Cărţile digitale ale editurilor Polirom şi Cartea Românească sunt disponibile şi în format compatibil cu tabletele Kindle
https://www.ziarulmetropolis.ro/cartile-digitale-ale-editurilor-polirom-si-cartea-romaneasca-sunt-disponibile-si-in-format-compatibil-cu-tabletele-kindle/

O veste bună pentru posesorii de tablete Kindle: începînd din această săptămână, eBook-urile editate de Polirom şi Cartea Românească pot fi descărcate şi într-un format compatibil cu acest tip de dispozitive de lectură.

Un articol de Andrada Văsii|6 august 2013

O veste bună pentru posesorii de tablete Kindle: începînd din această săptămână, eBook-urile editate de Polirom şi Cartea Românească pot fi descărcate şi într-un format compatibil cu acest tip de dispozitive de lectură.

Cărţile pot fi achiziţionate de pe platformele Amazon din Europa şi Statele Unite, care oferă în acelaşi timp şi toate facilităţile uzuale (răsfoire, descărcare eşantioane, descărcare wireless etc.).

Pentru tabletele compatibile cu formatul ePub, cărţile pot fi descărcate, ca şi până acum, de pe www.elefant.ro, dar şi de pe cele mai importante platforme internaţionale cum sunt Barnes & Nobles, Reader Store, Kobo sau iBookstore (pentru posesorii de iPad-uri).

Peste 650 de titluri

Cărţile disponibile pe platformele Amazon sunt marcate cu specificaţia „Romanian edition” şi pot fi localizate cu ajutorul motorului de căutare al platformei introducând cuvântul „Polirom” sau direct numele autorului ori titlul cărţii dorite.

Oferta de cărţi digitale a editurilor Polirom şi Cartea Românească cuprinde la această oră peste 650 de titluri.

Circa 75% dintre noile apariţii editoriale sunt editate atât pe hârtie, cât şi în format digital, dintre care un sfert au fost descărcate de pe platformele internaţionale. Prin noua ofertă de carte digitală în format Kindle, este de aşteptat ca numărul de descărcări să crească semnificativ, dat fiind faptul că sunt numeroşi posesori de tablete Kindle care, până acum, nu au avut acces la cărţi electronice editate în limba română.

Topul celor mai vândute eBook-uri Polirom în 2013

Parinoush Saniee, „Cel care mă aşteaptă’’

Dan Lungu, „Sunt o babă comunistă!’’

Sophie Kinsella, „Am numărul tău’’

Lev Tolstoi, „Anna Karenina’’

F.S. Fitzgerald, „Marele Gatsby’’

F.M. Dostoievski, „Idiotul’’

Siri Hustvedt, „O vară fără bărbaţi’’

N. Steinhardt, „Jurnalul fericirii’’

Ian McEwann, „Solar’’

John Fowles, „Magicianul’’

Cele mai noi titluri editate în format digital

Thomas Mann, „Iosif şi fraţii săi ‘’(vol. I, vol. II, vol. III)

Victor Suvurov, „Numele ei era Tatiana’’

Aurora Liiceanu, „Legături de sânge. Povestea Ioanei’’

Regina Maria a României, „Însemnări zilnice’’. Volumul al VIII-lea (1 ianuarie-31 decembrie 1926)

Carson McCullers, „Inima-i un vînător singuratic’’

Magda Cârneci, „Artele plastice în România 1945-1989. Cu o addenda 1990-2010’’

Foto credit: Polirom

01
/03
/14

Danuta Wałęsa, soţia fostului lider legendar al Solidarităţii Lech Wałęsa, autoarea cărţii autobiografice "Visuri şi taine", şi scriitorii Andrzej Stasiuk şi Olga Tokarczuk se numără printre invitaţii Salonului de Carte Bookfest 2014, care se va desfăşura între 28 mai şi 1 iunie, la Romexpo.

21
/02
/14

Scriitorul Mircea Cărtărescu este invitatul special al primei ediţii a Trialogurilor la ArCub, din 27 februarie, de la ora 20.00. Trialoguri la ArCub reprezintă o nouă provocare urbană, adresată tuturor bucureştenilor dornici de a savura un moment special alături de personalităţi marcante din peisajul cultural românesc.

20
/02
/14

Vineri, 21 februarie, la ora 18.00, la Librăria Bastilia, din Bucureşti, Adriana Babeţi împreună cu invitaţii săi vor readuce în atenţia publicului poveştile amazoanelor celebre din istorie, cu prilejul lansării volumului Amazoanele. O poveste, apărut în colecţia „Plural M” a Editurii Polirom, disponibil şi în ediţie digitală.

19
/02
/14

Astăzi, de la ora 16.00, la Librăria „Mihail Sadoveanu” din Bucureşti, actorul Mircea Diaconu va citi fragmente din "La noi, când vine iarna", primul său roman, apărut de curând în colecţia „Fiction Ltd.”a Editurii Polirom, în ediţie revăzută.

18
/02
/14

“Balcicul este Balcic, tocmai fiindcă peste Balcicul real, şi transfigurându-l, s-a aşezat un Balcic imaginar” – spune Lucian Boia în noua sa carte. Volumul va fi lansat joi, 20 februarie, de la ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, în prezenţa autorului.

18
/02
/14

Astăzi, de la ora 19.00, Librăria Humanitas Cişmigiu organizează prima întâlnire din acest an a Clubului Cărţile Denisei. Ediţia este dedicată scriitorului francez Eric Emmanuel Schmitt şi volumului de povestiri “Visatoarea din Ostende“ - bestseller Gaudeamus 2013. Participă: Radu Gabrea, Alice Năstase, Silvia Dumitrache şi actriţa Ilinca Goia.

16
/02
/14

Romanul Matei Brunul, cel mai recent titlu semnat de Lucian Dan Teodorovici şi una dintre cele mai premiate şi elogiate apariţii editoriale ale anului 2011, apărut în două ediţii la Polirom (2011, 2014), va fi tradus şi în Turcia. Ediţia în limba turcă va apărea în 2015, la Editura Dedalus.

12
/02
/14

Romanul „Dragoste” de Isabel Allende va fi lansat joi, 13 februarie, de la ora 19.00, chiar înainte de Valentine’s Day. Marina Constantinescu şi Denisa Comănescu vor vorbi despre cele mai frumoase pagini de dragoste scrise de Allende, ]n timp ce companiamentul muzical va fi asigurat de Maxim Belciug la chitară clasică.

10
/02
/14

Volumul Metafizica detectivului Marlowe, semnat de publicistul, eseistul şi profesorul Mircea Mihaies, publicat la Editura Polirom (2008), a apărut recent la Editura Lexington Books din Statele Unite ale Americii, cu titlul The Metaphysics of Detective Marlowe: Style, Vision, Hard-Boiled Repartee, Thugs, and Death-Dealing Damsels in Raymond Chandler's Novels.

06
/02
/14

„Una dintre cărţile de memorialistică cele mai remarcabile şi mai frumoase din epoca modernă”, astfel cataloga Caroline Moorehead, biograf celebru şi jurnalist, Portretul unei familii turcesti. O poveste din Istanbului de altădată. Cartea scrisă de Irfan Orga a apărut în colecţia „Eseuri&Confesiuni” a Editurii Polirom.

05
/02
/14

Colin Thubron este considerat unul dintre cei mai valoroși scriitori britanici ai ultimelor decenii. Pasiunea pentru călătorii s-a reflectat mereu ȋn opera sa. Ȋn 2013, la editura Polirom a apărut „Redescoperind Drumul Mătăsii. Din China și munții Asiei Centrale ȋn Iran și Turcia” o carte surprinzătoare, de o sensibilitate frapantă.

05
/02
/14

Tradus recent în limba maghiară, romanul Zogru, de Doina Ruşti, a apărut la Editura Sétatér Kulturális Egyesület. Versiunea traducătoarei Szenkovics Enikő a făcut obiectul bursei „Franyó Zoltán”, oferită de guvernul maghiar, iar editarea cărţii se datorează Fundaţiei „Communitas”.

01
/02
/14

Romanul Proorocii Ierusalimului (ediţia a III-a, Cartea Românească, 2009; ediţia a IV-a, Polirom, 2012), de Radu Aldulescu, a apărut în limba maghiară, la Editura Napkút, în traducerea lui Kirilla Terez.