Noutăți literare: „Cele două vieți ale Lydiei Bird” și „Fiica Reichului”, la Editura Nemira
https://www.ziarulmetropolis.ro/noutati-literare-cele-doua-vieti-ale-lydiei-bird-si-fiica-reichului-la-editura-nemira/

Editura Nemira ne propune două noi lecturi provocatoare: „Cele două vieţi ale Lydiei Bird” de Josie Silver şi „Fiica Reichului” de Louise Fein.

Un articol de Liliana Matei|17 februarie 2021

De la autoarea bestsellerului „O zi de decembrie”, Josie Silver, avem acum în limba rămână, la Editura Nemira, „Cele două vieți ale Lydiei Bird”, o carte despre două destine, două iubiri și o alegere imposibilă.

Lydia și Freddie sunt împreună de mai bine de un deceniu și amândoi cred că dragostea lor e veșnică. Dar imposibilul se petrece și el moare într-un accident de mașină.

Rămasă fără iubirea vieții ei, Lydia n-ar vrea decât să stea în casă și să tot plângă. Dar știe că Freddie și-ar fi dorit ca ea să aibă o viață fericită, așa că încearcă din răsputeri să revină la normal. Începe, timid, să facă primii pași spre lume, spre viață și spre o posibilă nouă iubire.

Dar apoi i se oferă o șansă extraordinară: aceea de a trăi o viață paralelă în care nimic rău nu s-a întâmplat, iar ea și Freddie sunt încă fericiți împreună.

În pragul dintre cele două vieți, Lydia trebuie să aleagă: trecutul sau viitorul? Viața paralelă sau cea reală?

„A doua carte a lui Josie Silver este o poveste de dragoste sfâșietoare. Cu proză bogată, întâmplări surprinzătoare și personaje complexe, Silver pictează un adevărat tablou al suferinței din iubire, care va rămâne în sufletul cititorilor mult timp după ce vor închide cartea.“ Publishers Weekly

„Mi s-a întâmplat cel mai cumplit lucru. L-am pierdut pe bărbatul vieții mele și apoi, ca prin minune, am regăsit drumul către el, însă cu ce preț? La început era uluitor, mi se împlineau toate visurile, și a durat să înțeleg faptul că, oricât de frumos ar fi fost, nu era viabil, nici pentru femeia de aici, nici pentru cea de acolo. Femeia de aici ar trebui să se bucure de viața lungă și frumoasă pe care a trăit-o alături de Freddie. Dumnezeu mi-e martor când spun că trebuie să cred că există undeva o lume în care mie și lui Freddie ne iese, unde suntem fericiți și avem timp să întemeiem o familie, unde suntem suficient de norocoși încât să îmbătrânim împreună.“ („Cele două iubiri ale Lydiei Bird” de Josie Silver)

În „Fiica Reichului”, scriitoarea Louise Fein ridică întrebarea: cum alegi între loialitatea față de țară și o iubire care te poate distruge?

Hetty Heinrich este fiica unui înalt ofițer nazist și crescută cu dorința arzătoare de a-și juca rolul în gloriosul Reich de O Mie de Ani. Dar Walter, prietenul ei evreu din trecut, îi stârnește sentimente contradictorii despre lumea de care era așa de sigură. Confuză, Hetty nu mai știe în cine poate să aibă încredere.

Povestea lor de dragoste le pune viața în pericol odată cu intensificarea valului de anti-Semitism, așa că trebuie să ia decizii dureroase pentru supraviețuire și libertate.

„Bazată pe o cercetare istorică minuțioasă și minunat scrisă, cartea aduce în prim-plan o poveste de dragoste pe fundalul unei nații la marginea prăpastiei. O lectură realistă, convingătoare și care te lasă cu multe întrebări dificile.” Nikola Scott

„O poveste fascinantă despre nazismul văzut de partea cealaltă, din interior, în care îndoctrinarea oarbă e transformată în eroism de puterea dragostei.”  Sharon Maas

 

 

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.