Camera 0001 – un spectacol fără culise
https://www.ziarulmetropolis.ro/camera-0001-un-spectacol-fara-culise/

După o premieră furtunoasă la început de lună, Camera 0001|FABRICA DE VISE revine cu două reprezentaţii sâmbătă şi duminică, pe 26 şi 27 octombrie, de la ora 20.00 la Centrul Naţional al Dansului, Sala Stere Popescu (Bd. Mărăşeşti 80-82).

Un articol de Andrada Văsii|23 octombrie 2013

După o premieră furtunoasă la început de lună, Camera 0001|FABRICA DE VISE revine cu două reprezentaţii sâmbătă şi duminică, pe 26 şi 27 octombrie, de la ora 20.00, la Centrul Naţional al Dansului, Sala Stere Popescu (Bd. Mărăşeşti 80-82).

Proiectul este un laborator interdisciplinar care implică dans, videografică și muzică electronică într-un spectacol fără culise.

Camera 0001 a apărut în urma unui laborator de cercetare realizat la Centrul Naţional al Dansului de coregraful Simona Deaconescu, alături de alți artiști.

Un spectacol complet, la Camera 0001

Maria Comandaşu nota pentru postmodern.ro: „Fericirea și-a schimbat domiciliul – nu mai e de găsit în Strada Speranţei, la parter. Poate stătea acolo doar cu viză de flotant sau poate așa e ea, nestatornică. În Camera 0001[ …] fericirea își alege singură rolurile. Prinși într-un miraj al propriilor iluzii, dansatorii oscilează constant între vis și realitate, călcând adesea în «pătratul fericirii», bucată a unui șotron imaginar în care cercurile și toate recurenţele au fost anihilate. Tot ce a rămas e liniar, cursiv și singurele sinusoide aparţin trupurilor mercenare.”

Conform Mariei  Comandaşu, la Camera 0001, dansatorii acoperă spaţiul, îl înţeleg, îl cuceresc prin mișcare și energia se transmite în public, iar trupurile dansatorilor respiră eliberate ca dintr-un coșmar.

Camera 0001

Imagine din spectacolul Camera 0001

Camera 0001 are mulți muncitori mici, dar care trișează din când în când și introduc, în lotul zilnic, visul lor cel mai intim. Proiectul este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, derulat în cadrul programului curatorial Cartierul de Dans al Asociaţiei Secţia de Coregrafie, în parteneriat cu Centrul Naţional al Dansului București

Info:

Biletele se pun în vânzare cu o oră înainte de începerea spectacolelor. Preţul unui bilet este de 20 lei.

Foto credit: Camera 0001

31
/07
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari, cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, va găzdui, în premieră, un pavilion dedicat exclusiv artei secolului XXI: Pavilionul Supercontemporan. „Young Blood. Arta timpului tău”, curatoriat de Mihai Zgondoiu. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

28
/07
/19

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Strada Armenească are loc anul acesta între 2 și 4 august și aduce în inima Cartierului Armenesc din București o serie de evenimente pentru întreaga familie. Expoziții și workshopuri, meșteșugari, tururi ghidate, delicii culinare, dansuri tradiționale și concerte de neuitat, toate vă așteaptă în cele trei zile de festival pe strada Armenească. Intrarea este liberă.

21
/07
/19

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită artiști români să lucreze cu mămăligă, în cadrul rezidenței artistice Gastronom: artă contemporană cu patrimoniu culinar, la Timișoara.

13
/07
/19

Scena Control-ului capătă acum o nouă dimensiune lansând primul „canvas” de artă urbană open space, ce aduce împreună artiști vizuali și branduri care simt că orașul vibrează mai puternic dinspre strada Constantin Mille nr.4.

20
/06
/19

Un computer care se autodistruge în interiorul muzeului, drone care captează frânturi dintr-o corespondență paranormală, o mașină computațională care creează nori și se străduiește să devină parte a naturii, o frescă digitalizată a unei hărți celestiale din secolul XVI - o parte din propunerea Liminal, festivalul de artă, știință și tehnologie din București, care are loc zilele acestea.

19
/06
/19

Într-o epocă a dominației digitalului, cineastul francez Michel Gondry propune o întoarcere la un cinema artizanal, ca mijloc de distracție și de stimulare a imaginației și a creativității, la îndemâna oricui, prin „Uzina filmelor de amatori” inaugurată la Cluj-Napoca în timpul TIFF și deschisă până la sfârșitul lunii iulie.