Campania vALLuntar este finalistă la Gala Industriei de Carte din România Bun de Tipar
https://www.ziarulmetropolis.ro/campania-valluntar-este-finalista-la-gala-industriei-de-carte-din-romania-bun-de-tipar/

Campania online vALLuntar se numără printre finalistele Galei Industriei de Carte din România Bun de Tipar, secţiunea „Cea mai bună campanie de Marketing/PR/CSR“.

Un articol de Andrada Văsii|22 aprilie 2013

Campania online vALLuntar „Mai multe cărţi, mai multe şanse“, ediţia I, iniţiată de Grupul Editorial ALL în februarie 2012, se numără printre finalistele Galei Industriei de Carte din România Bun de Tipar, secţiunea „Cea mai bună campanie de Marketing/PR/CSR“.

Campania online vALLuntar „Mai multe cărţi, mai multe şanse“ încurajează lectura şi voluntariatul. Grupul Editorial ALL a pus gratuit la dispoziţia bloggerilor cărţi la alegere de pe site-ul www.all.ro. Bloggerii au citit şi au scris recenzii la cărţile ALL pe blogul personal. Fiecare recenzie a valorat 15 minute de voluntariat.

În prima ediţie vALLuntar s-au implicat 150 de bloggeri, au fost citite 280 de cărţi şi s-au adunat 200 de ore de voluntariat. O echipă de angajaţi ALL a facut voluntariat în două centre alese de bloggeri: Hospice şiPolicy Center for Roma and Minorities.

Campania vALLuntar „Mai multe cărţi, mai multe şanse“ a devenit o campanie cu tradiţie a Grupului Editorial ALL. În cadrul ediţiei a II-a, bloggerii au citit şi plantat copaci. 632 de copaci, puşi la dispoziţie de Romsilva, au fost plantaţi ca urmare a celor 522 de  recenzii şi 10.607 de comentarii publicate pe blogurile participanţilor la campanie, în perioada 24 februarie – 23 martie 2013.

Câștigătorii

Anunțarea câștigătorilor va avea loc  joi, 25 aprilie, în Aula Bibliotecii Naționale a României.

Grupul Editorial ALL (Editura ALL, ALL Educaţional, Editura ALLFA) este unul dintre principalii jucători pe piaţa de carte din România, având conform estimărilor oficialilor companiei o cotă de piaţă de 7,5%.

Foto credit: Editura All (Facebook)

28
/01
/20

Joi, 30 ianuarie, de la ora 19.00, librăria Humanitas de la Cișmigiu va fi gazda unui dialog despre Bucureștiul cărților și al scriitorilor. Cele două autoare ale volumului Dicționar de locuri literare bucureștene, Corina Ciocârlie și Andreea Răsuceanu, și invitații lor, criticii literari Dan C. Mihăilescu, Mihai Zamfir și Angelo Mitchievici, vor fi ghizi într-o recartografiere a orașului prin ficțiune.

28
/01
/20

Îndeobște, afacerile premiilor literare din România sunt banale și jalnice reglări de conturi între găști, se desfășoară între oameni care ar intra toți într-o debara sau într-o cabină telefonică. Certuri mari, mize mici.

27
/01
/20

Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 29 ianuarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bld. Regina Elisabeta nr.38), la o seară dedicată lui Ezra Pound, poet și eseist, reprezentant de marcă al modernismului literar și unul dintre cei mai inovatori gânditori ai secolului XX. Radu Vancu, scriitor, Cosmin Ciotloș, critic literar și Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction vor prezenta cele două volume ale ediției coordonate de Horia – Roman Patapievici dedicate scriitorului american: Opere I.Poezii 1908 –1920, traduceri de Mircea Ivănescu și Radu Vancu, aflat la al doilea tiraj în limba română după debutul din 2015, și Opere II.ABC-ul lecturii.Ghid spre Kulthură, recent apărut și lansat în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2019. În partea a doua a evenimentului, actrița Mirela Oprișor va citi din poeziile din Ezra Pound.

22
/01
/20

Albumul „Gigi Căciuleanu – OmulDans“ va fi lansat, miercuri, pe 22 ianuarie 2020, de la ora 19.00, la Maison Maurice Béjart, în prezenţa autoarei şi a lui Gigi Căciuleanu, alături de numeroase personalități culturale și diplomatice, în cadrul Festivalului Internațional de Artă EUROPALIA, coordonat de Institutul Cultural Român, alături de Europalia International din Belgia.

22
/01
/20

Volumul „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu“, de criticul Magda Mihăilescu, va fi lansat joi, 23 ianuarie 2020, ora 18.00, în Sala mare a Institutului Cultural Român.

21
/01
/20

„Gradul de încredere în pseudoştiinţă este direct proporţional cu gradul de neîncredere în ştiinţă”. E una dintre afirmațiile din noua carte a lui Alex Doppelgänger, publicată în colecția Știință a Editurii Humanitas, „Pământul este plat!”.

16
/01
/20

Proaspăt apărută la Editura Uniunii Cineștilor din România, „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu”, este o elegantă carte-album în care criticul de film Magda Mihăilescu îi aduce un omagiu distinsei actrițe printr-un portret mozaicat în care sunt puse laolaltă convorbiri, confesiuni, mărturii și o bogată colecție de fotografii.

15
/01
/20

O revizitare a biografiei eminesciene prin intermediul fragmentelor de amintiri lăsate de 7 dintre aceia care l-au cunoscut îndeaproape pe poet, precum Ioan Slavici sau I. L. Caragiale.

14
/01
/20

Născut pe 14 martie 1879, la Ulm, în Germania, Albert Einstein murea pe 18 aprilie 1955, în New Jersey. Deținător al Premiului Nobel în fizică (1921), savantul a dus o viață care continuă să capteze interesul.