Cartea finanțelor pentru cupluri
https://www.ziarulmetropolis.ro/cartea-finantelor-pentru-cupluri/

Cum evităm problemele financiare în cuplu? Cum ar trebui economisiţi şi investiţi banii familiei pentru a ajunge la echilibru şi prosperitate? Curtea Veche Publishing lansează ghidul de bază pentru orice cuplu aflat la început de drum.

Un articol de Liliana Matei|7 iulie 2021

„Dragă, unde-s banii?“ de Adrian Asoltanie este prima carte de educație financiară în doi scrisă de un român.

Până la bacalaureat, copiii noștri fac aproximativ 1 200 de ore de matematică, dar nicio oră de educație financiară. 76% dintre români nu rămân cu bani de la un salariu la altul, indiferent de cât câștigă, iar problemele și discuțiile financiare sunt cauza nr. 1 pentru stres, conflicte și despărțire în cuplu.

„Educația financiară e despre viață, nu despre bani”, spune Adrian Asoltanie, specialist în educație financiară, creatorul comunității online Viața și Banii, speaker, trainer, antreprenor de aproape 20 de ani și autor al editurii Curtea Veche.

În „Dragă, unde-s banii?” Adrian Asoltanie ne educă despre bani și viață, oferindu-ne informații pe care nici școala și nici familia nu ni le-au oferit. Pornind de la nevoile reale din societatea românească, cartea prezintă un sistem de organizare cu șapte pași clari – soluții concrete pentru o relație corectă cu banii personali și ai familiei.

Cartea care nu trebuie să lipsească din nicio casă vorbește despre compatibilitatea financiară, despre gestionarea veniturilor și cheltuielilor într-o familie, despre cum se pot evita greșelile financiare în cuplu, despre lucrurile esențiale când vine vorba despre cumpărarea unei locuințe sau accesarea unui credit, despre cum se poate scăpa mai repede de datorii, despre cum se poate economisi și investi eficient, în funcție de profilul de investitor al fiecăruia dintre parteneri.

Conform psihologului Gáspár György, „psihologia banilor este un domeniu științific puțin dezvoltat în România, însă esențial pentru dezvoltarea oricărei familii. De fapt, acest domeniu nu este doar despre cifre, conturi sau investiții dintre cele mai prospere; psihologia banilor evidențiază, înainte de toate, nevoia de îmbunătățire a sănătății financiare și încurajează o atitudine conștientă în ceea ce privește comportamentele pe care le manifestăm în relația cu banii.”

19
/07
/18

Institutul Național al Patrimoniului împreună cu agenția de comunicare creativă Zaga Brand au lansat campania #CronicariDigitali, prin care își propun să apropie pentru prima dată valorile și tradițiile României de generația millennials. Astfel, tinerii sunt stimulați să cunoască, să înțeleagă, să aprecieze și să promoveze patrimoniul cultural național și UNESCO din România.

18
/07
/18

Romanul „Viață de vânzare” de Yukio Mishima (traducere din japoneză și note de Andreea Sion) a fost publicat la Editura Humanitas Fiction în anul 2018. Cartea este una cult, a apărut în 1968 și face figură aparte în opera lui Mishima (care a ajuns de trei ori aproape de Premiul Nobel). Mishima, provenit dintr-o familie de samurai, și-a făcut seppuku la 45 de ani, în 1970.

17
/07
/18

În ianuarie 1933, matematicianul belgian (și preot catolic) Georges Lemaitre călătorea împreună cu faimosul fizician Albert Einstein în California, pentru o serie de seminarii. După ce belgianul a detaliat teoria sa Big Bang, Einstein a aplaudat și a spus: "Aceasta este cea mai frumoasă și satisfăcătoare explicație a creației pe care am ascultat-o vreodată". Se împlinesc, astăzi, 124 de ani de la nașterea lui Georges Lemaître

13
/07
/18

„Antonei cel Mare* spunea că semnele după care se cunoaște un suflet rațional și virtuos sunt: privirea, mersul, glasul, râsul ocupațiile și întâlnirile cu oamenii (...)”, precizează vocea lui Constantin Noica, la începutul acest fragment video -  singura filmare existentă cu marele filozof român.

09
/07
/18

Cartea de eseuri „China în zece cuvinte”, de Yu Hua (traducere din chineză și note de Mugur Zlotea), a fost publicată de Editura Humanitas în anul 2018. Este una dintre cele mai puternice și mai interesante cărți care se află acum pe piață.

03
/07
/18

Se împlinesc, astăzi, 135 de ani de la naşterea scriitorului Franz Kafka, unul dintre cei mai importanţi scriitori ai secolului XX, prilej pentru un scurt popas (vizual) la Praga, unde turiștii pasionați de cultură pot admira o uriașă sculptură mișcătoare dedicată autorului nuvelei "Metamorfoza", realizată de celebrul artist David Černý.

29
/06
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Renașterea italiană rămâne una din epocile minunate din istoria Europei. Efervescență culturală, viață tumultuoasă, primejdii la tot pasul, creații unice realizate în liniștea atelierelor, alternând cu asasinate, recluziuni, trădări – totul se desfășoară într-un ritm trepidant, halucinant.

26
/06
/18

Editura Humanitas Fiction și Institutul Francez din București vă așteaptă marți, 26 iunie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38), la o întâlnire cu scriitorul francez Antoine Laurain, prilejuită de lansarea romanului „Pălăria Președintelui”, câștigător al Premiilor Landerneau Découvertes și Relay des Voyageurs, recent apărut în limba română în traducerea lui Doru Mareș.