CÂND TIMPUL STĂ PE LOC, de Donald Margulies Premiera, pe 30 octombrie și 13 noiembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/cand-timpul-sta-pe-loc-de-donald-margulies-premiera-pe-30-octombrie-si-13-noiembrie/

Sfârşitul lunii octombrie vine cu o surpriză, la Teatrul de Artă Bucureşti: spectacolul Când timpul stă pe loc de Donald Margulies, aşteptat de mai bine de un an şi jumătate, va avea premiera pe 30 octombrie şi 13 noiembrie, de la ora 19.15.

Un articol de Petre Ivan|26 octombrie 2017

Producția îi reunește, pentru prima dată, pe scena din strada Sfântul Ștefan nr. 21, pe Mihaela Sîrbu, Andi Vasluianu, Dorin Andone și Diana Roman, sub îndrumarea regizorului Bogdan Budeș care semnează și traducerea piesei. Scenografia îi aparține lui Romulus Boicu.

Textul este centrat pe două cupluri: Sarah-James și Richard-Mandy. Sarah (Mihaela Sîrbu), fotoreporter de război, și James (Andi Vasluianu), scriitor și jurnalist, întorși din Irak, încearcă să se readapteze vieții civile. Richard (Dorin Andone), prieten apropiat al celor doi și, totodată, editorul lor la revistă, începe o viață nouă, alături de o femeie mult mai tânără decât el, Mandy (Diana Roman), organizator de evenimente.

Două povești de dragoste, două traiectorii pe cât de previzibile, la prima vedere, pe atât de surprinzător imprevizibile. Când timpul stă pe loc este, esențialmente, o poveste despre viață, cuplu, profesie, iubire în confruntarea cu vremurile pe care le trăim, marcate de presiunea cotidianului, violență, război.

La realizarea spectacolului Când timpul stă pe loc, cea mai recentă producție a Teatrului de Artă București, au contribuit și donațiile prietenilor producători, în urma unei campanii de crowdfunding inițiată de regizorul Bogdan Budeș.

Producția a câstigat, de asemenea, o finanțare din partea UNITER,  în urma sesiunii finanțare din aprilie 2016.

 Când timpul stă pe loc este al treilea spectacol regizat de Bogdan Budeș, la Teatrul de Artă București. Primele două – Și veni bărbatul la femeie de Semion Zlotnikov și Dureri fantomă de Vasili Sigarev se bucură de un mare succes la public și în festivalurile de teatru.

Anul acesta, Dureri fantomă a obținut Marele Premiu pentru Cel mai bun spectacol la Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană Kolyada Plays, de la Ekaterinburg, Rusia și Premiul pentru Cel mai bun actor (George Constantinescu), la Festivalul Internațional de Teatru de la Constanța, iar în urmă cu doi ani, Premiul pentru cel mai bun actor (George Constantinescu), la Maratonul Teatrului Independent Bucharest Fringe.

Bilete la premiera spectacolului Când timpul stă pe loc, din 30 octombrie și 13 noiembrie, ora 19.15, sunt disponibile pe MyStage.ro.

Foto: CÂND TIMPUL STĂ PE LOC – teatruldearta.ro

 

21
/09
/23

Luni, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), George C. Dumitru va intra în dialog cu Bogdan Răileanu și Victor Cobuz, pornind de la romanul „Rupturi”, publicat de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

20
/09
/23

Cezar Antal este absolvent al Universității de Arte "George Enescu" din Iași, Facultatea de Teatru, Secția Arta Actorului Mânuitor de Păpuși și Marionete. A fost actor al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, în prezent fiind angajat al Teatrului Odeon din București. A colaborat cu regizori importanți de teatru și film. La Teatrul Metropolis joacă în piesa "Disco Regret", scrisă de Doru Vatavului și regizată de Irisz Kovacs.

20
/09
/23

Galeria neconvențională Celula de Artă găzduiește în perioada următoare două vernisaje – Happiness is simple, al artistei Antonia Ionescu, pe 20 septembrie, la Palatul Bragadiru și instalația colectivă și imersivă Share, Tag or Dye Again, pe 23 septembrie, în Celula de Artă din B-dul Carol nr. 53 și Casa Carol 53 și propune vizitatorilor un concept nou de eveniment gândit în parteneriat cu galeria Săfițicuminți – LEAF (Limited Edition Art Fair), care se va desfășura între 22 – 24 septembrie la Kraft Market (str. Matei Millo nr. 8 – 10).

20
/09
/23

În luna octombrie începe ,,Străzile de film”, proiectul care te îndeamnă să redescoperi magia Bucureștiului prin cinematografie. O incursiune într-o lume a filmului și a arhitecturii orașului pe care îl numim acasă.