Noutăți literare: „Cele două vieți ale Lydiei Bird” și „Fiica Reichului”, la Editura Nemira
https://www.ziarulmetropolis.ro/noutati-literare-cele-doua-vieti-ale-lydiei-bird-si-fiica-reichului-la-editura-nemira/

Editura Nemira ne propune două noi lecturi provocatoare: „Cele două vieţi ale Lydiei Bird” de Josie Silver şi „Fiica Reichului” de Louise Fein.

Un articol de Liliana Matei|17 februarie 2021

De la autoarea bestsellerului „O zi de decembrie”, Josie Silver, avem acum în limba rămână, la Editura Nemira, „Cele două vieți ale Lydiei Bird”, o carte despre două destine, două iubiri și o alegere imposibilă.

Lydia și Freddie sunt împreună de mai bine de un deceniu și amândoi cred că dragostea lor e veșnică. Dar imposibilul se petrece și el moare într-un accident de mașină.

Rămasă fără iubirea vieții ei, Lydia n-ar vrea decât să stea în casă și să tot plângă. Dar știe că Freddie și-ar fi dorit ca ea să aibă o viață fericită, așa că încearcă din răsputeri să revină la normal. Începe, timid, să facă primii pași spre lume, spre viață și spre o posibilă nouă iubire.

Dar apoi i se oferă o șansă extraordinară: aceea de a trăi o viață paralelă în care nimic rău nu s-a întâmplat, iar ea și Freddie sunt încă fericiți împreună.

În pragul dintre cele două vieți, Lydia trebuie să aleagă: trecutul sau viitorul? Viața paralelă sau cea reală?

„A doua carte a lui Josie Silver este o poveste de dragoste sfâșietoare. Cu proză bogată, întâmplări surprinzătoare și personaje complexe, Silver pictează un adevărat tablou al suferinței din iubire, care va rămâne în sufletul cititorilor mult timp după ce vor închide cartea.“ Publishers Weekly

„Mi s-a întâmplat cel mai cumplit lucru. L-am pierdut pe bărbatul vieții mele și apoi, ca prin minune, am regăsit drumul către el, însă cu ce preț? La început era uluitor, mi se împlineau toate visurile, și a durat să înțeleg faptul că, oricât de frumos ar fi fost, nu era viabil, nici pentru femeia de aici, nici pentru cea de acolo. Femeia de aici ar trebui să se bucure de viața lungă și frumoasă pe care a trăit-o alături de Freddie. Dumnezeu mi-e martor când spun că trebuie să cred că există undeva o lume în care mie și lui Freddie ne iese, unde suntem fericiți și avem timp să întemeiem o familie, unde suntem suficient de norocoși încât să îmbătrânim împreună.“ („Cele două iubiri ale Lydiei Bird” de Josie Silver)

În „Fiica Reichului”, scriitoarea Louise Fein ridică întrebarea: cum alegi între loialitatea față de țară și o iubire care te poate distruge?

Hetty Heinrich este fiica unui înalt ofițer nazist și crescută cu dorința arzătoare de a-și juca rolul în gloriosul Reich de O Mie de Ani. Dar Walter, prietenul ei evreu din trecut, îi stârnește sentimente contradictorii despre lumea de care era așa de sigură. Confuză, Hetty nu mai știe în cine poate să aibă încredere.

Povestea lor de dragoste le pune viața în pericol odată cu intensificarea valului de anti-Semitism, așa că trebuie să ia decizii dureroase pentru supraviețuire și libertate.

„Bazată pe o cercetare istorică minuțioasă și minunat scrisă, cartea aduce în prim-plan o poveste de dragoste pe fundalul unei nații la marginea prăpastiei. O lectură realistă, convingătoare și care te lasă cu multe întrebări dificile.” Nikola Scott

„O poveste fascinantă despre nazismul văzut de partea cealaltă, din interior, în care îndoctrinarea oarbă e transformată în eroism de puterea dragostei.”  Sharon Maas

 

 

04
/07
/22

Heather Morris, autoarea bestsellerurilor Tatuatorul de la Auschwitz, Călătoria Cilkăi și Trei surori, vândute în peste 15 000 000 de exemplare în întrega lume, vine la București și se va întâlni cu publicul în cadrul a două evenimente, pe 4 și 5 iulie.

04
/07
/22

Încă un nume important al literaturii universale intră în portofoliul colecției Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M. Este vorba despre Roberto Bolaño, unul dintre cei mai importanți scriitori ai secolului XX din America Latină, a cărui operă, publicată postum, a creat un adevărat cult în lumea literară internațională, fiind tradus pe toate meridianele globului.

24
/06
/22

Miercuri, 29 iunie, începând cu ora 19.00, la Palas Mall Iași, va avea loc o întâlnire cu Cristian Tudor Popescu, prilejuită de apariția volumului „Dumnezeu nu e mort. Interceptări. Note informative”, bestsellerul editurii Polirom la Bookfest 2022, la secțiunea nonfiction.

10
/06
/22

Sâmbătă, 11 iunie, la ora 11.00, cele trei echipe finaliste ale ediției a unsprezecea a Concursului Humanitas în licee vor fi faţă în faţă la Marea Finală, care se va desfăşura în sala de conferințe a Institutului Cervantes. Finala va fi prezentată de Mihaela Dedeoglu. Trofeul și premiul cel mare vor fi înmânate de Ioana Pârvulescu. Vă invităm să încurajați din sală cele trei echipe sau să urmăriți transmisia online pe paginile de Facebook Humanitas și Concursul Humanitas în licee.

07
/06
/22

După doi ani de pauză, Curtea Veche Publishing și-a dat întâlnire cu cititorii la Salonul Internațional de Carte Bookfest, ediția a XV-a, în perioada 1-5 iunie 2022. Publicul a părut foarte dornic să cunoască din nou autorii preferați, să afle despre noutăți și să își facă rezerva de carte pentru sezonul de vară. Așadar, nu au lipsit lansările, sesiuni de autografe și reducerile, care au fost anul acesta între 25-70% în standul editurii.

07
/06
/22

Zeci de mii de vizitatori au venit în standul editurii Corint la Salonul Internațional De Carte Bookfest, între 1 și 5 iunie 2022. Vânzările au atins cote record după doi ani în care publicul a fost privat de întâlnirile cu autorii și editorii.

31
/05
/22

Cea mai așteptată ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, a XV-a, începe mâine la Pavilionul B2 de la Romexpo: fără restricții sanitare, fără taxe de acces și fără costuri de parcare. Evenimentul va fi deschis oficial miercuri, 1 iunie, la ora 12.00, la scena ARENA, în cadrul unei ceremonii la care au fost invitați E.S. Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România, Lucian Romașcanu – Ministrul Culturii, Grigore Arsene – președintele Asociației Editorilor din România și Adrian Cioroianu – directorul Bibliotecii Naționale a României.