. Eu râd de ei pentru că sunt toţi la fel."- Kurt Cobain, de la a cărui moarte se împlinesc, astăzi, 25 de ani.  Deși a trăit dor 27 de ani, Cobain a rămas în istoria muzicii drept unul dintre cei mai reprezentativi creatori, vocalişti şi chitarişti ai rockului alternativ.

04
/04
/19

Festivalul Internațional George Enescu și Muzeul Municipiului București (MMB) anunță lansarea parteneriatului care are ca principal obiectiv să extindă interacțiunea dintreFestival șioraș și să diversifice experiența festivalieră pentru publicul festivalului și cel bucureștean, deopotrivă.

Page 1 of 13012345...102030...Last »