Caravana Metropolis ajunge la Târgu-Mureş
https://www.ziarulmetropolis.ro/caravana-metropolis-ajunge-la-targu-mures/

Caravana Metropolis – Cinema in aer liber debuteaza vara aceasta, in premiera, la Teatrul de Vara din Targu-Mures (Piata Trandafirilor nr. 42), in perioada 5 – 8 iunie. De joi pana duminica, de la ora 21.30, muresenii sunt primii norocosi care vor putea viziona cele mai aclamate filme europene si de autor din ultimul an, unele proiectate in premiera nationala.

Un articol de Petre Ivan|3 iunie 2014

Cinefilii vor avea parte de o selecţie de cinci filme de succes, premiate la importante festivaluri internaţionale de film, precum Cannes, Berlin, laureate la Oscar, Globurile de Aur sau la premiile Academiei Europene de Film, printre care se numără La Grande Bellezza, The Grand Budapest Hotel şi BORGMAN.

În premieră naţională, va fi prezentată animaţia franceză de lungmetraj Tante Hilda!, distinsă cu Premiului Publicului la European Film Awards, aflată în competiţie în secţiunea Generation Kplus, la Berlinale 2014.

Preţ bilete: 10 RON/adulti, 5 RON/elevi, studenţi. Pentru rezervări bilete şi abonamente online, stă la dispoziție site-ul caravana.metropolisfilm.ro

Biletele fizice se pot achizitiona in avans la gradina J’ai Bistrot Targu Mures si de la locatie, inaintea proiectiilor.

afis_A2_simplu_TgM

Foto: Caravana Metropolis – facebook

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.

22
/04
/21

Pe lângă retrospectiva amplă Ulrike Ottinger, ediția a 14-a a festivalului One World România va cuprinde două focusuri pe colective cinematografice care s-au luptat cu armele specifice mediului pentru a sprijini cauza feministă, ambele învârtindu-se în jurul personalității lui Delphine Seyrig: Focus Delphine Seyrig și Focus Centrul Simone de Beauvoir.