Cartea finanțelor pentru cupluri
https://www.ziarulmetropolis.ro/cartea-finantelor-pentru-cupluri/

Cum evităm problemele financiare în cuplu? Cum ar trebui economisiţi şi investiţi banii familiei pentru a ajunge la echilibru şi prosperitate? Curtea Veche Publishing lansează ghidul de bază pentru orice cuplu aflat la început de drum.

Un articol de Liliana Matei|7 iulie 2021

„Dragă, unde-s banii?“ de Adrian Asoltanie este prima carte de educație financiară în doi scrisă de un român.

Până la bacalaureat, copiii noștri fac aproximativ 1 200 de ore de matematică, dar nicio oră de educație financiară. 76% dintre români nu rămân cu bani de la un salariu la altul, indiferent de cât câștigă, iar problemele și discuțiile financiare sunt cauza nr. 1 pentru stres, conflicte și despărțire în cuplu.

„Educația financiară e despre viață, nu despre bani”, spune Adrian Asoltanie, specialist în educație financiară, creatorul comunității online Viața și Banii, speaker, trainer, antreprenor de aproape 20 de ani și autor al editurii Curtea Veche.

În „Dragă, unde-s banii?” Adrian Asoltanie ne educă despre bani și viață, oferindu-ne informații pe care nici școala și nici familia nu ni le-au oferit. Pornind de la nevoile reale din societatea românească, cartea prezintă un sistem de organizare cu șapte pași clari – soluții concrete pentru o relație corectă cu banii personali și ai familiei.

Cartea care nu trebuie să lipsească din nicio casă vorbește despre compatibilitatea financiară, despre gestionarea veniturilor și cheltuielilor într-o familie, despre cum se pot evita greșelile financiare în cuplu, despre lucrurile esențiale când vine vorba despre cumpărarea unei locuințe sau accesarea unui credit, despre cum se poate scăpa mai repede de datorii, despre cum se poate economisi și investi eficient, în funcție de profilul de investitor al fiecăruia dintre parteneri.

Conform psihologului Gáspár György, „psihologia banilor este un domeniu științific puțin dezvoltat în România, însă esențial pentru dezvoltarea oricărei familii. De fapt, acest domeniu nu este doar despre cifre, conturi sau investiții dintre cele mai prospere; psihologia banilor evidențiază, înainte de toate, nevoia de îmbunătățire a sănătății financiare și încurajează o atitudine conștientă în ceea ce privește comportamentele pe care le manifestăm în relația cu banii.”

12
/03
/21

Raftul colecțiilor de istorie al Editurii Corint s-a îmbogățit recent cu trei volume valoroase: Piano Man în Casa Războiului. Însemnări din Irak și Afganistan de Cătălin Gomboș, Au fost odată două orașe. New York și București la 1900 de Mariana Neț și Prin cetatea lui Bucur. Trecutul viu de Pia Alimăneștianu. În pregătire, luna aceasta: Dragă Zari. Povești nespuse ale unor femei din Afganistan de Zarghuna Kargar.

10
/03
/21

Miercuri, 10 martie, la ora 19.00, pe paginile de Facebook Cărturești și Polirom (facebook.com/Carturesti și facebook.com/polirom.editura), Bogdan Crețu și Ovidiu Șimonca vor avea un dialog despre literatură, critică literară, inorogi și alte dihănii, pornind de la volumele „Cornul Inorogului” (Polirom, 2021) și „Inorogul la portile Orientului. Bestiarul lui Dimitrie Cantemir”(Cartier, 2021).

09
/03
/21

Voce unică a noii generații de scriitori germani, Daniela Krien a primit, în 2020, pentru opera sa în proză, Sächsischer Literaturpreis. Ziarul Metropolis vă oferă un fragment din romanul „Iubirea în caz de urgență”, recent apărut la Editura Humanitas Fiction, în colecția „Raftul Denisei”, în traducerea Danielei Ștefănescu.

07
/03
/21

Marți, 9 martie, la ora 19.30, puteți asista la o întâlnire #Live #Online cu Andrei Cornea și Cristian Pătrășconiu despre volumul „Excepția.O încercare de antropologie filozofică”, recent apărut la Humanitas.

04
/03
/21

Ziarul Metropolis vă recomandă: un film cu Catherine Deneuve și Juliette Binoche, două tablouri despre lumea de azi dintr-o galerie bucureșteană, un festival de muzică clasică la Iași, un roman plin de mister al unei tinere scriitoare britanice și cartea unui istoric optimist care-și propune să redea speranța.

03
/03
/21

Joi, 4 martie, începând cu ora 18.00, Editura Pandora M și British Council România îi invită pe iubitorii de literatură la un dialog online ce are în centru romanul „Hamnet” de Maggie O’Farrell, cartea anului 2020.

25
/02
/21

Festivalul Despre lumea în care trăim, seria anuală de conferințe și dialoguri culturale şi ştiinţifice pe teme de actualitate organizată de Fundaţia Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Editura Humanitas și Asociația ARCCA, a ajuns la a patra ediție și va aduce și anul acesta în fața publicului subiecte importante, care descriu vremurile prin care trecem, neuitând de contextul care ne-a adus aici, și invitați care propun perspective noi, foarte bine documentate.

24
/02
/21

„Apeirogon”, romanul irlandezului Colum McCann, este una dintre cele mai cuprinzătoare cărți care abordează conflictul dintre Israel şi Palestina în mileniul III.

18
/02
/21

Colecția „Top 10+”, unul dintre cele mai de succes proiecte editoriale Polirom, a împlinit zece ani de existență.