Camil Petrescu, omagiat de TVR – Iată femeia pe care o iubesc
https://www.ziarulmetropolis.ro/camil-petrescu-omagiat-de-tvr-iata-femeia-pe-care-o-iubesc/

Luna aceasta se împlinesc 120 de ani de la naşterea marelui dramaturg, romancier, filosof şi poet Camil Petrescu. Cu ocazia acestei aniversări, TVR 2 difuzează luni, 14 aprilie, de la ora 20.10, spectacolul „Iată femeia pe care o iubesc” de Camil Petrescu, în regia lui Cornel Todea.

Un articol de Petre Ivan|11 aprilie 2014

În distribuţia piesei „Iată femeia pe care o iubesc”, de Camil Petrescu, alături de Ion Caramitru, de Mircea Anghelescu şi de Cristina Deleanu, telespectatorii îi pot revedea pe Ileana Predescu, Nineta Gusti, Amza Pellea, Emil Hossu, Monica Ghiuţă, Ovidiu Schumacher, Jorj Voicu, Ştefan Teodoriu şi Johnny Răducanu.

Tentativele de suicid ale arhitectului Mihai Stănculescu (interpretat de Ion Caramitru), refuzat de femeia pe care o iubea, Bella, îl aduce pe acesta la un sanatoriu de boli nervoase.

Medicii sanatoriului condus de doctorul Omu (Mircea Anghelescu) propun o soluţie mai puţin obişnuită, aceea de a i-o prezenta pacientului pe Ana (Cristina Deleanu), sora geamănă a femeii pentru care era gata să-şi ia viaţa, ca fiind chiar „originalul”.

Viaţa lor se complică atunci când Ana se îndrăgosteşte de tânărul arhitect. Pe cine va alege Mihai? Pe Bella, cântăreaţa de cabaret, o fire rece, într-o continuă fugă între reprezentaţiile artistice, sau pe Ana, asistenta medicală echilibrată şi blândă?

Regizorul Cornel Todea s-a remarcat prin numeroasele piese pe care le-a regizat pentru cele mai apreciate teatre din România şi prin producţiile de teatru tv realizate în cadrul TVR.

Camil Petrescu

INFO  Iată femeia pe care o iubesc, de Camil Petrescu

Teatru – „Arhiva de aur” a TVR

Iată femeia pe care o iubesc  de Camil Petrescu

Producţie TVR 1981

În distribuţie: Mircea Anghelescu, Cristina Deleanu, Ion Caramitru, Ileana Predescu, Nineta Gusti, Amza Pellea, Emil Hossu, Monica Ghiuţă, Ovidiu Schumacher, Jorj Voicu, Ştefan Teodoriu şi Johnny Răducanu.

Muzica: Johnny Răducanu

Scenografia Dana Lazanu, Anton Stelian

Regia artistică: Cornel Todea

Foto cu Iată femeia pe care o iubesc şi Cami Petrescu – wikipedia

15
/09
/14

Din 16 septembrie, publicul care nu a reușit să își rezerve un loc în sala Ateneului Român se va putea bucura de concertele Semifinalelor, Finalelor de Vioară, Pian și Violoncel, precum și de un recital extraordinar din cadrul Concursului Enescu într-o transmisie live pe un ecran în fața Ateneului. Sunt disponibile 100 de locuri pe scaune

15
/09
/14

Cea de-a XXI-a ediție a Astra Film Festival, care va avea loc între 6 și 12 octombrie 2014 la Sibiu, prezintă o selecție a celor mai recente documentare filmate în România, de autori români și străini, reprezentând o radiografie a societății românești din perioada comunistă până în prezent. Filmele abordează subiecte sensibile actuale și episoade istorice controversate.

13
/09
/14

Teatrul Metropolis din București deschide stagiunea cu spectacolul „Visul unei nopți de vară“, în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză și în scenografia Adrianei Grand. Instituția condusă de George Ivașcu va relua în luna septembrie și succesele stagiunii trecute, „Lecția de violoncel“, cu Radu Beligan și „Tom și Jerry“, cu Florin Piersic Jr.

12
/09
/14

CRONICĂ DE FILM Intrate recent pe marile ecrane, „Captiv” (r. Atom Egoyan) și „Vânătoarea de spioni” (r. Anton Corbijn) sunt două filme de festival care, sub camuflajul unor genuri bine determinate, oferă câteva idei stimulative, dar și lecții instructive de regie.

12
/09
/14

În amintirea actorului Ştefan Iordache, luni, 15 septembrie, în cadrul proiectului Teatrul Naţional de Televiziune, va fi difuzat spectacolul „Prinţul negru”de Iris Murdoch, în regia artistică a lui Cornel Todea, de la ora 20.10, la TVR 2.

12
/09
/14

Vineri, după prânzul cel mic. Ultima zi de concurs la Gala HOP. Interviul care urmează s-a consumat pe plaja din Costinești, cu epava pe fundal. Îndrăgita actriță Ana Ularu (29 de ani) este în costum de baie. Nu s-au decis deocamdată câștigătorii Galei, nu vom vorbi despre ei. Chiar și așa, rămân lucruri de spus.